Sidor

14 november 2008

Chokladfrossa


I lördags hälsade jag på i Cloettas fabriksförsäljning i Ljungsbro. Där finns än så länge Fazers fantastiska choklader med lakrits i, Salmiakki och Lontoo Rae. Ingen annanstans i Sverige finns de att köpa, de importeras dit från Finland. Frågan är vad som händer med dem nu när Cloetta och Fazer separerar. Det blir onekligen dyrare att resa till Finland varje gång suget anfaller.

I fabriksboden fanns också krossad turkisk peppar på påse. Det har jag aldrig sett förr, så det var jag förstås tvungen att köpa. Så lämpligt att sedan finna ett recept på lakrits- och chokladtryffel i Aftonbladet! Men att köpa färdiga tryffelskal, som de föreslår - vad är det för fusk!?!

6 kommentarer:

Ulla PE sa...

Hej där, tänk jag skrev precis ett inlägg om frossa jag med! Vi har smällt i oss glass! Men du: var du inte i den där chokladfabriken förra helgen också? Bor du där, eller? För oss är det ju sorgligt att Fazer och Cloetta ska skilja sig.

Anonym sa...

Krossad turkisk peppar...Mumsfilibabba! Jättegod att strö på vaniljglass!

Nastasia sa...

Du är för goo Du! =D

Som Tindra sa så är det förbaskat GOTT att ha på vaniljglass!

Dina två "favvo" de har jag ju inte smakat. Så den smakupplevelsen kan jag bara tänka mig...*tänker*...*torka mig runt munnen*...*tänker lite till*...

=D

Anni sa...

Ulla, du tänker nog på en och samma helg - förra lördagen.
Imorgon är det lördag igen, men då reser jag norrut - en liten bit bara.

Anonym sa...

Är du på väg till Ljungsbro snart igen? Och kan man i så fall få lägga in en beställning på lakritschoklad?
Den enda sådan jag har i närheten är chokladfabrikens. Iof inget fel på den, förutom priset då.

Anni sa...

Cari, vi får väl göra en shoppingtur ;-)