24 maj 2022

Total tulpanfrossa i Keukenhof - ett bildinlägg

Nu blir det vansinnigt många bilder på tulpaner, jag vet. Men det finns fler. För Keukenhof är helt överväldigande. Det var dit vår resa gick, så själva reseberättelsen får komma efteråt.

Vi skulle rest våren 2020, men då stängdes Nederländerna helt för turister. Nu blev resan av!

Jag köpte biljetter på nätet innan vi for och valde första tidslotten, så vi kom till parken strax efter 8 på morgonen. Det kan varmt rekommenderas att vara tidig för vi kunde strosa runt i lugn och ro i två timmar innan det började välla in andra. Totalt gick vi runt i fyra timmar och njöt av allt det vackra!

13 kommentarer:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Tulpanfrossa var ordet ... wow Anni ... vilken tulpankavalkad du bjuder på! Sååå vackra bilder! Det är magiskt på Keukenhof, har varit där jag också och blivit hänförd. Det är helt otroligt hur dom kan plantera så många, hur dom kan komma på alla kombinationer och få dom att blomma när dom ska, det är ju kombinationer med andra blommor också.

Tack för det, råkade se ditt inlägg när jag kom in från hundpromenaden och skulle kolla mailen. Nu ska jag ut i rabatterna igen. Det har gått trögt i år, vet inte varför men så småningom ska det väl bli klart :)

Kram och tack för en stunds härligt ögongodis!

BP sa...

Stort tack för den färgglada tulpanfrossan. Har aldrig sett så många udda tulpaner förut, och då menar jag både färgerna och utseendet. Helt otroligt!
Nu vet jag äntligen var Täby Kommun har köpt in alla bautastora tulpaner till "Döda Torget". Många av blommorna som du fotat är ju också betydligt större än vanliga tulpaner.
Är Keukenhof "bara" en park eller säljer dom de olika tulpanerna också?

Anni sa...

BP - det är en park som bara är öppen två månader om året. På plats kan man köpa lökar som levereras till hösten då de ska planteras.

Anna i Portugal sa...

WOW - vilka fantastiska bilder på ljuvliga blommor. Den platsen står fortfarande på min to-do men en vacker dag åker vi dit också. Tack för tipset om att vara där tidigt på morgonen och tack för en färgsprakande fröjd för ögat.

Maribel sa...

Hej Anni!
Visst är det en otrolig upplevelse med alla fantastiska planteringar. Vi spenderade flera timmar där med dottern och var också tidiga. Så småningom vällde det in folk. Igår tittade vi in till Castor med en förhoppning om att du skulle vara där. Passet har gått ut och var tvungen att åka till ambassaden för att få det förnyat, så vi kan ut på nya äventyr.
Ha det gott /Kram Marika

Violen sa...

Tack, äntligen kom tulpanfrossan som jag har väntat på! Visst är det fantastiskt och storslaget där i Keukenhof. Vi var också där tidigt för att slippa den värsta trängseln.
Ha det gott!

Cari sa...

Så många fantastiskt vackra tulpaner.
Magiskt.
Så fina de är som blommar med så många blad. Vet inte hur jag ska förklara. De ser inte ut som tulpaner ”brukar” göra.
Sagolika.

Tack för alla bilder.

Carina sa...

Dina bilder påminner mig om vår tur dit och det känns som det var igår... Men eftersom jag vet hur små barnen var så kan jag enkelt räkna ut att det var en evighet sen :)

Underbara bilder och ett bra sätt att plocka ut egna favoriter, få inspiration till kombinationer att göra och en del... ..att inte göra ;)

Ha en fin helg! Kram, Carina

Villrose sa...

Tulipanparadiset det der, ja! Helt rå masseplantinger. Var så heldig å komme dit i 2008. Inntrykkene sitte fortsatt i. Og jeg må ha mange tulipaner hvert år...
God helg!
/Irene

Lillian www.sognafaret.no sa...

For en opplevelse det måtte være å kunne gå rundt der å bare nyte alle tulipanene.

Nette Cecilia sa...

Åh så vackra bilder ,lyckliga du som fick se det här . Det har också varit på min önskelista men ,kroppen säger ifrån så det blir nog inte ,kram Nette

Lena i Wales sa...

Ett underbart ställe!
Har varit där ett 30-tal gånger som reseledare. Ger fina minnen.

Vonkis sa...

Vilken underbar blomsterprakt du bjuder oss att titta på. Tänk att det finns en sådan variation i färger, former och strukturer på tulpaner.