02 oktober 2019

Central Hotel i Schwetzingen - en helt unik upplevelse!


Jomen precis så, right here var det vi skulle bo en natt. Fasaden och markbeläggningen avslöjade att något annorlunda väntade. (Och då har jag ändå inte tagit någon bild på hotellet i nattbelysning.)Central Hotel i Schwetzingen "är inte för alla" - som det stod i en recension. Sådant lockar mig!Vi checkade in, fick vår nyckel och gick uppför trappan. Åt ena hållet var personalutrymmen med blomstermålade dörrar.Själva trappräcket liknade inte något annat.Högst upp i huset möttes vi av en stor bukett plastrosor och en indian.Här fanns två fönster i samma teknik som trappräcket.Ja faktiskt så var alla fönster i vårt rum i denna stil, de också!
Rummet gick i brun-beige med speglar både på väggar och i tak. På bilden syns det inte hur de bruna plyschfiltarna ligger i elegant solfjädersform.Jag hittade knappen till mysbelysningen.Och noterade den skimrande randen mellan väggpanelerna.
"Inte riktigt vad du brukar boka", som maken sa.Nästa morgon kom vi in i frukostrummet. Över hela buffén hängde vindruvsklasar i plast tillsammans med mängder av små lampor.Det var lite som en saga.Överallt fanns det prydnadssaker.Av alla de möjliga material och utseenden.

Mitt i allt hängde det skinkor från taket. Ja, de var äkta vara.
Fönstren var som synes av samma slag som i hela hotellet.
Frukosten var riklig och god, personalen trevlig och upplevelsen total.
Och när vi checkade ut fick vi en flaska vin.

Varför bo på stora hotellkedjor när man kan få uppleva sådant här?

5 kommentarer:

Göran S sa...

Fint hotell,gillar markbeläggningen

Maribel sa...

Hej Anni!
Håller med dig, dethär var mycket roligare, vilken fantasi.
Ha det gott /Marika

BP sa...

Nej, det här hotellet är verkligen inte för alla och absolut inte för mig. De målade fönstren och trappräcket var väl okej och originella. Men då jag är totalt allergisk mot plastblommor och annan plastig dekoration och inte gillar krimskrams heller så är jag glad att det var du och inte jag som hamnade där;-)

Lena i Wales sa...

Wow, vilket ställe!
Gillar överraskningar och det verkar det finns på varje centimeter här. Kul att bara titta runt och hitta något nytt.
Tack för rundturen!

Mias Mix sa...

Jösses vilket hotell! Lite för mycket för min smak men himla roligt att se. Visst är det roligt att uppleva olika saker. Den där beläggningen utanför ser mysko ut. Nästan så man blir yr i huvudet.
Himla flott att ge en flaska vin vid utcheckningen.