Sidor

15 september 2013

Veckans fönster - cirkulärt (och förra veckans skräckfyllda)


Arkivbilder från en semester i engelsk kanalbåt. I fören låg det "stora" sovrummet, där fanns två små runda fönster och ett par dörrar ut i friska luften. Båtarna låg något förskjutna mot varandra vid kaj, så åt ena hållet kunde man se rakt igenom nästa båt ...... men åt andra hållet hade man lite mer fri sikt.

Förra veckan avstod jag från Veckans fönster, då jag tyckte att temat "Skräckfyllt" var så svårt. Hade ju helt glömt bort att jag tog den perfekta bilden i Karlskrona härom helgen, så nu måste jag bara få bjuda på den!7 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Fint, fast tandläkarbilden hade jag klarat mig utan just nu. :-)

larans sa...

Översta bilden är favorit, perfekt med dubbelfönsterna.
Det nedersta skräckfyllda fönsterbidraget är också en fantastiskt klurig variant på temat skräck. Tur att vi fick se den bilden nu!

Susanne Hultman sa...

Tur du publicerade den skräckfyllda bilden här för annars hade jag inte sett den. Förra helgen hade jag helt enkelt inte tid att klicka runt bland alla bidrag. Ja, för tandläkarbilden är ju en jättefin tolkning. ;)

Cirkulära fönster hör ju verkligen till båtar. Funderar på varför och kommer fram till att det möjligen har med hållbarheten att göra.

Linnéa sa...

Läckert med ditt kanalbåtsfönster, som man ser rakt igenom. Det är något jag skulle vilja göra någon gång. Åka kanalbåt i England. Sägs att det inte är helt lätt?

Avstod också skräckfönstret, stod still i skallen, kul att du visade ditt. Den bilden var rolig!

Susjos sa...

Haha!!!! Underbar tandläkare det där :)

Leena sa...

Kul med flera fönster att titta på, tandläkarfönster kan ingjuta skräck även utan illustrationen i fönstret.
Äsch då, fanns den verkligen i Volastra, den där restaurangen vi hade läst om ... vi gick runt i byn och hittade inte. Kanske var det stängt mitt på dagen. Och sedan gav vi upp, det var inte så långt att gå till Manarola.

Violen sa...

Mysigt med cirkulära båtfönster! Ett tag var det modernt att ha något runt fönster när man byggde sig ett hus, men det trenden är kanske över nu. Det såg i alla fall väldigt trevligt ut.
Tandläkarfönstret gillar jag även om det är skräckinjagande!