19 november 2008

Kalendrar med choklad och annat kul

Jag kan inte låta bli att tipsa er om tävlingen hos Odense Marcipan. Klarar ni att läsa danska, klarar ni också att delta i julkalendern där man har chansen att vinna läckra choklad- och marsipanprodukter varje dag i december. Dessutom kan man anmäla sig till deras nyhetsbrev och hitta massor av läckra recept... För att inte tala om bilderna! Snålvattnet rinner!

En paketkalender hade jag när jag var liten, så det tyckte jag att mina brorsöner också skulle ha. När jag så fick egna barn, skulle de förstås också ha kalendrar. Hembroderade. Ja, jisses vad man hade tid med saker en gång i tiden... Inte anade jag då vad jag gav mig på. När det var som värst skulle jag ordna 120 små paket. Bara att slå in dem tog en hel dag av trixande med papper och snören. Brorsönerna fick sina sista vid 10 års ålder, min dotter erbjöd sig att sluta vid fyllda 14. Förra året fyllde äldsta sonen 14, men inte sjutton kunde han tänka sig att vara utan sin kalender heller! Nu tror jag att han insett att det är över - och jag har ägnat en stund av dagen åt att inventera årets paketskörd. Bara 48 paket, varav 38 är klara. Pust! Jag fyller upp med tian-lotter och någon godisbit!

13 kommentarer:

Ulla PE sa...

Jeg plejer at købe Odense Marcipane og også chokolade. Selvfølgelig må jeg kikke på den konkurrence! Ka´du så ha´en go´da´!

Anonym sa...

Choklad? Ja tack! Marsipan? Hujedamej!!

Å min son sa ifrån för flera år sen att haninte ville ha fler småpaket i kalendern. Han vill hellre ha mer paket på julafton:-)

Å så har jag satt in i godingbild i min blogg...å nu rinner saliven till i min mun:-)

KRAM!

Anonym sa...

Ler igenkännande åt detta enorma slit med paketkalendrar...tacka vet jag chokladkalendrar. Kommer ihåg ett år när jag var riktigt påhittig och smart...tyckte jag.
Jag skulle köpa nå´t till ett tittskåp varje dag och på julafton skulle själva skåpet komma. Det var bara det att priset blev 800kr st och jag behövde 2. Blev inget av med det kan jag säga, utan jakten på suddar och pennor startade...soooom alla andra år.
Nu ska jag kika in på Odense!
Ha de gott!
Lotta/La´kriss

Anonym sa...

Ja nog har man broderat alltid!
Inga paket numera dock - men påskharen kommer fortfarande;-))

Nastasia sa...

I mina barns HEMBRODERADE (så Du inte skulle missa att även JAG broderade sådana ;o) )kalenrar satte jag lappar med kartor så fick barnen leta sig fram till paketen. Innan de kunde läsa var det lite pilligt med att rita kartorna. ;o)

Men så småningom bad de att de kunde få en femma för varje dag istället. :o)

Så gör vi pepparkakskalender. Härtan (hemgjorda) numrerade med kristyr...så försvinner en från korgen dagligen. ;o)

Men den med choklad den verkar himla BRA den!...och danska förstår jag någorlunda. ;o)

Anonym sa...

Flitig som en myra är du vännen♥
Vem har inte broderat i sin ugndom ;) även jag och gjort paketkalendrar.

Nu äter ungarna o älskade mannen en liten chokladbit varje kväll hela december i stället. Hmmm... vi får se hur länge jag kan stå emot.

Just nu är jag så förbaskat sugen på löständer. Ska nog köpa några på fredag.

Ser fram emot när vi får träffas!

Anonym sa...

Jag är inte anonym!! Jag är Ewa ;)

Anni sa...

Spännande med all anonymitet! Tur att du i alla fall avslöjade dig, Ewa!

Helga sa...

Känner igen det där. Gjorde också kalendrar och en väldans massa annat pyssel när barnen var små. Jag har gjort tårtor i form av traktorer, kaniner, riddarborgar, en fåtölj!?, ormar, Musse Pigg..... You name it. Att man hann! Och orkade!
Men kanske skulle man plocka fram en gammal kalender och fylla med chokladpraliner...... Eller nåt kul till maken.....
Ha det!

Anonym sa...

Milde tid, har du inte tillräckligt att göra, mänska!

Här har Mina fått ärva min adventskalender som min mamma sydde till mig när jag var fyra. Jag hänger dock inte upp något i den, det skulle bli fruktansvärt ;-) orättvist mot de stora barnen, som inte får ärva någon kalender och som är hos sin mamma varannan vecka.
Visst broderar jag, men hellre väver jag. Sticka kan jag inte längre, handlederna tog slut när jag väntade Mina (karpaltunnelsyndrom). Alltså, inga nya kalendrar.

Anonym sa...

Även mina barn får paketkalender. Hembroderad, minsann. Fast inte av mig, utan av en faster till mig, som introduccerade den traditionen för mig och mina syskon. När vi sedan blev för stora, broderade hon två kalendrar till, så att vi skulle kunna ha till våra barn! Pust, vilket jobb! Faster var väldigt ambitiös: varje dag hade olika presentpapper och paketen hade inte tejp!!!!

Mina kalendrar har två eller tre olika papper och paketen har definitivt tejp!! ja brukar sätta igån gi rätt god tid med paketen, men idag slog det mig, på väg hem från jobbet att jag TOTALT glömt bort detta, så jag misstänker att det blir lite mer godis än vanligt i år... Elelr så gör jag som nastasia ovan och fixar till lite pyssel, kartor m.m så att de måste samarbeta för att hitta dagens present.

Men jag ska börja med att laga middag och sedan ta mig till min "simskola".

Nastasia sa...

Förlåt Anni, men jag MÅSTE bara få säga något till Annika - Gå till Doktorn och få tid för operation. Nu kan jag sticka igen efter SEX år! Jag blev kalasbra i händerna!

Så över till Dig Anni - ville mest bara in och önska en underbar FREEEEDAAAAG! =D

Kram på Dig!

Nastasia sa...

Jaha, sitter Du och jobbar och sliter fortfarande med kalendrarjobbet?

Må GOTT!

KRAM!