Sidor

21 oktober 2009

Det lackar...

Är ni igång med julklapparna än?
Inte?
Inte jag heller.
Har två barn som ska få fira födelsedag först.


Däremot är jag bra på att köpa på mig presenter året om, man vet aldrig när de kan behövas.
Ja, jag är en ekorre, har många lager!

Ibland skickar jag iväg en grej också.
Utan avsändare.

På skoj.

Men med en tanke.


I december brukar barnen ha paketkalendrar i skolan. Alla ska ta med sig en sak, värd en viss summa, som ska passa både pojkar och flickor. Ofta blir det väldigt lyckat, men det händer också att någon inte tagit det på allvar. Någon som inte inser vad det betyder för barnet som får den undermåliga gåvan.

Mina barn har drabbats två gånger. Dottern var inte så gammal när hon äntligen fick sitt paket och det innehöll en trasig bananformad nyckelring från Teneriffa.
Mellangrabben kunde lättare sucka över fjolårets paket. I hans sjua hade alla köpt godis för runt 30:- till paketen. Men grabben som köpt godiset till min sons paket hade ätit upp en del av det själv, där fanns inte så mycket kvar.

Ett julklappsbyte, en julklappsswap, som jag hoppas alla lägger ner lite omsorg och möda på, är den hos Julhuset. Jag tycker att det är en toppenkul idé - hoppas att ni andra som bloggar också gör det! Fram till sista oktober kan man anmäla sig och vara med!

Och till jul är det bara 63 dagar!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken rolig idé...men jag kan ju inte visa upp min present som jag får i min blogg. Kan du visa upp den åt mig i så fall?

Ulla-Bella...Snälla!!

Anette sa...

*håller för öronen* vill inte höra nån Djurgårds-sång;-)
Fast sjung gärna nån julsång i stället.......lika bra man vänjer sig. Sålde de första adventsljusstakarna när jag jobbade i helgen! /Anette

Pockethexan sa...

Men går du inte händelserna lite i förväg det är väl Halloween först med extra många hex.. ursäkta häxor på g...

Kramis! <;D

..men de är väldigt söta dina tomtar..

Artista sa...

VILKA fina glastomtar!
Sådär önskar jag också att jag kunde vara. Lite en samlare året om. Så att jag slapp att vara så mycket "sistaminuten"...

Appråpå sista minuten så undrar jag. Du har en så fin bild på en ekorre på din sida. Jag vet ju att du fotar en del och har en ekorre som hälsar på då och då i trädgården. Har du fler bilder. Kan du tänka dig att låna ut dem för ett speciellt syfte i såfall. Att jag får låna bilder som förlaga för några skisser jag behöver göra. (det behöver inte vara bra skärpa på alla), Huvudsaken är att jag har många bilder...

???
Hör av dig via mailen om du vill.
Kram

Bloggullet sa...

Jag brukade göra som du förr, nu har jag knappast någonstans att förvara det. Det ofta man ser något fint som skulle passa som julklapp eller present.

Lite taskigt när barnen får såna trista gåvor, så har det varit ibland när min son haft kalas.

Ha en bra vecka.
Kram

Mona sa...

Jag vet inte om jag varit ute i så god tid som i år med julklappar. Jag har nog köpt ett tjugotal redan. Det är riktigt bra gjort för att vara jag. Vilken rolig idé med swapet, kollade där men insåg att det inte var något för mej. Jag har ju ingen blogg.
Kram Mona

Hannele sa...

JAg tänker lite på julen hela året :)

sinneskatten sa...

En hälsning från ännu en häxa!

Anonym sa...

Ulla-Bella...jag har ångrat mig. Skickar hundralappen till barncancerfonden i stället:-)

God jul på dig!

Mumintrollet sa...

Oj... jul... Nej det har jag inte börjat att tänka på än. Julstämningen infinner sig i slutet på november när julmässan på Kalmar Slott drar igång!
Jättesöta tomtar! Hemmagjorda? Min favorittomte är egentligen en vätte. Han sitter på vårt hallbord året runt och vaktar oss. Lagom till första advent byter jag ut hans gråa mössa till en röd. Vips så blir han en tomte istället! Salomon heter han, en underbar krabat!

Britten sa...

Jag vet ialla fall ett lager som du har mycket sparat i.........♥

Hanneles jul sa...

Vi firar också födelsedag precis före jul :)

Babsan sa...

Kul idé!

Jag har redan sett två tända adventsljusstakar... undrar bara varför?

Blir det galleri i år med?