Sidor

tisdag 31 augusti 2010

Den kulinariska delen av resan...

Jag är inte överförtjust i pizza, det är något med tomat/ost-kombinationen jag inte gillar. Ibland faller jag för frestelsen och beställer en pizza utan tomat, men aldrig blir de så goda som i Italien (eller Frankrike för all del!).


Pizza med chèvre i Brianscon.


Om jag viker den dubbel ser ni hur tunn degen är och hur tjock ostfyllningen är...
Lååångt från Pan Pizza!


Sallad med chèvre i Puilaurens.


Några ostar på balkongen, ja det är chèvre igen!


En fransk specialitet; tarte tatin - uppånervänd äppelkaka.
Avnjuten på en udda restaurang med väldigt långsam service
i Espéraza.


Lokal pralintillverkning - det var här i trakterna som boken "Chocolat" utspelade sig!


Vi valde fyra praliner var. Lilleman fick fem hemgjorda jordgubbskolor.


Mellangrabbens maffiga grillspett i Figueres, Spanien.


Picnic vid floden.
Färdiga pannkakor, taboullet och paté.
Jordgubbar och bröd.


När vi besökt grottmålningarna åt vi trerätters lunch i Niaux,
men huvudrätten min (en kalvgryta) var inte så snygg på bild...


Sallad med getost (tjatig? jag? äsch då).


Lilleman fick till servitrisens stora förvåning crèpes till huvudrätt,
följd av äppelkaka.


Pannacotta med bär.


Fantastiska crèpes med nutella och grädde i Carcassonne.


Marsipanfigurer.


Hemlagade marmeladstänger (ruskigt söta!).


Pasta med blåmusslor på hotellrestaurangens terrass i San Remo.


Grillad tonfisk med friterade grönsaker.


Och så i hålet i väggen i La Pigna,


först en tallrik liguriska specialiteter:
tapenade, mortadella, skinka, fylld squashblomma, soltorkad tomat,
oliver, pizzabitar och en läskig liten fisk.


Pasta med hemgjord pesto till huvudrätt.


Cantucci med vin Santo.


I Dolceacqua valde jag faktiskt en pizza med tomat.
Dessutom bresaola, ruccola och parmesan.

Sista middagen på resan. Vi väljer en restaurang i San Remos centrum där de blir alldeles till sig över Lillemans lockar. Och det är nog tur, för han gillar inte sin lasagne. Jag tyckte inte heller att den smakade bra, så jag sa till honom att inte äta upp den. Inga problem, det dök snabbt upp en tallrik pasta med köttfärssås istället, serverad med en mängd pussar på hans lockiga huvud...


Vi andra åt pasta vongole


respektive friterade havsdjur.


Avslutar med sista italienska glassen, i Bergamo. En tiramisu. Mums.

8 kommentarer:

Nica sa...

Oh maj gadd!
Allt ser fullkomligt underbart ut!
All pasta - ost - skaldjur... mmmmmm!
Tur att jag inte var med - då hade jag nog vägt mer än 100 kg i dag :)

...fast - jo, jag kan tänka mig att klämma ner mig i väskan nästa gång. Tar ju så liten plats.. ;)

Cari sa...

Vilka fantastiska måltider ni har ätit. Och mycket Chèvre, men det är ju så gott.
Grillspettet såg verklígen häftigt ut.

Skaldjuren på en av de sista bilderna kan jag dock lätt hoppa över - inte riktigt i min smak med fiskar där man ser huvud och ögon och allt.

Anne-Lie sa...

Men hallå sicken gourmetresa! Lite mycket ost men det kanske var GI?
Gillar spöket bakom spagetti gaffeln!

Ninne sa...

Wowww. Jag bara "dreglar" det skulle vara förbjudet att visa sånt.
Tack iaf för en hälig matresa!!
Kram Ninne

Charlotte sa...

Vad hungrig jag blev! Den där smälta osten fick mig att börja dregla... Ser ut att ha varit en riktigt smakrik resa!

Solvarm sa...

Oj vilka läckra bilder och trevligt att läsa om er matresa.

Synd att jag inte går längre ner och läser vid tematillfällena, då går jag bara in och kommenterar temabilden.

Att jag gick in igen berodde på att du skrev om att inte mejlet gick fram, men jag har fått mejl om båda dina kommentarer.

Och hädanefter skall jag kolla lite neråt, då kan jag liksom lära känna personen bakom bloggen =)

Må så gott önskar Irene
http://solvarm-tillbakaigteborg.blogspot.com/

Hedwig sa...

Vad hemsk du är - fniss...
Sitter här och blir bara hungrigare och hungrigare.
Allt ser ju så himla gott ut.

Ulla sa...

sitter på ett bibliotek och har äntligen så pass snabb uppkoppling att jag klarar av att se din blogg (med min systers dongel hänger sig allt, dina sidor är ganska tunga ;-))
Men äckligt gott ser det ut, jag älskar också chevre!