24 december 2008

Uppesittarkväll? Tja, det var väl inte tänkt så…


Men nu är godis och kakor klara; tryfflar, knäck, mozartkulor, struvor, marsipanfigurer, pepparkakor, ischoklad mm. Julbordets grönsaker är också förberedda. Julskinkan griljerad och klar, den stora femkilosbiten delade sig i två mindre – det kanske är bäst så…

Julgranen är klädd, i år är den sober med röda kulor, rött glitter, silverstjärnor och mina nyinköpta ljusslingor. Snygg, men ack så liten skrutt! En så liten gran har vi aldrig haft! Nästa år får vi nog åka in till sta’n för att få tag i en högre gran, i villakvarteren tror granförsäljarna tydligen inte att man kan ha mer än 240 cm i takhöjd.

Jag har just lyckats skriva de sista rimmen till paketen. Skönt. Alla blev väl inte så bra, men det är inte det viktigaste.

Lite städning kvar till imorgon, bordsdukning inför julbordet klockan ett. Bara att ställa fram maten tar tid! Vi har knytis, så det underlättar en hel del. Viktigast för mig är att någon annan tar hand om potatisen, jag vill inte ägna julafton åt att skala potatis…

Så mycket bloggande blev det inte i december. Föga förvånande. Dryga två veckor i galleri tog sin tid. Vardagsrutinerna rubbas, på gott och ont. Tror att flera i familjen ser fram emot att det blir som vanligt igen. Själv tycker jag att det ska bli alldeles underbart med det långa jullovet!

Hoppas att ni får en riktigt GOD JUL!

9 kommentarer:

Anonym sa...

ÖNSKAR DIG EN RIKTIGT GOD JUL TILLBAKA!
Kram/ Lotta

Anonym sa...

Viktigast är ju att vara tillsammans, inget annat!

♥ ♥ ♥ God Jul ♥ ♥ ♥

Ulla PE sa...

Men kära du: är du uppe kl 2 natten före julaftonen?
Nu ska jag gå i julbastun. Ha det så skönt och förät dig inte på allt julgodis. Kram!

Anonym sa...

Kärlek och omtanke till dig.

Anonym sa...

Jag har skippat det mesta av kakbak och julgodis - tänk man kunde köpa gôr goa kakor på bageriet;-))

Vi har haft vår julbrunch med familjen och efter Kalle Anka så ska mor & far samt svärfar hämtas för då vankas det kalkon och till efterrätt saffranspannacotta!

Innan dess ska jag njuta av Kalle♥

Hoppas du får en bra dag! Såg att du kom i säng sent - själv vaknade jag 4 och gick upp och läste över 1 timma;-))

God Jul på dig vännen♥
Anne-Lie

Nastasia sa...

Idag är Du nog lite trött kan jag tro...VILA nu och ta det LUGNT Anni!

Ha en underbar fortsättning på julhelgen!

Kramar i massor till Dig!♥

Anonym sa...

Hej Anni!

Ser att du var uppe lika sent som jag kvällen före... Lite trött blir man men jag tycker själv att det är ganska mysigt att pyssla så där sent. Och så har man ju lite ledighet framför sig att vila på.
Vårt internet har legat nere ett tag så jag har lite att ta igen i cyberrymden.
Hoppas ni får en fortsatt skön jul.

Kram

Anonym sa...

Nu råder här julfrid. Den julfrid, som infinner sig först på juldagen. Gårdagen var dock lyckad med god lunch, julpromenad i snö och strålande vacker julbön. Därefter klapputdelning med tindrande barnaögon - och lagom många presenter. Jag gör som Annelie: köper mycket av maten och lagar bara det jag tycker är roligt eller inte hittar färdigt så, som jag vill ha det.

Vår gran är fem meter! Vi har öppet i nock i en del av vardagsrummet. Vi klär granen så långt upp vi kan nedifrån och så långt ner vi når från den "hylla" som finns på övervåningen, och så blir det en oklädd meter där emellan! Men det är ganska effektfullt med en så stor gran. Och eftersom en ordinarie julgransfot inte orkar stödja en så stor gran, har vi stagat upp den med snören kors och tvärs i trappräcke och större möbler, så man får ABSOLUT inte flytta på fåtölj och soffa!! ;)

En stor julkram till dig!

Anonym sa...

Skickar lite julekramar till dej♥