26 december 2008

Kan man ha en solkatt i en bur?


Julefriden inföll äntligen idag. Efter några mycket hektiska dagar med julfix före jul, följt av firande med min släkt på julafton och makens på juldagen, så försköts annandagens traditionella revbensspjäll hos min bror tills på söndag. Plötsligt fick vi en oplanerad dag! Skönt!

Så nu har jag avverkat mina inspelningar av Fångarna på fortet – nej, förlåt, jag menar Stjärnorna på slottet & Solens mat, har spelat över en inspelning av Wim Wenders Paris, Texas till dvd, har ätit lax & skinka till lunch, har sett filmen Once, har fikat med alla barn och ska fortsätta med fötterna i högläge framför På spåret och Selma. Skönt!

Maken har fixat fast el till luftvärmepumpen, så han har varit lite nyttigare än jag…

Men jag har å andra sidan grävt fram min Ragusa som låg underst i en av kontorets lådor.

Var lite besviken på julafton när jag insåg att jag inte fått Mamma Mia-dvd:n, men så fick jag den på juldagen och vi såg på den på kvällen. Måste erkänna att jag tycker att musikalen var bättre, filmen blev lite fjantigare, speciellt när Pierce Brosnan sjöng…(kan ju bero på att han inte tillhör mina favoriter). Men nog var den riktig feel-good alltid!

Vi hade roat oss med att se lite på gamla videoinspelningar av tidigare julaftnar när barnen var mindre. Så fort det går. Blir alldeles mjuk i magen av att se tonårskillarna som småskruttar. Att se yngste sonens första jul, den lilla handen som försiktigt känner på granens stickiga grenar, drar i lampkedjan, stoppar en av lamporna i munnen…

Kan man ha en solkatt i en bur?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Varför ha den i en bur när den kan vara lös och ledig - solkatten alltså;-))

Bara det att se när tonårsgrabbarna ser sig själva är en upplevelse som räcker en hel julhelg♥

Må gott♥
//Anne-Lie

Nastasia sa...

Vet faktiskt inte om det går. Men jag håller med Anne-Lie - varför ha den i bur för?

Jag blir näst intill gråtfärdig då jag ser mina barn på film då de var små...det var ju så GOTT! Ja jag vet, det är fortfarande GOTT med dem, men på ett annat sätt.
Jag är i alla fall GLAD över att båda fortfarande både pussar och kramar på mig! :o)

Mamma Mia blir jag helt "goo" inombords då jag ser! Jag var nog allt det största ABBA-fanset som gick i ett par skor då jag var yngre!
Så GILLAR jag Merryl S oehört!...och Stellan! Faktum är att jag faktiskt gillar även Brosnan, dock inte lika som de andra, men i alla fall. Fast sjunga kunde han inte förstås.;o)

Och Du, JO då jag kan annat!..ibland. ;o)

Fortsätt att må GOTT!

Kram på Dig!

Anonym sa...

Jag har inte sett varken ABBA musikalen eller filmen. Inte heller dvd:n nu sen den kommit. Jag tycker annars om de gamla ABBA sångerna som klassiker. De väcker känslor och minnen. (Alla har vi väl egna minnen till ABBAlåtarna)... Men jag är inte mycket för musikaler, tror jag. Fast jag har faktiskt bokat två biljetter till mig och maken till Cat´s på cirkus i Stockholm till hösten. Det kanske kan bli nåt... Tror jag...

Sen påminner du mig förstås om en massa VHS filmer som vi har på äldsta dottern i garderoben. Dags att ta fram och minnas. Vad hände förresten efter henne? Varför har vi filmat så lite på resten av syskonen?

Nåja...

GOD FORTSÄTTNING!

:o)
Isabelle

Anonym sa...

Mamma Mia-filmen blev en favorit då jag satt och tittade på de vackra vyerna och kände doften av Grekland:-) Såg inte mycket av när Piercan sjöng om jag ska vara ärlig:-)
Ska minsann se den igen!

Anonym sa...

Säger bara "HEJ", när jag nu läst lite bloggar. Mysig morgonläsning! :-)

Nastasia sa...

Sitter på jobbet...ett tolvtimmarspass idag, ett vanligt 8-timmars i morgon. MEN SEN är jag LEDIG tom den 6 januari!!! Så myyyyysigt!

Du då? Är Du ledig Dui också?

Ser fram emot den 1 och den 2 då jag får många av er med mig! ;o)

Ha en riktigt BRA bradag!♥

Ulla PE sa...

Hej o hallå! Mamma Mia har jag nu sett både på bio och på DVD (film är bättre på bio)och nej Pierce Brosnan kan verkligen inte sjunga, vilket Colin Firth däremot kan. Den underbara filmen Once har jag också sett både på bio och på DVD (senast igår kväll) och den är så fin!
Vi har inga videoinspelningar från gamla jular och solkatter ska vara på trottoarer!

"En liten solkatt på trottoaren
kan lätt förjaga en dyster min
en solskenssaga, som smälter isen (?)
det är min patentmelodi!" *sjunger*
//Kram