09 juni 2017

Skönhet i det lilla


Att inte bara se på de utslagna blommorna utan även se skönheten i knopparna och fröställningarna efter blomningen, det tycker jag är skönhet i det lilla. Att gå nära och verkligen SE!Att värna om djurlivet, ordna bad- och dricksvatten, mata småfåglar (och de lite större) under kalla vinterdagar såväl som när äggen kläckts i juni - det är också skönhet i det lilla. Belönas man sedan med koltrastens sång, ja då är det bara att njuta.

20 kommentarer:

Maribel sa...

Fina bilder, och härligt med småfåglar. I år har jag haft många ovanliga på besök.
Ha det fint /Marika

Marit sa...

Så vakre bilder du har tatt! Dyrelivet må vi verne om , ja. De er så viktige i naturen, og vi må hjelpe de både sommer og vinter, ja.

Nette Cecilia sa...

Håller med om skönheten den finns lite varstans . Jag får försöka njuta nu några timmar kvar till min göra ingenting vecka ,kramen ,Nette

Lena i Wales sa...

Så vackra bilder och bra ämne.
Generellt att se storheten i det lilla är viktigt i livet.
önskar dej en fin dag!

Anjas Hill sa...

Så bra och riktigt tolkat! Där måste jag säga att kameran har varit som en god vän som dragit mig NÄRA växter. Så nära att jag skulle ha svårt att se det med blotta ögat. Att verkligen se frön och inuti i en blomma har varit riktigt omvälvande. Vid helhetsfotandet har jag upptäckt den fula vattenslangen som jag inte la märke till vid fotografering eller de vita, gräsliga namnskyltar på berget nära mina småväxter....;-/ - allt har två sidor ;-)
Lilla rödhaken - en liten men tuff pippi - som så klart ska ha ett fint badrum att boosta sig i ;-)
Ha en trevlig helg!
/Anja

Anonym sa...

Åh, så fin rödhaken är! Vi har inga rödhakar kvar längre, katten tyckte också att de var fina... :( Tur blåmesarna, talgoxarna och pilfinkarna är kvickare och har vett att hålla sig undan.
Kameran hjälper verkligen till när man vill gå nära och se detaljerna på olika växter. Mindfulness om något. :)
Trevlig helg!
Kram Kristina

trädgårdsdrömmar sa...

Här matar vi fåglarna på hösten och vintern.På vår och sommar har jag flera fågelbad.Älskar att se när dom badar och dricker vatten.Den lilla rödhaken är en kär gäst.Koltrastarna sjunger så fint för oss.
Trevlig helg.

BP sa...

Då jag är barnsligt förtjust i färgen lila så skriver jag om rubriken till "Skönhet i det lila". Blomman är otroligt vacker:-)
Nu är ju fågeln inte lila så jag ändrar tillbaka rubriken till originaltext;-)

Maggan sa...

Skönhet i det lilla det finns verkligen överallt om man bara tar sig tid att se dem.Fåglarna vill man absolut ha i trädgården annars skulle det bli fattigt.Ha det gott/Margareta

Trädgård i Torslanda sa...

Sådan läcker blombild. Ja man tar sig kanske inte tid så ofta att verkligen stanna upp och se det lilla. Nu fick vi ju tillfälle till det.
//Helene

Trädgårdsvägen sa...

Du har så rätt i din tolkning idag! Trevlig helg! /Charlotte

Paula i pörtet sa...

Du har så rätt, det lilla är det stora! Fast ingen fattar det...

Rost och rädisor sa...

Underbar bild på rödhaken som ser lite förvånad ut, tagen på bar gärning.
Allt gott
/Anette

Susie på Stjärnarve... sa...

Du har så rätt både när det gäller växter och djur! Vi har många koltrastar, men speciell är den som boar bakom entrédörren i vårt "konstverk" (en stor tillbucklad plåtgrej vi hittade i skogen för några år sen). Igår när jag rensade entrégången så var både hanen och honan riktigt oroliga. Dom är ju vana vid att man går ut och in, men att jag satt där i timmar - det gillade dom inte. Vi har naturligtvis kikat på honan när hon ruvade, men inte tagit några bilder tyvärr. Vi ville inte störa henne.....
KRAM
Susie

Anonym sa...

Nydelige bilder av de små og vakre!
Ha en fin helg!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, ja det gjelder å se de små hendelsene i livet også, ubetydelige ting som til sammen gir stor mening!

Alla dessa dagar som kom och gick,
inte visste jag att det var livet.
Stig Johansson

Herlige bilder ;:OD)

Eva Trillian sa...

Det är de här nära upplevelserna jag gör bäst med kameran i hand. Kanske inte bäst i bild ;) men för mig själv - min sinnesro och upptäckarglädje!
Tack för påminnelsen - det var länge sedan jag var ute med kameran i hand!

Nickar mig igenom din kommentar hos mig där jag skrivit om vad som "hände sen då" :) nickar och ler - mitt i bedrövelsen om hur sant det är.

Hoppas sonen valt ett bra rum och att han ska trivas i Göteborg!

Merja sa...

Precis så är det!
Här har vi fått hyresgäster i två av de nya fågelholkarna:) Det är lycka!
Ha det gott!

Carina sa...

Skriver mer än gärna under på dina tankar. Liksom att de oansenliga blommorna har en ansenlig skönhet - i det lilla.

Ha en fin vecka! Carina

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Rödhaken är ofta ett roligt sällskap i trädgården på landet. Kameran har fått mig att bli mer uppmärksam på små och enkla detaljer och växter i trädgården. Det måste inte blomma för att vara vackert.
Ha det gott!
Birgitta