13 februari 2021

Redskapsboden är upptagenJag vet att jag någonstans har bilder på den lilla redskapsbod vi byggt mellan fönstren mot trädäcket, men ordningen på mina bilder är inte den bästa. Kan ni ana det lilla taket bakom rhododendronbusken?Här syns boden lite mer, mellan mina hibiskusar på sommarbete. Boden hänger på väggen och där inne finns en del trädgårdsredskap plus vattenslang. Med tanke på hur många krukor jag har på trädäcket är vattenslangen ett måste när inte regnvattentunnorna räcker till.

Rasslet ovanför boden är det vildvin som växer på trådar och bildar en känsla av tak över trädäcket.Här byggde koltrastarna bo ett år.Vi fick komma dem nära, speciellt som vi kunde öppna ett fönster på övervåningen och fotografera rakt ned i boet.Det var så stort att få följa hur ungarna växte.

 


Vi kunde stå nära för att se på när ungarna lämnade boet, en efter en.I förra inlägget visade jag hur en av mina ekorrar samlade på sig mossa från en av mina krukor.Nu fick jag se hur den tog sig in under taket och in i boden. Där har den tidigare också hämtat bomaterial. Jag hämtade min kamera och smög fram för att se vart den tänkte ta vägen, var ska boet byggas?
Tittut! Här kikade ekorren fram och var alldeles stilla, helt utan att tjattra på mig. Hmmm ...När den sedan var på annat håll öppnade jag försiktigt en av dörrarna och mycket riktigt! Vi kommer inte att kunna använda vår bod på några månader i år. Här ska vi få ungar :-)

 Trädgårdsfägrings tema för veckan är "Min snygga häck", vilket härmed demonstreras!
 
20 kommentarer:

Carina sa...

Hahaha men kanske inte lika kul att inte kunna komma åt slang och redskap. Men häcken var vacker och demonstrativ. Annars var det en smart lösning - den spar jag i minnet. Tycker annars att det är lätt att bygga stora saker när det kanske inte behövs.

Kram, Carina

luna ek sa...

Underbart inlägg, fin bod och bortskämda ekorrar. Me like.

LillaSyster sa...

Så söt ekorren är och vilket fint hus den skaffat sig.

BP sa...

Det var nog det sötaste inlägget du någonsin har skrivit. Då ingår den söta tillbyggnaden, redskapsboden alltså, koltrastungarna och såklart den bedårande ekorren.

Maribel sa...

Hej Anni!
Både fåglar och ekorrar trivs bra i er trädgård. Så kul att kunna följa fågelungarna från första parkett. Vilken underbar bild på ekorren när den tittar fram vid taket, ser ut som att den leker kurragömma.
De trivs hos er, så härligt.
Ha en fin Alla hjärtans dag /Kram , Marika

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Bara såååå underbart! Djurlivet hos dig är fantastiskt. Och tänk att ni kommer att få tillökning igen, nya ekorrungar. Det måste ha varit underbart att få följa koltrastarna också. Måste tillstå att jag är liiiite avundsjuk :) Och den nedersta bilden ... fick mig att le brett! Verkligen en "snygg häck"

Kram

Lena i Wales sa...

Vilken händelserik liten bod!
Gulligt med fåglarna.
De svenska ekorrarna är så fina, Vår grå, stora är fula och göra mycket åverkan, så dem vill vi inte ha nära oss. Vi kallar dem för tree rats, för de är som råttor, burrrr.
Massor av hjärtan till dig på Valenine's Day!

Mia Eggimann sa...

Men så gulliga ekorrar och riktigt snygg bakdel

Lotta sa...

Men ååh, här håller en annan på att snickra holkar och klättra upp i träden med till höger och vänster och så är det en liten redskapsbod på altanen man ska satsa på! Helt underbart!
Ha en fin vecka /Lotta

Åke sa...

Vilken söt redskapsbod. Men så fantastiskt med dessa hyresgäster ni får :) Lyckliga Er :) Djuren känner sig trygg där. Hoppas vi får se små ekorrarna springa omkring.

Lillian www.sognafaret.no sa...

Så trivelig å ha ekorn og fugler boende så nære. Da kan man følge deres dagligliv på nært hold gjennom året.

Maggan sa...

Vilket underbart inlägg så otroligt mysigt att få ta del av fåglarnas liv på nära håll och ekorren du har i din trädgård är ju så fin och även hans snygga bakdel.Ha det gott/Margareta

LillaSyster sa...

Svar: Jo jag hade namnetiketter från början.... men sen blev det en omöjligt att hålla ordning på dem då det tenderade att eskalera med fler och fler sorter. Numera nöjer jag mig med att sortera efter låga, medelhöga och höga, så att det blir lite ordning och reda i rabatterna, färgkompositionen är inte så viktig tycker jag då det gäller Dahlior - huvudsaken att det sprakar!
Synd att dina knölar skrumpnar, troligen för varmt. Du har ingen garagevind eller jordkällare? Ha en fin tisdagskväll

Violacornuta sa...

Vilka underbara bilder!

Kristinas oas sa...

Men vilken fin redskapsbod! Klart ekorren vill flytta in där! Lite opraktiskt kanske, men vad gör man inte för smådjurens skull. Hade gjort likadant! :)
Kram Kristina

Violen sa...

Imponerande svansföring! Genomgående mysiga bilder! Tack för en trevlig stund!

Ätliga trädgården sa...

Så roligt både med koltrast och ekorre! Boden jättefin och nästan osynlig.
Allt gott
/Anette

Susjos sa...

Men så mysigt, och så nära ni kom koltrastarnas bo! Spännande med ekorren och kanske ungar? Fortsättning följer? Så snygg sista bild på svansen!
Må så gott!
Kram

Vonkis sa...

Snart har ekorrarna tagit över :-) De är ju fasligt söta med sina svansar och tofsar på öronen men jag tycker det är något läskigt med dem.

För några år sedan byggde ett fågelpar sitt bo på fönsterkarmen till ett fönster på skolan jag jobbade på då. Det blev nog lite stressigt för dem för fönstret var i ett trapphus men några elever satt för papper på insidan så de fick vara lite i fred i alla fall.

Jo just, det var din kompis med cliviorna jag läste på hos när jag sådde mina frön, bloggvärlden är ganska liten ändå :-)

Susanne sa...

Men Åhhh! Grattis till tillökningen <3 Så spännande. Familjen Kurre verkar verkligen trivas hos er. Blir riktigt avis ;) Dom är ju så otroligt söta.
Och tänk att ni även haft den skönsjungande familjen Koltrast som inneboende. Vilken ära. Jag upplever att det är väldigt mycket koltrastar den här vintern. Vi har dagligen många många på besök. Kanske gillar dom menyn vi har på vår fågelrestaurang :)
Underbart inlägg som gör mig så varm i hjärtat!! Tusen tack!!