Sidor

27 juli 2009

Har ni druckit Pimm’s någon gång?

En brittisk ginbaserad drink, mycket vanlig under sommarmånaderna i södra England. Nästan lika populär som te, faktiskt.

På Wimbledon, Henley Royal Regatta och Glyndebourne Opera Festival är Pimm’s och Champagne de största dryckerna, likaså på brittiska och amerikanska polomatcher.

Det var 1823 som barägaren James Pimm blandade ihop sin dryck baserad på gin, kinin och en hemlig blandning av örter och påstod att den var bra för matsmältningen. Efter andra världskriget utvecklades den med hjälp av andra spritbaser som brandy, rom och vodka, men det är bara den ginbaserade som tillverkas regelbundet året runt numera.

Så hur serveras den då? Antingen on the rocks eller som cocktail med tonic/ fruktsodeliknande läsk och glaset fyllt av is, citrus- och äppelskivor. Kanske några jordgubbar också... mmm...

Och jag har förstås min alldeles egna historia att berätta:

På en tjejmiddag serverades Pimm’s som fördrink och jag föll som en fura (inte av alkoholhalten, nej, utan av smaken!). Åkte till London strax därefter utan en tanke på att köpa Pimm’s med mig hem. Påmindes om det när jag väl var hemma igen och blev superirriterad på mig själv. Försökte bjuda över mina vänner från Yorkshire och hade i bakhuvudet att de kunde ta med sig Pimm’s när de kom. Tyvärr blev det av olika anledningar ingen resa för dem.

Till min födelsedag ifjol frågade svågern, som då jobbade i Paris, om jag önskade mig något han kanske kunde köpa där?

- Hittar du Pimm’s, så ja tack, sa jag och var oerhört nöjd med mig själv.

Då visste svågern att han hade en bara-precis-påbörjad flaska hemma i Stockholm, så den kunde jag ju få om jag ville. Tyvärr glömde han det när det väl var dags för mitt firande.

Suck.

Men vid ett senare tillfälle kom han, glatt och generat, med flaskan. Den bara-precis-påbörjade visade sig vara alldeles-väldigt-nästan-tom.

Suck.

Men så.
I Spanien på höstlovet.
På flygplatsen på väg hem går maken in och kikar i shoppen och där finns det Pimm’s! Till specialpris om man köper två flaskor dessutom!
Lycka!

Och nu när Babsan åkte till London hann jag tipsa henne om att smaka, vilket hon gjorde – och inte bara en gång…

Att det sedan visar sig att Pimm’s finns att köpa på Systemet här hemma, det är liksom en annan sak. (Bilden hittade jag på internet, den var mycket läckrare än de jag själv tagit...)

12 kommentarer:

helen sa...

ja. Det är bara det att det är en väldigt stor grej som påverkar allt, och det blir svårt att skriva om något annat då. Min sambo har blivit sjukskriven för depression. Det är tungt.

Vet du, jag saknar viktklubb! Till hösten kanske...:)

Anne-Lie sa...

Ja det är beställningsvara på systemet hos mig! Men jag tänkte att Pimms's ska hämtas hem från England så ...

Babsan sa...

Det är som Anni säger-den är fantastiskt god. Jag tänker inte avslöja hur många jag drack men det var fler än fingrarna på en hand...

Å mina medpassagerare blev lika förtjusta som jag!

Den godaste fick jag gå en genuin gammal mysig pub på Oxford street där vi bara slank in på väg hem till hotellet.

Vet precis var den ligger på Oxford Street så nästa gång slinker jag in där igen! Var så säker.

När de blandade i läsk/lemonade blev den alldeles för söt. Bubbelvattnet var bäst.

Tack Anni för tipset och om någon annan läser det här: testa Pimm´s när du kommer till London!!

imse sa...

Har aldrig provat, men ser onekligen läskande ut.

Det var intressant att läsa om fladdermusholken. Allt som kan minska myggbeståndet är välkommet.

Emma sa...

Låt läskande med Pimm's...Precis vad jag skulle behöva för att komma igång idag....eller kanske inte. Snarare 3 liter kaffe eller te...Vissa dagar går det knappt att jobba nuförtiden! Fortsätt med ditt härliga bloggande så att jag får något att göra! kram
Emma

emsa sa...

Låter väldans gott!!
Och vilken trevlig reseskildring!
Förstår att det tog tid!!
Men duktig är du ju och envis har jag fattat!!

Stor kram

anne sa...

Hmm...Jag har hört talas om det, men aldrig haft den äran. Det är inte som Campari antar jag..?

Ann Charlotte sa...

Låter gott. Ska genast testa...

Öbon sa...

Hrrrrm, prövade säkert Pimm's första gången jag var i England, fast jag var bara 15-16 den gången (fyllde 16 under den resan). Kan inte säga att det lämmnade några bestående minnen, brände nog en och annan hjärncell.

Annars gillar jag knastertorr starkcider, som jag gärna tar en halfpint av vid glada tillfällen, söt alkohol är inget för mig.

Tidskriftsprenumerationer? Privatekonomin skulle alla gånger se bättre ut utan alla dessa tidskrifter. Liksom huset i sig, de har en tendens att ligga överallt, tidskrifterna.

Susjos sa...

Har aldrig hört talas om! Men blir nyfiken nu...måste ju prövas!

Jihå sa...

Drack Pimms för första gången i år, på midsommarafton. Mums!

Mia S sa...

Ser i alla fall frestande ut på bilden här... måste prövas !
:)