Sidor

28 september 2014

När byggnaden är intressantare än innehållet


I Helsingfors besökte vi Arkitekturmuseet, det var en kombibiljett med det närliggande och mycket intressanta Designmuseet.Arkitekturmuseet är en imponerande och vacker byggnad med oinspirerande utställningar. Och då är jag ändå väldigt intresserad av arkitektur. Kontrasten mot Designmuseet var stor. Mycket stor.En liten pärla var dock modellen av Matti Suuronens skidstuga Futuro från 1968, designad för serietillverkning i olika delar av världen. Oljekrisen 1973 satte effektivt stopp för planerna, eftersom huset var tänkt att byggas i armerad plast.

Är det bara jag som ser Roger Moore i orange skiddräkt titta ut genom fönstret?

7 kommentarer:

Violen sa...

Synd att en så vacker byggnad inte har en inspirerande utställning också! Men den lilla pärlan på sista bilden är riktigt häftig och visst ser jag vem som tittar ut genom fönstret!
Trevlig helg!

Åsbergs Foto sa...

Jättefin arkitektur du fotat! :)

Vi i Kasperian sa...

Om nu utställningarna är ointressanta är det ju tur att själva byggnaden är vacker och värd att se och njuta av. :)
Berit E

BP sa...

Håller helt med dig om Arkitekturmuséet - riktigt tråkigt när vi var där ifjol också. Designmuséet däremot var mums rakt igenom.

Eva Trillian sa...

Har inte varit där men tänkte besöka staden nästa år - tror att jag kanske hoppar just det museet då ;)
Det gör sig i din triss, dock!

Freja sa...

Wow, vilken maffig byggnad. Och visst är det James Bond som skymtar där i ett fönster! Jag skulle älska att ha en sådan stuga, synd att den aldrig blev av...

Janicke sa...

Jag kom att tänka på Simon Spies.

Apropå ditt besök hos mig - Särskilt kul att du gillar Ärg. Jobbade en hel del med bilden, i all dess enkelhet. Finns på en vägg vid KTH ner mot cirkusskolan.

Håller med om rosorna. Några enstaka finns som framhärdar en aning, längre ner mot Karlaplan. Men bättre kunde det vara, särskilt efter en höst som denna.

Och Pimm´s finns kvar, åtminstone för ett något mindre sällskap ...