Sidor

02 juli 2009

Sex, porr och ond bråd död

Ibland kommer en läsare till min blogg för att de googlat på ett ord eller uttryck. Det är lite intressant att se vilken träfflista de fått och fundera på varför de sedan valt att klicka just på länken till mig. Alla som sökt på biscotti eller mandelskorpa - dem förstår jag och de är bara att gratulera till ett upptäckt suveränt recept. Men den där stackaren som i lördags kväll googlade på porrsugen och hamnade i min blogg om Normandie. Eller den som sökte på gummihandskar. Kombinationen blir lite kinky, hehe.  


Jag har varit så där skönt sommar-off sedan barnen slutade skolan. Ingen tidning. Inga tv-nyheter. Kikat lite i tidningarna på nätet. Igår såg jag att Aftonbladet haft en artikelserie om kvinnor som dödas av sina män. Dottern hade vid middagsbordet beklagat sig över att hon nu tydligen ansågs vara rätt person för att påhoppas av alla som sysslar med insamlingar och engagerande föreningar, ni vet de där som står överallt på gator och torg och samlar pengar eller namnunderskrifter. Bl a Röda Korsets kampanj Rädda Mammorna

När jag såg Aftonbladet trodde jag först att det var samma sak de behandlade, men det var det ju inte. Istället fastnar jag i en lista över de svenska kvinnor som mördats av den de älskat. En del kvinnor står med bild och namn. Det blir verkligare då. Och där hittar jag mina föräldrars förra granne. Vad jag vet är hennes kropp inte funnen än. Det gör ont. Så kan jag bara sucka över alla som genast ska snacka om hatet mot män och att kvinnor minsann också är våldsamma och rödstrumpor och fittstim och det är synd om mannen och jag vet inte vad. Hur ska man då någonsin nå fram till varandra? Vi är alla människor och vi borde kunna bete oss som människor. 
Oavsett kön. Oavsett ålder. Oavsett religion. Oavsett utseende.
 Med respekt.  
(Skrivet av hon som just utför ett intressant experiment för att se hur många som hittar hit genom rubrikens sökord...)

23 kommentarer:

Öbon sa...

Inte behöver man gå till Kongo eller Afghanistan eller Iran eller ... för att hitta kvinnohatet. Det finns tyvärr överallt.

Tidigare roade jag mig ibland med att kommentera i t ex SvD. det kunde handla om Anja P, eller manlig infertilitet, eller eg vad som helst. Jag använde mig av en kvinnlig pseudonym - och blev genast påhoppad av argsinta misogyner av alla slag. Om jag råkade tycka något annat än de höga potentaterna, blev jag kallad för än det ena, än det andra. Behöver jag säga att jag numera inte går på dessa kommentarsfunktioner?

Öbon sa...

Lät lite dumt det där, som om jag jämför mord med påhopp på nätet. Men någonstans är det olika uttryck för samma sak, tror jag.

Anne-Lie sa...

Tur att man inte söker på suspekta ord för att hitta till din blogg utan att man ligger med på listan - håller du alltid på med fältstudier av något slag?

Nog borde vi kunna leva tillsammans utan ond bråd död. Det bästa är att starta med sig själv för att få till en förändring - inte så att jag utsätter någon för ond bråd död men nog kan man sprida kärleken och vänskapens budskap lite tydligare.

Så sköt om dig vännen♥

Emma sa...

Spännande experiment, men jag hittade hit av samma skäl som alltid, att jag älskar att läsa dina bloggar! Tråkigt att höra att någon du känner fallit offer för galningar....dem verkar finnas överallt tyvärr. =(

Hur gick det med fönsterglasen? Blev dem fina?
Svettiga kramar från Gussigem (emma)

Bloggullet sa...

Du har en blogg att hämta tillbaka hos mig.;0)

Sorgligt med dina föräldras granne, detta är nog mer förekommande än vi tror med misshandlade kvinnor, både kroppsligt och psykiskt.

Hur vet man att de googlat sig till ens blogg? Skulle vara kul att kolla.

Ha en skön sommardag.
Kram

Britten sa...

Tänk så tokigt det kan bli!!!!

Helga sa...

Så många kloka ord.
Gillar det du säger i sista stycket om RESPEKT!
Så sant som det är sagt.
Deyt är något som är väldigt viktigt för mig.
Visa alla människor (o djur med för den delen)respekt!

Maria sa...

Godkväll i stugan.
Inte behövde jag betala extra. Det var dyrt nog ändå :P
Ikväll ska jag tvätta det för första gången. Ska bli spännande o se hur det känns sen utan alla grejor som frisören smetade in i håret. Men det kanske inte var så mycket? Jag har dålig koll :)
Har du haft det varmt och svettigt idag? Det har jag! OCh jag min tok gick o tränade ändå. FÅr se om jag lyckas sluta svettas denna sidan jul!
Kram till dig!

Calle Gunnarsson "Matvraket" sa...

Respekt är ordet!

Ska bli spännande att se om någon kopplar ihop sex med vardagsnjutning och klickar in till dig!

Anni sa...

Ja du Vraket, ond bråd död och vardagsnjutning är också en intressant kombination...

Elin sa...

Ja jag mår mycket bättre! Ha nu en skön julimånad! Vi hörs på bloggen, annars i aug igen! KRAM på dig!

Anni sa...

Missade att svara dig, Emma; jag har den femte och ev sista luckan i ugnen nu. Den är trasig, men har jag tur går den ihop igen av värmen. Annars får jag ta en tur till Strängnäs efter semestern och köpa nytt glas. Men fyra av fem glasluckor är klara!

emsa sa...

Man kommer nog till dej om man söker på en kul typ också.
Det borde faktiskt funka!!!

Kram i denna ljuvliga sommarnatt!

Maria sa...

Har du lyckats få hit fler läsare via din fina rubrik? :)

Jag hade nog inte orkat träna i värmen om det inte varit för killen min som skulle träna. Kan ju inte låta honom vara bättre än mig?? :P

Hoppas du får en fin dag!
Kram kram

Emma sa...

Vad härligt att fönsterluckorna nästan är klara! Vi vill se bilder på hur det blev sedan! Hoppas du får en härlig helg! Vi ska passa mammas galna dalmantiner i helgen, kan bli spännande!

Susjos sa...

Ja,det är lustigt hur man kan få fler läsare..hihi!

Ann Charlotte sa...

Orkar inget annat än "en svettig kram" från Värmland...♥

Anni sa...

Hittills kan jag rapportera en "sex" från Stockholm, en "blatte porr" från Luleå (blatte och blått var tydligen likartade ord enligt google) och "sexporr" från Staffanstorp - undrar om folk förstår vilken info de lämnar efter sig?

Men emsa, det fungerade inte med "en kul typ" :-(

Nastasia sa...

Vilken jäkla TUUUR då att jag hittar till Dig utan en massa "besynnerliga" sökord! ;o)

Har nu betalat och bokat Gotlandsbiljetten och det känns sååå himla SKÖNT! Skällde ut min chef igår...IGEN. Så nu är det nog allt lika BRA att dra på semester snarast! ;o)

Hur gick det med glaset??

Kramar i MASSOR!

Artista sa...

Hoppas att folk som googlar runt utan vetskap om att de ska hitta din kloka blogg, gör det. Och att du råkar så ett litet guldfrö. Jag blir alltid glad av att komma in och läsa hos dig. Mest för att du är en vän. Men också för att du skriver så bra och berör.

Men så måste jag lägga in några ord om ditt förra inlägg också... Idéer, fantasi och kreativitet. Det var en gång en teoretiker, Lev Vygotskij, en psykolog som tänker just om idéer, kreativitet och fantasi - och hur den uppstår. Ju fler erfarenheter en människa tillskaffar sig, desto större fantasi bygger hon upp. Därför har jag valt att ge barnen i förskolan många olika material och många olika tekniker och metoder för sitt skapande och sitt undersökande. Jag tänker att det gör dem kreativa som vuxna. Och just fantasin är en av byggstenarna som gör en människa kreativ. Alla dessa små frön du pratar om, som du varit med om, erfarit - allt det gör att du också får förmågan att tänka nytt och tänka längre.
Visst är det finurligt.

Fast det ser jag ju att du redan har kunskapen om...
som så mycket annat.

M sa...

Ha Ha! Jag hittade den underbara "blå tjejen" som gillar svensktillverkad choklad här! :-D

Jag har saknat dina kommentarer och lustigheter må jag säga, för att inte tala om dina blå och färgsprakande trädgårdsbilder. Hoppas Plupp och gänget mår prima, och du förstås.

Många kramar emmy.w :-)

Ann Charlotte sa...

Nu är det kallt i Värmland, tänk vad fort man kan sakna svetten!!???
Ha de gott du sköna!

Anonym sa...

Hejan
Nu har jag Ellendellen hittat till dig blogg och måste säga att jag avgudar ditt hus och allt blått.
En favoritfärg sedan länge.
Roligt att läsa din blogg och se dina fina foton.
Läste också artikeln Rädda mammorna och det är så fruktansvärt. Att det kan förekomma utan att vi märker, eller väljer att inte se, förrän det är för sent.
Och alla måste inse att vi alla är människor. Det är så lätt att prata om de där andra........
Uttrycker jag mig så har jag också fråntagit mig ansvaret att reagera eller hjälpa.

Hoppas att du har en skönsommar och njuter av dina barn, din man och din trädgård. Hoppas också att din pappa mår bättre nu.
Hälsningar
Lena Idbrant