Sidor

13 juni 2009

Grabbar med hjärtat på rätta stället

Har idag varit och hälsat på pappa på sjukhuset. Mellangrabben följde med och jag varnade honom för slangar o sladdar o annat som kunde vara kopplat till lilla morfar.

- Det är lugnt, jag har sett House, säger grabben. Dessutom händer det alltid något när det är besökstid.


Men så illa var det inte. I stort sett alla synliga slangar o sladdar var borta. Pappa har inte ens något förband över såret, bara ett väldigt smalt rött streck avslöjar att ett ingrepp skett. Och så har han en utanpåliggande pace maker som inte riktigt visar rätt värden. Frågan är om det är apparaten eller hjärtat som krånglar.


-♥-


Bror min har idag flyttats till vanlig avdelning på sitt sjukhus. Han visar på klara förbättringar, pratar ibland långa tydliga haranger om maträtter han vill ha och olika saker han ser i sina syner. Han kan inte öppna ögonlocken, så han lever i sin egna lilla värld och har skärpt hörseln enormt. Ligger barbröstad och solbränd i den varma sjukhussalen och ser ut som en maorikrigare enligt frun sin.


Hans mellangrabb, kroppsbyggaren och hälsokostaren, skulle sluta jobbet den sista juni för att kunna vara med sin farfar (min pappa) i sommarhuset under sommaren. Nu har han sagt upp sig på jobbet i förtid och sitter hos sin egen pappa 9-20 varje dag. Vill finnas tillgänglig om pappan försöker få kontakt. Kunna tolka.


På min dotters studentmottagning förra lördagen ägnade han sig fullständigt åt min åttaåring, spelade fotboll så de båda blev svettiga. Åttaåringen var överlycklig och ännu gladare senare på kvällen när 3-4 av de andra gästande grabbarna fortsatte fotbollsspelandet med honom.


-♥-


Min äldste brorson kom resande från sin studieort för att vara med om kusinens studentutspring. Bodde hos farmor och farfar för att få umgås med farfar före operationen. Hade med sig sin katt, högt älskad av mina föräldrar. Jag föreslog att katten skulle stanna hos mamma när pappa åkte in på sjukhuset och så blev det. En toppensällskap för mamma när hon nu har både man och son på sjukhus.


-♥-


Och nu har min äldste son rest till sin yngste kusin för att hålla honom sällskap och kunna hjälpa till med hundarna. Kunna förena nytta med nöje i en jobbig tid.


-♥-


smittskyddsinstitutets hemsida kan man läsa om det växande problemet med personer som trots vaccinering drabbas av TBE. I Finland anses nu fästingen vara det farligaste djuret, före både björn och varg…7 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Tänk att Alfons farmor hade så rätt - du har roat mig med din text!
Å nog är det härligt när de har hjärtat på rätt ställe de där grabbarna!

Kristina sa...

Vilken underbar familj du har som bryr sig så otroligt mycket om varandra och verkligen tar hand om alla! Det värmer i hjärtat!
Många kramar och tankar till er!

Artista sa...Jag har tänkt på dig de senaste dagarna. Det är lite konstigt hur det ofta drabbar en, på fler än ett sätt samtidigt. Jag är ändå glad att det verkar ljusna nu, för er alla...

Blåser en stilla blå vind över dig och dina nära. Lite hav, lite sommarhimmel och doften av blå syren.

Sköt om dig...
/Isabelle

Nastasia sa...

Men söta vännen!!! Pappa visste jag om. Men att Din bror var sjuk har jag missat! Jösses! HOPPAS de kryar på sig snarast båda två!

Och Dina go´a ungar, verkar ju ha lika go´a kusiner - HÄRLIGT!

Största kramen till Dig och så många ♥ jag har i mig, får Du!

Britten sa...

Grabbigt värre ser jag ♥

Öbon sa...

Nu hoppas jag verkligen att din bror snart är på väg tillbaka. Håller med om att fästingar är det farligaste djuret i Norden.

Ulla PE sa...

Tur att alla har varann!♥