27 oktober 2019

Blogger's Sunday Walk - i Bryssel

Sista söndagen i varje kvartal kan vi lyfta på rumpan och ta oss en promenad som vi dokumenterar och länkar hos Vilt og vakkert. Idag tog jag min promenad i Bryssel.


Vi har fått vårt rum i ett japan-inspirerat hotell. Fräscht och snyggt. Nu går vi ut på stan!Vi konstaterar snabbt att även lunchrestauranger är stängda på söndagar. Tänk så bortskämda vi är hemma och så svårt det är att vara turist i en söndagsstängd stad.Till sist hittar vi en öppen restaurang och får vår efterlängtade öl. Jag äter en god vegetarisk lasagne med massor av chevre och pinjenötter.Här åt vi. Nu går vi vidare.Baksidan på stadshuset. Vi letar efter tunnelbanan.Där nedgångarna ska vara är en demonstration på gång och de nedgångar vi ser är stängda. Det är så dåligt skyltat att vi missar den vi har bakom ryggen.Vandrar istället till nästa station och tar tåget.Kliver upp ur underjorden utanför Europakommissionen.Och promenerar till mäktiga Parc du Cinquantenaire.


Går igenom arkadernatill bilmuseet. Här vandrar vi sedan i några timmar bland alla skönheter.När vi kommer ut skiner kvällsolen på arkadernaoch på de många glasfasaderna.Vi tar tunnelbanan, som ser ut som något från forna östeuropa. Skramligt och plåtigt.Promenerar mot centrum och hittar ett café. Oj, vad jag behöver te nu! Sedan handlar vi ostar och öl för att slappa på rummet. Är så trötta efter att gått upp tidigt i morse - trots den extra sovtimmen.

11 kommentarer:

Vilt og vakkert sa...

Heisnnn, ååååå, hvilken tur du har hatt i dobbel forstand. Artig å kunne følge dere en dag i Bryssel som jeg såvidt kjørte gjennom da jeg var tjue år!
Imponerende gater med flotte bygninger og store plassser. Rett skilting er viktig, som turister er vi avhengig av det - og åpne søndagskaféer.
Biler har jeg ingen interesse for bortsett fra gamle på museum. Da blir plutselig doningene interessante. Husker spesielt ett museum i Cornwall for maaaange år tilbake og ett nytt i Riga vi besøkte for et par år siden.
Og kaka til slutt ser mer enn spiselig ut ;:OD)
Godt å komme tilbake på hotellet og legge beina høyt på senga etter en lang dag med mye trasking!
Takk for at dere var med på BSW.
Neste gang det arrangeres, er det vinter - i alle fall på våre trakter!

BP sa...

Kul med en "walk på Memory Lane". Var i Bryssel när det var EM 2000 som ju delades mellan Belgien och Holland.
Det är mycket som har förändrats sedan jag var där, men t-banan består om man säger så.
Behållningen för mig här var allt ögongodis på bilmuseet. Vilka läckerheter. Vad gäller bilar så var det faktiskt bättre förr;-)
Tack för en fin Sunday walk i Bryssel, där ni förhoppningsvis även åt "nationalrätten" moules frites;-)

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Men ... har du varit i Bryssel! Det var kul att följa med på en söndagspromenad där. Så förvånad jag blev att det var svårt att hitta söndagsöppna restauranger. I Bryssel borde det ju finnas kan man tycka. Men som du säger, vi är bortskämda i Sverige där det mesta är söndagsöppet. Såg förresten att det skulle bli förbjudet att ha söndagsöppet i Montenegro, försökte man skulle det bli dryga böter, på tal om söndagsöppet alltså.
Kul med bilmuséet, många snygga bilar där.

Ha det så bra ... var du än befinner dig just nu :)

Kram Anita

Susjos sa...

Oj vilken härlig promenad vi fick följa med på!
Mums med belgisk öl!
HA det gott, Kram!

Mascha sa...

A great city and museum, thanks for sharing. I like the railway station. I
In our small town never would be a restaurant close on sunday...
Greetings from Germany

Maribel sa...

Hej Anni!
Ser ut att ha varit en trevlig promenad, och veteranbilar är fina att titta på.
Ha det bra /Marika

Violen sa...

Tack för en fin söndagspromenad i Bryssel! Vilka läckra bilar ni såg! Visst blir man trött av att strosa runt i en främmande stad en hel dag.
Jag blir alltid lite nostalgisk när det gäller Belgien, jag bodde där i två år och har lite av hjärtat kvar där.
Ha det gott!

Carina sa...

Tack för promenaden. Räknar snabbt ut att det är 28 år sedan jag var där och jag känner inte igen nöt :) Du åt väl praliner?!?!? Men det söndagsstängda känner jag igen från Oslo och det drabbar mig nästa varje gång jag är hos min dotter. Jag är helt enkelt inte van att leva med - affären är stängd, jättestängd :)

Kram, Carina

Susanne Granholm Carter sa...

Tack för att vi fick följa med på söndagspromenaden. Men blev väldigt förvånad när jag läste om söndagsstängt... Visst brukar maken och jag prata om att man inte behöver ha öppet överallt, varje dag och hela tiden men i en storstad... Tur att ni ändå hittade ett ställe att fylla på matförrådet på och dessutom ta in en god öl. Såg väldigt gott ut :)

Annette sa...

Vilken fantastisk dag! Bilarna var ju helt makalöst vackra. De där gamla bilarna med alla detaljer var så mycket snyggare än dagens slätstrukna modeller. God mat och fika och fantastiska byggnader, och så den gamla tunnelbanevagnen. Ganska kul att se den ändå, även om det kanske inte är så kul att behöva använda den varje dag. Ser fram emot att ses!

Lena i Wales sa...

Vad kul att få återkomma till Bryssel. Har inte varit där på säkert 10 år, men jobbade en del där under några år. Så vissa ställen känner jag igen, men bilmuseet har jag inte varit på.
Konstiga att vissa restauranger är stängda på söndag, då alla har tid att gå ut och äta. Minns inte detta.
Ha det bra!