Sidor

23 juli 2023

Fullmatade jobbdagar mellan resor

Som vissa har förstått så körde vi mellan Bruce (två konserter) i Göteborg och Bruce (en konsert) i Hamburg och när vi ändå åkt iväg kunde vi lika gärna ägna tiden mellan konserterna till en nätt resa ut i Europa. 400 mil och 2500 foton blev det och ni anar ju - det kommer att bli många inlägg från resan!

Vi kom hem förra söndagskvällen, jag ägnade måndagen åt att packa upp och inventera vinförrådet och få in de nya inköpen (det där med inköpsstopp fungerar liksom inte på oss), sedan blev det tre dagar på raken på Castor och imorgon ska jag dit igen.

Men gissa vad som hände en av jobbdagarna? En lång vacker blond kvinna klädd helt i blått klev in genom dörren och jag sa hej eftersom jag kände igen henne så väl. Jag säger hej till alla som kommer in i butiken, men hörde själv hur jag lät annorlunda denna gång. Mellangrabben som var där samtidigt hörde det också, han trodde att jag hälsade på en stamkund.

Sedan var det som att hjärnan ändå inte kopplade. För hon skulle väl inte vara där? Hon finns ju bara i min dator ;-) Men hon sneglade på mig och gick till mitt glas och sneglade igen och det var bara självklart att det var bloggvännen Lena i Wales som tittade in! Åh, så roligt!

Vi pratade på som om vi träffats hur ofta som helst och det har vi ju under många, många år - fast på nätet. Tänk vilken tur att jag jobbade just denna dag!

Sa jag något om trädgården? Eller snarare djungeln? Lite att fixa med där också. Klippa, klippa, klippa. RÖJA! Plocka vinbär, krusbär, moreller. Squashen växer så det knakar. Koka sylt och gelé. Frysa in. Äta squash till allt. Precis allt.

Ändå kunde jag inte låta bli att köpa en Agapanthus på vägen hem. Skulle såklart haft en blå, men de som fanns på Bilka i Ishöj var så skruttiga och kostade nästan lika mycket som denna stora vita på extrapris.

Hälsa på Lillhunken som flyttade hemifrån när vi var bortresta. Ta med lite saker som han missat. Hans gamla rum blir höstens projekt. Där ska maken få ha symaskinen stående framme.

Hälsa på mamma på boendet. Se till att hon har allt hon behöver. Stoppa i henne choklad när hennes tankar far iväg. Hålla handen.

Betala alla fasters och mammas räkningar. Sortera all deras post. Grannen som tog hand om trädgård och post hade varit smått chockad över mängden post jag fått.

Läsa blogg - nä, där ljög jag. Dit har jag inte hunnit än.

Men jag har fixat med bilderna till de första reseinläggen, så de är förberedda.

I morse var det fotboll till frukost. Svenska damerna lyckades till sist få in bollen i sydafrikanskornas mål. Kul match att se på, även om jag stönade åt passningar som gick åt fanders och löpningar som blev fel. 10 grader och regn kändes inte som det optimala fotbollsvädret.

Å andra sidan hade vi mellan 13 grader med regn och 37 grader med sol under resan. Jag erkänner att jag inte alls hade packat för dessa temperaturskillnader! Tackolov hade jag en fleecefilt i bilen (blir ofta kall om benen när vi åker), men fick köpa en tröja.

Här hemma hade det ju varit 20-25 grader och snustorrt, så det var sådant väder jag packat för. Plus regnkappan, eftersom det var utfärdat gul varning för åska och skyfall över Ullevi.

Egentligen skulle jag stått och skurit glas den här helgen, men det hanns inte med. Får ta med lagervaror till Castor imorgon. Har ganska mycket på lager.

I växthuset slingrar gurkan sig upp i mitt blåmålade träd. Pyttesmå gurkor kan anas längst ned vid golvet. Jag är säker på att de alla blir bjässar precis samtidigt sedan!

Vid regnvattentunnan (en av fyra) sprider såpnejlikan sin fina doft.
♫♪♫ jag vet att den kallas ogräs och bör rotas ut ♫♪♫... men jag tycker om den!

Jag tycker om er också, även om ni inte märker det!

8 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

Vad kul att se vad som händer hos dig, både i det vardagliga och i trädgården. Och att gå igenom 2500 bilder - det blir kul att se var ni varit! Att få ett så överraskande besök i butiken var ju jättekul!

Maribel sa...

Hej Anni!
Det skall bli spännande att få läsa dina inlägg om resan. Trädgården ser frodig och fin ut. Såpnejlika hade vi hemma minns jag. Gillade den, men tror den tagit sig in alldeles själv. Har inte sett den hos någon annan. Det fina med egen trädgård är att man får ha precis vad man vill i den.
Ha det gott /Kram Marika

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Jag har ju varit dålig att besöka bloggar jag också. Har förstått att du sett Bruce (det gör du ju alltid ;)) men hade inte förstått att det även var i Hamburg. Så bra då att passa på att göra en lite "nätt" resa i Europa på samma gång.
Att Lena besökt dig såg jag på hennes blogg. Någon gång ska nog jag leta mig upp till Castor men det bir inte den här sommarn.
Vilken fin vit Agapanthus du köpt. Magnifik skulle jag säga.
Ja det var skönt att det till slut blev seger i matchen mot Sydafrika.

Kram

Emily sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
BP sa...

Hoppas att din man är ett lika stort Bruce-fan som du. För 400 mil är ju ingen kort sträcka precis, för det är väl din man som kör hela tiden.
Ja, vädermässig hade vi det nog bäst i hela Europa så här långt den här sommaren. Och med vi menar jag faktiskt nollåttaland, som har haft finast så här långt.
Hoppas att ni på Castor hade många besökare och att ni sålde massvis med fina alster. Det är ni såååå värda efter två pandemiår.
Vackra blommor i din trädgård. Varje gång jag ser rött (i din trädgård alltså) blir jag förvånad. Förknippar bara blått med dig;-)

Violen sa...

Så härligt frodig din trädgård är! Men att äta squash till precis allting är ingen höjdare (det provade vi ett år när vi själva odlade)
Ha det gott!

Lena i Wales sa...

Så trevligt att äntligen få träffa dig! Jag har ju gjort lite försök tidigare, men då har du inte jobbat. Vi pratade och pratade och det kändes som vi känt varandra länge, fast det har vi ju, men bara genom bloggarna. Så fint du skriver om mig.
Jag hade tänkt att titta mer runt i affären också, men det glömde jag bort, var så glad att se dig. Det får jag ta nästa gång.
Fina bilder från din vackra trädgård.
Ja, du har minst sagt fullt upp.
Ser fram emot fler inlägg från er resa.
Kramar!

Susjos sa...

Vilken fröjd att se alla dina blommor! Å vilken resa ni har gjort, ja, du gillar verkligen Bruce! Vi har en bekant som såg han i Göteborg, och nu även i Munchen, men de flög dit!
Så kul att träffa en bloggkompis! Tror minsann att Ditte också träffat Lena nu i dagarna, kul!
Ha det gott!
Kram