Sidor

fredag 22 mars 2019

Nordiska trädgårdar 2019


För en gångs skull hade jag sällskap till Älvsjö och Nordiska Trädgårdar idag, jag brukar oftast gå ensam. Vi kom dit när mässan öppnade och hann därför gå i lugn och ro i större delen av mässhallen. I år var det stora A-hallen som gällde igen, det var några år sedan senast.



Vi tog oss ganska snabbt igenom delen med vanliga nasare - de där som säljer ostar, oliver och annat som inte direkt hör till trädgården men som är trevligt att få provsmaka.



Vi tog oss allra längst bort i hallen



där det fanns minatyrträdgårdar



och den klassiska fågelholkstävlingen.



I den här änden låg också balkongutställningen där jag inte tyckte att någon balkong lyckades hela vägen, men att det fanns kul detaljer hos de flesta.



Kunde dock inte förstå hur vita minipenséer och förgätmigej skulle få mig att tänka på Italien?



Som alltid handlar det om att få till de rätta vinklarna för att intrycken och bilderna ska bli okej.



Jag kan ana hur mycket arbete det ligger bakom varje monter, men tyvärr tycker jag sällan att resultatet visar mödan.



Häxan var med förra året också och återanvände ett skåp som jag gillade då. Nu tycker jag att det var trist att det återanvändes Jag betalar ju inte entréavgiften för att se samma saker som förra året?



Flöten hängde som dekoration på flera ställen, det gillar jag. Kan också bero på att jag själv har flöten som pynt.



Men jag har inte gnällt färdigt än. Det här är enda bilden jag visar från idéträdgårdarna. Dessa trädgårdar som är (i mitt tycke) mässans ryggrad, fyllda av fantasi och lust. I år skulle här finnas sex stycken, men en hade uteblivit, en förstod jag knappt att det var en idéträdgård och de fyra som var kvar - nja. Wow-känslan var obefintlig. Vad har hänt? Varför var det så här?



Vi avslutade vårt besök med att lyssna på Peter Englander som gjorde reklam för sin nya bok om inglasade uterum. Eftersom tekniken strulade fick vi inte se några bilder. Vi höll på att somna båda två, så efter detta åkte vi hem.

Nu ska jag inte gnälla mer.

Roligheterna som jag tar med mig är att jag träffade en väninna som jag inte sett på länge och att jag fick köpt precis det jag planerat att köpa; sparrisplantor, liljelökar, rosor och fröer. Nu ska jag försöka få dessa att överleva tills tjälen gått ur rabatterna och vädret tillåter plantering. Lite läskigt, faktiskt.

Imorgon ska det bli sol och 12 grader varmt här. Djurgården spelar första kvartsfinalen och fotbollslandslaget första EM-kvalmatchen. Själv ska jag sitta inne på möte hela dagen. Viss felplanering alltså. Se, nu gnällde jag lite igen. Bäst att jag går och sover mig glad.

15 kommentarer:

Maribel sa...

Hej Anni!
Var också där igår med min dotter. Balkongutställninen som jag brukar tycka så mycket om, var inte så inspirerande i år. Idéträdgårdarna var en besvikelse, tror jag såg någon med sagofigurer. Vi fick i alla fall en hel del växter och saker med oss hem, och hade en trevlig dag tillsammans.
Ha det fint /Marika

Violen sa...

Ren ögonfröjd! Tack för att du delar med dig!
Trevlig helg!

Annette sa...

Så fina bilder! Jag skulle nog bli köp-galen om jag var där och vilja ha mer än jag skulle ha användning av. Jag tappade stinget litet grand förra sommaren när det enda som växte var tomaterna och solrosorna, allt annat mådde dåligt, inklusive gräsmattan som alltid klarat alla påfrestningar. Det jag sådde i pallkragarna åt rådjuren upp, i alla fall nästan allt. Jag har inte bestämt mig för om jag skall göra ett nytt försök. Ses snart! Kram

Carina sa...

Han såg lite trött ut den där författaren :) Det finns en bra föredragshållare där alla dagarna och det är Ulf Sill. En växtnörd på riktigt :) Jag vet inte vad jag går miste om men jag anar och nånstans är jag glad att jag inte lagt energi och pengar på att åka dit. Hade jag bott i trakterna så ja kanske :) Jo man får gnälla för som du säger man betalar och har förväntningar.

Kram, Carina

Lisbet sa...

Vissa dagar blir det tråkigare än tänkt. Men fina foton har du som vanligt! Hoppas du fick en bra sömn.
Och vi spelar också i kväll. Huhhuh. Mot Italien. Troligen 7-1 till oss.
kram

BP sa...

Å idag fick du ju anledning att gnälla igen, då DIF förlorade på hemmaplan.
Som trädgårdsexpert förstår jag att mässan inte levde upp till dina förväntningar. Du håller ju en väldigt hög standard i din egen trädgård, och då vill man ju se saker som är snäppet vassare än det man själv har.

Peter Englander vet jag inte vem det är, men att ha snusdosan så synlig i fickan är ett NO NO för min del. Å strulande teknik - nej tack, ingen succé där heller.

PS. Men du gladde dig kanske åt Sveriges seger över Rumänien;-) DS.

Lena i Wales sa...

Önskar jag kunde varit där. Sett lite bilder fån en väninna som var där.
Ser spännande och inspirerande ut.
Miniträdgården föll jag för.
Önskar dej en skön söndag!

Eva Trillian sa...

Hoppas våren närmar sig med stormsteg så du kan komma dig ut i den egna fantastiska trädgård med vackra ideer. Inte ens bra mässor kan inte slå det :)

Anita sa...

Hej Anni!

Du hittar alltid fina motiv och detaljer. Håller med dig om idéträdgårdarna ... jag letade och fattade inte ens att jag var mitt bland dom. Däremot gillade jag miniatyrträdgårdarna. Och tänk vi sa samma sak om Italienbalkongen. Först trodde jag att dom inte trivdes på balkongen utan skulle åka till Italien istället, men så var det ju inte ;) Men trots allt så gillar jag att gå omkring på mässan. Och så träffar jag goda vänner som jag inte träffar så ofta. Det är en stor behållning. Och den förbokade lunchen var god. Men jag köpte inga växter. Sneglade på en kamelia men den var alldeles för stor att forsla på pendeltåget.

Kram Anita

Helena sa...

Den är ju som den är den mässan jag har nog blivit bättre på att inte ens se det som inte intresserar mig. Kanske är det därför som jag tyckte mässan var bättre i år. Men nog kände jag lukten av ostarna fniss
KRAM från mig!

Anjas Hill sa...

Hej Anni!
Tackar "min skapare" att jag inte la ut pengar på tåg och hotell! Har ännu inte sett någon som varit särskilt lovordande. Synd. Mässor ska ju göra en glad och inspirerad.
Vi har vår mässa "snart"- ja i början av maj. Få se om jag har något positivt att säga om den sedan...:-)
Ha det gott!
/Anja

Maggan sa...

Verkade vara mycket fint på mässan tack för fina bilder därifrån många som jag blev inspirerad av och spaljén med spindeln fick mig att tänka på det spindelnät som jag har gjort av järntråd kanske jag ska ta och flytta till en spaljé i järn i stället för där jag har den nu.Ha det gott/Margareta

Mias Mix sa...

Nu är jag glad att jag inte åkte. Hade tänkt det först men mådde inte helt bra. Du är ju expert i ämnet så du vet ju hur det ska vara. Din trädgård är helt makalös! Helt underbar!
Om ett par timmar får vi heja på Sverige igen. Heja heja! Och imorgon ses vi, jätteroligt:) Kram

Vonkis sa...

Har bara sett en massa bilder från blominköp från mässan tidigare. Tråkigt att både balkong- och trädgårdsdelarna var sådana besvikelser.

Efwa - Medea sa...

Hittade hit via trädgårdsfägring. Verkar inte har varit en toppenmässa precis. Jag ska börja återställa trädgården vid huset på landet eftersom vi flyttar dit i höst och hittade Trädgårdsfägring via Luna Eks trädgårdsblogg och ska grotta ner mig i tips för att få igång en trädgård som helt växt igen.
Tänker mig att använda min andra blogg Ett hus på landet till mina trädgårdstankar framöver.