Sidor

12 juni 2017

En grind i återbruk till Monthly Makers


Redan när grönsakslandet byggdes förra året var planen att det skulle bli en portal vid entrén. Men först behövde grinden designas och det var typiskt en sådan sak som behövde värka fram.Härom veckan kom jag fram till en idé och nu kunde bygget börja.För att portalen skulle matcha övriga snickerier i trädgården blev det såklart faluröda stolpar och armeringsmatta.
Eftersom stolparna var lite för låga för en rak överdel böjde vi till en bit armeringsmatta som en hyfsat snygg båge.Men grinden, då? Jo, för flera år sedan köpte vi gamla whiskey- och silltunnor som vi har haft växter i. (Köp aldrig silltunnor, för det tar en evighet att vädra ur dem!) Idag finns bara två halvor kvar och i en av dem odlar jag jordärtskocka (som annars lätt tar över all mark omkring sig).Men två tunnband har jag sparat och nu skulle de återbrukas! Perfekt till Monthly Makers tema återbruk, tänkte jag. (Förra månadens tema tyg blev en smärre katastrof, så den hamnade i soporna.)Med röda ribbor, armeringsmatta och tunnbanden byggdes grinden. Några keramikplattor som jag flyttade från en annan spaljé fick bli dekor.Den här supertunga kedjan med krok som lämnats av något arbetsfordon precis utanför vår grind, hängde jag upp som låsning.
Det blev inga foton på arbetsprocessen denna gång, men grinden och portalen står på plats och jag är väldigt nöjd! Erkänner att maken fått göra det mesta arbetet eftersom jag har ont i min arm och inte kan utföra vissa rörelser. (Jag har gjort om hela grusytan och lagt ny fiberduk under, för ren råstyrka klarar armen bättre!)  Måste tyvärr också begränsa tiden vid datorn, så mina bloggbesök blir färre just nu.

("Inlämningen" av bidrag till Monthly Makers sker inte förrän den 20/6, men när jag nu är klar i så god tid kan jag inte låta bli att publicera mitt bidrag!)

14 kommentarer:

Violen sa...

Supersnyggt!! Det lönar sig att inte ha för bråttom med designen.
Hoppas du blir bättre i armen! Kanske lite vila hjälper.

Nette Cecilia sa...

Så fint ni gjort det inspirera mig verkligen ,hade min man att se för kommande bruk ,kramen ,nette

Inger sa...

Snickerier är inte min styrka, men däremot återbruk. Snyggt blev det.
Allt gott!

BP sa...

Såååååå otroligt läckert!!! Snacka om återvinning när den är som bäst! Gillar lösningen med armeringsmattan - hur snyggt som helst. Bra jobbat där!!!
Hoppas din arm blir bättre snart!!!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, dette her ble fantastisk og kreativt. Tønnene våre er gått i oppløsning, så nå ligger den ene i bare biter.
Og du har helt rett ang. navnet lilla. Jeg tror også det er en såkalt språkutvikling på gang. Indigo er for fremmed for de fleste, og lilla dekker flere nyanser mellom rød og blått. Hva fagfolk bruker er en sak, hva folk flest bruker er en annen.... og det vil nok erstatte indigo og kanskje fiolett i bransjen også etter hvert.
Ha en riktig go´ettermiddag ;:OD)

Ulrika sa...

Åh så fint!!

Alicia sa...

MEN så snyggt det blev! Tycker om de blå keramikrutorna och mötet mellan runda former och rutnät. Snyggt snyggt snyggt och väldigt fint återbrukat!

Annette sa...

Sååå snyggt!! Vilken fin kombination med rött trä, rostigt järn och blå keramik, både när det gäller färg, form och material. Vågad idé med den tunga kedjan som låsanordning, men det blev ju perfekt.

Eva Trillian sa...

Det där var väl väl värt att värka fram :) SÅ himla snyggt!

Vonkis sa...

Blev ju toksnyggt det där!
Hoppas du blir bättre i armen snart.

Mias Mix sa...

Helt otroligt vackert! Vilka smärta idéer du får!
Krya på armen! Kram

johanna sa...

Vilket konstverk du skapat!

Sanna sa...

Wow!!! <3 Så himla vackert!!

Mikaela sa...

WOW, vad fint! Så snyggt med cirklarna och keramikplattorna, och vilken drömträdgård ni verkar ha!