Sidor

30 september 2010

Veckans hus - snickarglädje

Jomenvisst, det var precis som Hedwig skrev - svårt för mig att välja...

Tror att jag börjar med att visa bedagad snickarglädje från Jurmala, den fantastiska badorten utanför Riga. Här står moderna kolosser okänsligt utplacerade mitt ibland de gamla badortsträslotten. En del hus har renoverats, andra står och förfaller i det fattiga Lettland...


Så ett exempel från Överjärva gård i Solna - det ser inte speciellt bedagat ut utifrån:


Men titta in - ser ni den höga vita panelen (klicka på bilden)? 
Mitt hjärta gråter...


Och bredvid ligger denna lilla pärla:


Sedan måste jag få visa lite läcker fransk snickarglädje
från en fantastisk slottsträdgård i Normandie:


Och så kanske ni minns att jag åkte till Uppsala för att fotografera kyrkfönster? Ja, inte enbart, jag umgicks med tre underbara cybervänner också. Men jag fann några vackra hus med lite mer sparsmakad snickarglädje. Gillar dem! (Har ni provat ölet från Slottskällans bryggeri?)


Ytterligare lite sparsmakad snickarglädje, 
nu från Tollered där jag träffade tre andra cybervänner. 
Ser ni hur läcker effekten av den röda träpanelens snedsågning blir?Till sist ett hus från Rügen också - någonstans måste jag ju sluta...

(Och allt går att klicka på...)

5 kommentarer:

Janicke sa...

Suveräna du!
Kommer att sakna dig på lördag ...

Anne-Lie sa...

Känner igen ett av husen jag;-))

Artista sa...

...och jag som fortfarande inte bytt fönster hemma kan konstatera att det finns oändligt många vackra sådana. För att nämna en sak.

Hedwig sa...

Tack Anni, jag blev inte besviken. Översta Riga-huset - ser tom silhuetten av två personer i den översta dekorationen. Huset i Normandie - sagolikt. Solma - håller man - man kan gråta för mindre. Uppsala - sparsmakad, elegant. Tollered - imponerande. Rügen - överdådigt. Bra jobbat, stor kram.

Förresten, ditt översta textstycke syns inte när man kommer in, måste markera för att se texten. Kolla koden...

Mona sa...

Jag kan bara fantisera om hur livet såg ut i det första huset under dess glansdagar. Otroligt att det andra huset är så fint på utsidan och så förfärligt på insidan. Hoppas det blir renoverat. Tredje huset är helt fantastiskt. Vilken snickarglädje. Det franska huset är så läckert! Får mig att tänka på Japan. Resten av husen är också mycket fina. Underbar samling hus du visar upp.