Sidor

24 april 2010

Veckans hus - världsarv

Jag hade tänkt åka till Drottningholms slott för att fotografera till Veckans Hus. Visste bara inte när jag skulle få tid. Så satte jag mig och kikade på världsarven utanför landets gränser, tänkte att jag kanske hade bilder från något?

Oj. Ja. Det hade jag. Hur skulle jag nu kunna välja?

Det jag helst vill ta kan passa in på ett annat tema, om det kommer, så jag håller nog lite på det och väljer ett välkänt världsarv på gränsen mellan Normandie och Bretagne. Bilderna är dotterns, jag hade videokameran...


Mont St Michel är inte bara ett världsarv, det är också ett kommersiellt jippo. Ett väldigt vackert sådant. Vi gick runt den lilla ön på den av ebben blottlagda sanden, vandrade upp och ner för gränderna och den turistfyllda huvudgatan, besökte fyra små dyra muséer och åt en hyfsat god middag vid ett fönsterbord med vacker utsikt. 


Men själva klostret fick inget besök av oss. Den lilla uppnästa fransyskan som satt i biljettkassan vägrade att låta dottern gå som under 18 när vi inte hade legitimation med oss som bevisade hennes ålder. Hon fick gå in för 5 Euro, som det kostade för 18-25-åringar. Vi ifrågasatte var det stod att vi måste visa leg, för det stod ingenstans. Den lilla uppnästa kläcker då ur sig att "5 Euro är väl inte så mycket?". Hon fick en rejäl utskällning på någon sorts franska av maken och sedan struntade vi i att besöka klostret.
Jisses, vi har väl sett kyrkor förr?


9 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Dottera vet hur en kamera ska jobba helt klart;-)) Ser himla läckert ut!

Cari sa...

Visst är det vacker där. Längtar tillbaka både dit och till Bretagne över huvudtaget - och Normandie. Ja typ hela Frankrike om jag tänker efter :)
Vi ses senare.

Hedwig sa...

Kul att få se något annat än svenska världsarv. Lite synd att ni inte kom in, kunde ju ha varit intressant. Skall läsa på lite.

Kattila sa...

Fina bilder, minns fransklektionerna på högstadiet framförallt, när vi pratade om Mont St Michel och Saint Malo men har aldrig varit just där tyvärr.

Pockethexan sa...

...jag är ledsen, det skulle ju inte sluta så här, det skulle ju bli guld...

Ja, ja man får hitta andra glädjeämnen som att läsa dina härliga husrepotage o höra att ni har haft liknande "erfareheter" som vi när man besöker Frankrike o man gillar landet ändå..
Kanske just för att det finns så otroliga ställen att besöka..

Nu ligger dina bokrecentioner ute hos mig o jag blev så inspererad av din läsglädje över Joanne Harris bok att jag var tvungen att köpa hennes senaste pocket som är en fortsättning av "Chocolat" som är en av dina favofilmer, ska jag skicka boken till dig sen när jag är klar?

Kramis o försök att ha en trevlig helg, trots förlusten, o så får vi se när jag orkar skriva igen nästa gång..(se mitt inlägg)
<;D

Lisbet sa...

Precis så skulle jag också ha gjort! Struntat i det klostret!
Inte klokt hur en del kan vara uppnästa!

Lisbet sa...

Det blev nog kaffemuggar för mej i solskenet, trots snön. Snart får också jag börja gräva i rabatterna. Får alltså, inte måste... :)

Anonym sa...

Va häftigt det såg ut
Mia

emsa sa...

Kossebildern va ju bara superbra!!
Kram på dej!