01 juni 2009

Vill flickorna följa med o se på farbrors etsningar?

Min dotter konstaterar vid frukosten att
* jag träffar folk från internet
* jag följer med okända män hem
* hon skulle kunna skriva en blogg om sin mamma!

Igår kväll träffade jag tre internetvänner på middag på Blå Portens uteservering. Lammfärsbiffar, rödvin och mycket prat. När restaurangen stängde tog vi vinflaskan med oss och satte oss på en parkbänk i småbåtshamnen. Njöt av sällskapet, kvällssolen, vågskvalpet och vyerna. Efter att två av tjejerna lämnat oss vandrade jag och den ditresta lantisen runt på Söders kullerstensgator. Jag visade gångvägen till Mariahissen och den lilla spången som går högt över gatan och in mitt på tredje våningen i huset bredvid. Ett av mina favoritställen, fantasieggande. När vi står och tittar ut över stan säger en man bredvid oss:

- Visst är det vackert?

Han bor i huset och frågar om vi vill se hans lägenhet. Klart att vi vill! Hans luttrade fru står i köket när vi kommer in, den gröna papegojan sätter sig nöjt tillrätta på hans axel och vi visas runt i en lägenhet där tavlor av kända konstnärer sitter på knökefulla väggar och står i travar på golven. Mannen visar och berättar anekdoter om konstnärerna. Han öppnar fönstret för att visa mäklarsjöutsikten. Berättar att Allsång på Skansen hörs hela vägen dit. Jag ger frun den liljekonvaljebukett jag tidigare fått av en av de andra tjejerna, hon blir så glad!

Efter besöket fnittrar vi oss vidare längs gångvägen högt över Söder Mälarstrand. Tittar ut över utsikten när solen går ner bakom Stadshuset. Promenerar tillbaka till city och hotellet. Jag tar tåget hem. Signalfel. Förseningar. Stopp i trafiken. Mitt i natten.

En skön helg var slut – och jag med den!


På fredagskvällen var jag på tjejmiddag, upp igen tidigt på lördagen för årets utförsäljning av krukor (och blommor), köade halvannan timme, powershoppade och åkte hem till febrig och kräkande son. Lämnade återbud till kvällens stora fest (sorry U&K, har sett bilder och det såg trevligt ut! Hoppades på doggy bag, men maten tog tydligen slut!!!), ordnade skjuts för maken som fick gå på festen utan mig, själv planterade jag blommor och åt praliner när sjuklingen somnat.På söndagen anordnades Öppna Trädgårdar för fjärde året. Vi har alltid vackert och varmt väder den dagen och i år kom det mer folk än någonsin. Tror att det var 150-200 personer i alla åldrar som positiva, glada, begeistrade, pratsamma, intresserade, fotograferande, njutande vandrade runt. De yngre ville inte gå vidare när de hittat lekstugan, uteköket, trädkojan, gungorna och bersån. De äldre satte sig på ljugarbänken under doftande gullregn och syrener. Frågade om de får hyra in sig när de ska ha fest.

De som gillar blått är lyriska.
De som inte bara gillar blått är också lyriska.

Frågar om de får fotografera.

Det är en otrolig egotripp!

Flera köper av mitt
glas, mycket smycken får jag sålt.

Och ingen släpper jag ut ur trädgården om de har missat
blåregnet!

9 kommentarer:

Nica sa...

Åh vad dina ord gör mig varm och glad - dina bilder fyller mig med sommarkänsla och kärlek!
...och vad beträffar internetdejting och främmande karlar... så är det med just den inställningen som man omfamnar världen! :)
Stor kram. Jag återkommer snart - men hårddisken har rasat - och jag sitter på lånad dator.
Kram, kram igen!

maria sa...

:)härliga inlägg - längtar efter "vår date" - den blir när den blir - hör av dig när schemat inte är så pressat :)!!

Sara sa...

Nästa gång du stannar till vid chokladfabriken, stanna även till hos mig och hjälp mig planera min trädgård. ;)
Din skulle jag lätt älska...

kram på dig vännen!

Lallis - liv och leverne sa...

Vet du, dina inlägg och bilder gör mig så glad.
Härliga är de!
Kram Lallis

Anne-Lie sa...

Ja sicka underbara förebilder vi är Anni;-)) Men medger att det var en upplevelse utöver det vanliga! Ska se om jag inte fick ihop ett och annat kort som jag ska visa lantis sonen som aldrig varit i Storstaden med stort S!

Tack för en trevlig kväll♥

Å medger ändå att jag är lite lagom sur att barnen blev sjuka för jag hade drunknat av beundran i din trädgård!!

Ulla PE sa...

Låter ju underbart! Jag träffade ju min Lennart i denna rymd och min son, som då var nästan 14, var jätteupprörd över att jag skulle åka iväg och träffa nån jag mött på nätet. "Det kan ju vara farligt, mamma", försökte han. "Man får aldrig åka iväg så där ensam".

Susjos sa...

MysMys Mys härligt inlägg :)
kram!

imse sa...

Din trädgård skulle man ju verkligen vilja se. Och vad kul att mannen visade lägenheten. Tänk om fler kunde vara så spontana.

Ann Charlotte sa...

Skulle tro att du fick släpa ut mig ur din trädgård istället!

Idag har jag varit i ett soligt Oslo. Där åt jag den goaste mjukglass överdragen av mörk choklad....dreglar vid tanken...