30 november 2008

Första advent, men var är ljusstaken?

Hyfsad ordning och reda brukar jag ha, trots ett kaotiskt yttre. I källaren finns en stor flyttkartong, prydligt märkt med "Advent", i den ligger ett otal elljusstakar och stjärnor samt en snögubbslampa som äldste sonen fortfarande har i sitt fönster. Där ligger också de broderade kalendrarna som ska fyllas med paket i kväll.

Sent igår kväll släpade jag upp lådan från källaren och ännu senare på kvällen stod och hängde allt på sina platser. (Utom stjärnan som brukar hänga i arbetsrummets fönster, men det beror på att det måste till en arkeologisk utgrävning eller bergbestigning innan man nått fönstret som är ovanför makens skrivbord.)

Nu på morgonen infann sig den rätta känslan, när ljusstakarna kunde lysa upp mörkret och sprida en anings julkänsla. Då insåg jag att själva adventsljusstaken, den för riktiga stearinljus, inte var med. Suck. Den ligger troligen i julpyntslådan som inte ska bäras upp förrän till Lucia. En låda som står långt in bakom en del annat. (Inte fullt så illa som makens skrivbord, men något åt det hållet.)

Så när jag nu hittade en bild på mitt ibland välstädade kök, med viss julstämning, bestämde jag mig för att jag ska gräva fram den där ljusstaken, men först ska jag byta från gardinkappa till längder i köket! (Samma tyg, bara olika format.)

Ha en go' advent!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jasså du började göra adventsfint efter vårt chattande igår - själv gick jag och lade mig med en ny bok♥

Gillar myset & pysslet fram till jul♥
Anne-Lie

Anonym sa...

Mmm, det blir ett visst pysslande innan allt är på plats (och lyser som det ska...). Men visst är det mysigt! Hoppas du har en bra första advent. Själv sitter jag och väntar på att lammsteken och potatisgratängen i ugnen ska bli klara. Mums!

Åsanilz

Anonym sa...

Så vackert julfint du har! Har ni snö också? Här har regnat idag när vi var på julskyltning på en hantverksgata med 200 år gamla anor. Tycker om allt som hör till julen, men jag har INTE ordnat med nån julkalender i år... Hur kunde det bli så?

Ha en fin vecka och hoppas det går bra med glasförsäljningen!

Kraaam från en vän i söder!

Anonym sa...

Javisst är det mysigt med stjärnor och adventstakars ljus i fönstren....glädjer i vintermörkret!
Ha det gott!
Lotta/La´kriss

Anonym sa...

Så mysigt det se ut hos dig !
Älskar den här tiden med ljusstakar som lyser upp i vintermörkret. Synd bara att det inte är litelite vitt på marken istället för allt det blöta...
Ha det så bra !
Kram Gunnel

Nastasia sa...

Nå? Har stjärnan kommit på plats nu då? Och har staken kommit fram och upp ännu?

Här jobbas det för fullt!...tog bara lite paus nu...bara för DIN skull! ;o)

Kramen på Dig!

Anonym sa...

Men så fint det blev! Verkligen stiligt och mysigt på samma gång. :-)
Ser att du har blå köksmöbler... det har jag också men mitt bord är så himla brett, skulle vilja ha ett som är 80 istället, har två iläggsskivor så det kan bli så jättelångt. Ha en fin dag och må gott! *kraam*