Sidor

onsdag 14 augusti 2019

Mysigt boende (hygge!) i en gammal dansk skola


Nu drar jag igång med reseberättelsen från sommarens Europatripp!
Denna gång åkte maken och jag ensamma på bilsemester. Lillhunken åkte till Polen med sina scouter samma dag och äldste sonen stannade hemma för att plugga och sköta hus och trädgård.

Vi startade redan 6.30 på morgonen och kom till mina släktingar i Skåne framåt fikatid. Det var varmt och soligt och jag plaskade med fötterna i poolen i deras underbara trädgård.Efter en god laxpaj tog vi bron över till Danmarkoch körde nästan ända till Rödbyhamn på Lolland. Mitt ute på landet, söder om Saksköbing, skulle vi bo en natt i en gammal skolbyggnad som kärleksfullt renoverats av ett isländskt par.Smakfullt och personligt dubbelrum, med delat badrum. Vi var enda gästerna denna natt, så jag gick runt och kikade lite i de andra rummen också. Alla var lika snygga och badrummen var fräscha.Udda stilleben och detaljerliksom keramik fanns att njuta av.När vi gick ned för den breda trappan från sovrummenkom vi till de gemensamma ytorna med en avskiljande och mycket tilltalande vägg med blyinfattade fönster (ja, jag är jävig!).Nog syns det att det är en gammal skolsal?Här fanns också ett litet kök där man kunde värma lite mat eller göra kaffe/te. Öl från närliggande Krenkerups bryggeri fanns att köpa.Vi satte oss i den mysiga soffan med alla inspirerande magasinoch knäckte vår medtagna flaska rosa skumpa. Nu började semestern!Nästa morgon serverades frukosten i den gamla gymnastiksalen. Leonard Cohens mörka stämma hördes i högtalarna, precis samma låtar som vi spelat i bilen på vägen hit.Allt var så smakfullt framdukat med en hel del oväntade tillbehör,vi åt och njöt i lugn och ro innan vi for vidare mot färjan till Tyskland. Det här var garanterat inte sista gången vi bodde på Fjelde Guesthouse! Nästa gång ska vi planera in ett besök på bryggeriet också.

9 kommentarer:

BP sa...

WOW! Ett guesthouse helt i min smak. Gillar stilen och sättet de omvandlat den gamla skolan. Här i Stockholm hade man troligen rivit byggnaden...

Paula sa...

Vilken fantastisk miljö, och så fint ordnat, där hade jag trivts! Man njuter ju verkligen över all möda som värdarna ordnat med för att man ska trivas, jag tror få hotell når upp till denna standard och mysfaktor!"

Maribel sa...

Hej Anni!
Vilket härligt boende, hur gör du för att hitta alla trevliga ställen?
Resan fick en bra start, ser fram emot nästa inlägg.
Ha det bra /Kram Marika

Lisbet sa...

Underbart! Trevlig läsning och så bra att få delta i en ny resa via datorn. Tack för det. Som lärarinna blir jag så glad att se allt det vackra och finurligt möblerade i skolan.
Ser fram emot Tyskland!
kram

Lena i Wales sa...

Härliga bilder från din trädgård nedan. Så fint du har det!
Trevligt att få åka med er på semester också. Vilket trevligt ställe att bo på och mycket smakfullt inrett med massor av detaljer här och där. Föll pladask för soffbordet.
Ha det bra!

Ulrika sa...

Det stället ser verkligen mysigt ut!

Mias Mix sa...

Vad många mysiga små ställen ni hittar när ni är ute och reser! Ja eller du kanske jag ska säga för det är väl du som planerar allt :)

Eva Trillian sa...

Du hittar verkligen de mysigaste ställen :) När skulle du starta resebyrå sa vi? ;)

Vonkis sa...

Lägger in boendet i min lilla resemapp på datorn, någon gång ska det väl bli en resa till Danmark :-)

Jävig eller inte, det är väldigt snyggt med blyinfattade fönster.