Sidor

11 september 2025

Till vårt lilla franska semesterhus

Vi fortsatte köra på småvägar söderut och stannade till när vi såg skylten för en brocante, loppis. Här hade jag också kunnat köpa stora stentråg, men bilen kan inte ta hur mycket last som helst och vi hade ju bara börjat vår resa ...

Istället blev det en stor kanna med tvättfat och småskålar för 25€. Snacka om att det stod "Anni" på dessa vackra ting!

En skylt mot en utsiktsplats lockade oss in på en liten väg

och det var helt klart värt att köra genom skogen för att nå detta ställe, Mont Besson, med utsiktstorn och servering från en liten timmerstuga!

Perfekt med en god galette med chèvre, fikon och honung till lunch.

På eftermiddagen nådde vi den anläggning där vi nu skulle bo i en vecka. Vid första anblick såg stugan inget vidare ut, men jag vet ju att när man vant sig är det helt okej.

Här fanns ju allt vi behövde, även om soffan var sliten och duken hade hål i sig.

På anläggningen fanns ett bra poolområde som vi utnyttjade två gånger, det var ju 35-38 grader varmt när vi var där. Än var det lågsäsong, så vi var bara några få sällskap, men värden berättade lyriskt om hur det skulle vara ett 60-tal barn som sprang runt i omgivningen bara några veckor senare. Här fanns massor för barn att göra och upptäcka, så jag tror säkert att barnfamiljer trivs! Det fanns också tennisplan och lekplats och under högsäsong är restaurang och bar öppna.

Vi hade en mil till mataffären, så vi handlade på oss några middagar och frukost. Åt chipolatas med färdig potatisgratäng (fanns fryst, bara att värma i mikron) första kvällen och

patéer och ostar en annan kväll.

Potatisgratängerna var så goda till korven att det blev samma middag en annan dag.

Och vi hittade fler loppisar!

Jag var sugen på den gröna krukan, men den hade en spricka. Det blev en annan blåvit Anni-karott för 5€, men den har jag inte på bild.

Här inne blev det inget köp alls.

På morgnarna planerade vi utflyktsmål och en typisk dag visade jag i min EFIT från Dordogne. Följande inlägg kommer att visa vad vi ägnade oss åt under veckan i Dordogne, området som är känt för valnötter, tryffel, anka, chèvre, grottor och vackra medeltida byar. Vad mer kan man begära i livet?

Inga kommentarer: