16 januari 2009

Det är så trendigt med inredningsbloggar...

...så jag måste väl också lägga in lite bilder.
Hamnar dock inte i kategorin Våta Vita Drömmar eller Trendiga Hemmet, men kanske i Shabby Chic om man får ha äkta shabby där. Skulle inte falla mig in att skrubba på möbler och ting så att de ser slitna ut, mina är naturligt slitna. Och naturligt smutsiga.


Först ut bland bilderna kommer den nya vasken i köket. Förra vasken var mindre och det var svårt att hålla torrt och rent på träbänken mellan vask och kakel. Den nya har en kakelkant som går ända in till väggen, dessutom skär den igenom skåpens framkant. Maken måste fräsa till en ny lucka till skåpet, tills dess sitter den gamla där - avsågad. Och vitrinskåpen ska få glas i sig, vilken dag som helst. Nu vet jag i alla fall hur de ska se ut. Tror jag.


Titthålet in till äldste sonens säng - lätt att öppna och tända lampan för en tuff väckning, bra även som vädringshål. Maken har snickrat och jag har gjort glasen.


Glassamlingen i arbetsrummets fönster. Dammas lite då och då av hjälpsam son...


Fönstret jag gjort till badrummet, nu är det enkelt att se om lampan lyser och det är upptaget, dessutom släpper det igenom dagsljuset från badrummets takfönster.


En tekanna i keramik som dottern gjort ("Fy, den är så ful, mamma, den kan du inte ha där!"), saknar handtag men det ska väl gå att fixa? Och se så fint den passar med fyndet från Rusta - en ljusblå kakburk (där vi förvarar tändstickor!)


Fina Mariscalkaklet som sitter på badkarskanten. Min goda vän U fick leta runt i Köpenhamn efter den affär som jag hade läst sålde detta kakel, sedan var hon dessutom så snäll att hon köpte och tog hem det till mig. Jag kommer aldrig att kunna ta bort badkaret nu!


En smidesspindel från Gimo och en klädhängare från Paris, som snälle svågern fick släpa hem åt mig eftersom mitt eget bagage var fyllt av andra fynd.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Åh om jag hade det köket skulle jag nog vilja laga mat oftare.

emsa sa...

Så mysigt!
Kram

Nastasia sa...

Kul med en rundvandring hemma hos Dig!...men efter de bilderna, så vet i 17 om jag kan låta Dig ta steget in i mitt hem!? ;o)

Jo då, jag har det INTE så som Du, men jag vågar visst låta Dig komma! :o)

Det första jag såg tekannan tänkte jag Den va FIN! Själv har jag endast nu en 2 liters som inte orkas lyfta!...de andra har gett sig till de sälla jäktmarkena...eller typ nå´t sån´t...;o)

Dina glassaker är ju så fantastiskt fina, men det vet Du ju att jag tycker så det tännker jag inte ens tala om! ;o)

Kramar i massor!

Anonym sa...

Mysiga personliga detaljer♥
I hallen lever en relik kvar sen barnen var små - en klädhängare i trä som ser ut som ett tåg. Hängaren satt där så att barnen kunde hänga sina jackor där själva - du vet kan själv tiden;-))
Nu når hängaren till låren på grabbarna och inte kan de hänga något där längre inte♥

Anonym sa...

Ditt hem ser verkligen hemtrevligt ut!!
Å blått:-)

Stor kram!

Anonym sa...

Du har ett vackert hem♥ Hoppas o tror att mitt också kan bli det en dag. Men jag är inte så ordningsam som du :-s

DET badrumsfönstret har jag tittat på minst 100 ggr! Det är helt i min smak!! Vill ha!!!!
Du är som jag sagt förut mycket duktig♥

Jag tror vi kommer att ha lika dana luckor i köket men betsade istället o med svarta smideshandtag. Tänk jag har glömt vad köket heter. Det är så länge sedan vi beställde det. Kan det ha varit Fagerland?
Åh vad jag längtar.

Hoppas du får en bra dag.

Din spindel gillar jag skarpt ;) Kanske kan sno din ide´o be en kompis göra en snarlik till mig.

Kram♥♥♥♥♥

Anonym sa...

Så mysigt hemtrevligt. Gillar den diskhon.
Vi har likadana skåpluckor, du o jag:))

Kram/Lotta

Ulla PE sa...

Kul att se bilder på ditt hem! Så snyggt det blev i köket! Sover sonen i en f d garderob? När vi var barn hade vi trevåningssäng, som min pappa hade byggt. Gissa vem som sov högst uppe? Vi hade över 3 m i tak, så det fungerade fint, blev som ett eget litet rum.

Anonym sa...

Ååh vilka läckra bilder! Så fin tdu har det supersnyggt!

Du har en grej att hämta hos mig. *hehe* *kraam*

Zarah sa...

Wow... Det fönstret...!!
...och tekannan är superfin! :D