08 december 2017

Blommig fredags månadsbild - solig december


Jamen så himlans mycket har det inte hänt i trädgården sedan förra månadsbilden. Trodde jag, tills jag jämförde med det inlägget. Då såg jag att alla löv har fallit från både blåregn och smällspirea, ja jag blev faktiskt överraskad av hur grönt det var bara för en månad sedan! Nu har jag dåligt samvete för att jag inte ägnat mig mer åt trädgården, gjort lite fint, utnyttjat plusgraderna och fixat. Det skulle vara kul att ha en snygg vinterträdgård också.Men nej. Inget har jag gjort. Igår vaknade jag till snö och idag vaknade jag till sol.  Det är ungefär så spännande det är just nu.

Och jag föredrar solen!Det jag ska göra, efter morgondagens julmarknad när saker och ting lugnar ner sig lite, det är att utnyttja all mossa jag har istället för gräsmatta. Den kan jag göra mycket fint med. Tror bestämt att jag har en grund till en krans någonstans i källaren ...

13 kommentarer:

Maribel sa...

Hej Anni!
Tyckte inte heller att det var så stor skillnad mellan november och december, men det stämmer, nästan alla löv har fallit ner.
Det blöta vädret lockar inte alls ut, gick en snabb runda i blåsten för att ta bilderna till dagens inlägg.
Ha en fin helg!
Marika

BP sa...

Okej då, kollade inte detaljbilderna. Men den enda skillnaden jag ser är "ljuset", alltså att solen lyser "lägre" om man säger så. Hel naturligt och normalt alltså;-) Gräsmattan är fortfarande grön, vilket den är på innergården här också. Sedan kan jag notera att du troligen omedvetet (eller inte) bidrar positivt till att mossan sprider ut sig på husets tak. Å det är väldigt inne med växtlighet på tak, mycket eko och miljövänligt om man får tro experterna:-)

Inger sa...

Inte så dumt med lite egen mossa den här årstiden. Svårt att hitta motivation till trädgårdsjobb nu, dagarna är så korta.
Trevlig helg!

Marit sa...

Vakre bilder! Snø og sol veksler hele tiden. Grønn mose er så fint. Jeg gjør heller ikke noe i hagen nå,for det tar jeg igjen til våren.

God helg!

BP sa...

Svar: Det var precis vad jag menade, det där med takpannorna alltså!!! Din svär mor var onekligen före sin tid eller rätt i tiden, beroende hur man ser det;-)

Anita sa...

Jamen du! Jag var tvungen att gå in och titta på ditt förra inlägg och vilken enorm skillnad. Det är genom kameran (eller när man är bortrest en längre tid) man ser hur naturen förändras. Även om man normalt inte gillar mossa i gräsmattan så är det är ju praktiskt när man vill göra juldekorationer.

Ha nu en fin helg och lycka till med dagens julmarknad!

Villrose sa...

Svært så grønt hos deg ennå! Her er det hvitt som gjelder.
God helg!

Tant Otteskrufv sa...

Mossmatta är bäst! Snyggt grön året om och det går att skapa mycket mer av mossa än av kortklippt gräs😆 Har du prövat att peta en hel pepparkaksform full med mossa och sedan lyfta ur den färdiga figuren? Picka ihop mossan med t.ex. spetsig tandpetare innan du lyfter. Tror det finns bilder på min blogg några år tillbaka...

Nette Cecilia sa...

Trädgården har nog olika liv men vi kan bara konstatera att allt har sin tid . Såg att det varit begravning alltid sorgligt . Men Fazers blå är ju alltid välkommet . Här regnar det varje dag utom på självständighetsdagen då det var så vackert så man kunde gråta . Det var inte meningen att vädret skulle gråta. Trevlig fortsättning på helgen ,Nette

Carina sa...

Det lät härligt rogivande att skapa krans. Och bättre att använda grejerna som ligger i gömmorna :) Det är otroligt vad överraskad, åtminstone jag, man kan bli. Hoppas du fick ännu en solig dag.

Kram, Carina

janicke sa...

Bra vinkel du har valt för månadsfoto, tycker jag. Blir roligt att följa.
Själv tycker jag att min vinkel från min trädgård här hemma blev lite trist över året. Ska snart lägga in min decemberbild. I alla fall stor kontrast till januaribilden! Nästa år ska jag hitta nåt nytt motiv. Kanske nån vy över Mälaren?

Eva Trillian sa...

Mossiga kransar är oftast de finare :) Gillar hur mjuka de ser ut!

Susie på Stjärnarve... sa...

Vintern är till för att man ska vila från ALLA trädgårdsbestyr så att man är riktigt sugen att sätta igång på våren!
KRAM
Susie