31 december 2012

Äckel, päckel, kräk och kryp

Året avslutas med ullöss, möss och magsjuka.

Klicka gärna på bilden, det är mäktigt äckligt!

Min storslagna samling orkidéer fylldes sakteliga av små kryp. Pedagogisk som jag är visade jag Lilleman hur ullössen ser ut, tyckte att det kunde vara en bra kunskap i hans framtida krukväxtförhållanden. När jag rensat växterna grundligt och tvättat bort alla synliga kryp, lade jag dem i karantän i duschen.
Detta fick till följd att Lilleman vägrade gå på den toan.

Efter åtskilliga påtryckningar lyckades jag få maken att släpa ut diskmaskinen så att översvämningsskyddet kunde lossas. Mycket riktigt. Ett finfint hål för små skogsmöss att komma in till det välfyllda matförrådet som ett hus med smulande söner innebär.
Musfällan gick varm i några dagar, men nu tycks alla ingångar vara tätade.


När jag städade skrivbordet i mellandagarna hittade jag konstiga bett på min choklad. De hade hittat den också!

Och så som kronan på verket drabbades dottern av magsjuka natten till söndag. Så nu sitter vi här på nyårsafton, med kylen full med mat. Med filmduken tvärs över vardagsrummet, pepparkakssmulor på golven, lågprishyacinter som strävar efter det obefintliga dagsljuset och den fläckiga julduken kvar på matsalsbordet.

Ska någon mer bli sjuk? Kommer vi att kunna njuta av maten? Håller vi oss på benen till tolvslaget?

Nytt år blir det oavsett.
Önskar er alla ett gott sådant!

17 kommentarer:

Razzy sa...

Isch va äkliga de är de där ulkrypen. Hoppas iallafall att ni får hålla er friska och att dottern mår bra nu. Gott Nytt 2013 ♥-♥-♥

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Hejsan Anni !

Jag är väl knäpp, men tyckte dom var söta, som ludna gråsuggor.

Fick en utskällning av grannen för jag var snäll och satte upp en lapp om att de ska tänka på djuren nu i Nyår, med raketer o.sånt. Där är en till som är knäppare. Hon glömde att hon lovat att aldrig mer skälla på mig.

Både mina grannar och hennes hörde, men ingen tog mig i försvar,tyvärr skrek jag åt henne ,att dra åt helvete.Då får jag väl göra ett åt henne här på Jorden för hon tycks inte fatta att jag menar allvar.

Hon var värdinna på min 60-årsdag,
sen blev jag sur på henne för hon drog bort mina gardiner.Då moin sambo dött, för han hade alltid fördraget. Efter det ville jag inte ha med na att göra.

Firar inte Nyår, slutat fira helt.
Kommer inte vara uppe till tolv, har sett så mycket fyrverkerier i mitt liv.

Önskar ändå ett gott nytt 2013.

Kram Mi

Nette Cecilia sa...

min dag idag började med att bilen inte startade när jag skulle till jobbet ,halt var det å man knappt kunde stå på fötterna .Då jag äntligen kom till jobbet (med sonens hjälp) var det ingen värme oljebrännarn stod stilla igen .Efter att jag öppnat dörren ringde jag min mamma till sjukhuset hon var alldeles borta inget av det hon pratade stämde med verkligheten ,Många kunder hanna knappt dricka kaffe .Ringde min son och han kunde berätta att det behövdes nya tändstift till min gamla bil ,då var det bara att skynda hem och köra iväg till stan efter nya ,allting var stängt på närmare håll .Sonen släppte av mig vid sjukhuset och for föra att söka tändstiften ,jag besökte mamma som pratade om saker som ingen grund hade ,en timme senare kommer sonen med andan i halsen det var så hel...es mycket trafik att det tog en hel timme det som kunde gått på en kvar ,nu tror ja du förstår hur min dag varit ,maken har fortfarande lite feber efter mera än en vecka ,mitt huvud känns inte som mitt nu .Men hoppas ni att inte blir sjuka alla Lössen och mössen är ju inte så angenäma så här i nyårstider ,Gott nytt år ,Nette

Erik Semlan sa...

Hoppas ni får fira nyåret och klarar er från magsjuka. Vinterkräksjukan ska ju vara extra besvärlig i år. Läste det så då måste det bli en lindrig magsjuka bara ni klarar er förbi tolvslaget. :-)
Önskar dig och din familj ett härligt år 2013! Ta hand om er. :-)

Susie på Stjärnarve... sa...

Ingen kul avslutning på 2012, men...trösta dig med att dom första dagarna på det nya året bara måste bli bättre!
KRAM & GOTT NYTT 2013
Susie

mammi sa...

Vilka lurviga kryp, har faktiskt inte sett såna. Nu är det bara att tillönska god Fortsättning
Kram

Susjos sa...

brrr för småkryp!
Hoppas ni höll er på benen och fick fira in det nya året friska!?
God Fortsättning i alla fall på 2013!!!

Rigmor sa...

Djurvän är jag...men det finns faktiskt gränser för mej också...!! Är det så där de ser, de små äckliga krypen...Nu har jag inte ullöss, men väl sköldlöss(??) på mitt olivträd. För en ojämn evig kamp mot dom med såpa i högsta hugg...Däremot har vi sluppit magsjuka, peppar, peppar...och mössen, ja...dom delar vi väl bostad med, just nu ligger vi på plussidan, men det varierar...
Trevlig och rolig blogg jag hittade!! Återkommer...och god fortsättning på det nya året!!
Kram kram

Ulla PE sa...

Gott nytt år! Är bilden på ullössen din egen? Hur stora är de? Tycker ändå att mössen är äckligast, och allra värst att de knaprat på din choklad!!!

Janicke sa...

Men usch, så tråkigt.
Hoppas ni höll er på benen.
Många är sjuka nu, bland annat min väninna som jag firade - inte - nyår med, som jag brukar. Hon blev sjuk och var helt utslagen vid tolvslaget.
Så jag skålade med mig själv, gott så i alla fall.
God Fortsättning säger jag, och då menar jag inte fortsättning på nåt sjukt!

Maria sa...

Nämen fy vilken otur, jag hoppas verkligen att allt är bra nu.

mammi sa...

Tack för din kommentar ang. arga doktorn. Efter allt strul det varit med Färdtjänsten och de kategorisk "svarar god dag yxskaft" så har jag skickat in en anmälan till Socialstyrelsen heter nåt om enskillds klagomål. Tänk alla de som inte har en äkta hälvt, som aldrig ger sig, hoppas på bättring. Jo jag har det mycket jobbigt, men det går framåt för gubben, så jag önskar och tror att det vänder för mig också.
God Fortsättning
Kram

Anonym sa...

God Fortsättning Anni..Men hualiga va äckliga
Mia

Barbro sa...

Usch, usch och usch!

Hoppas ni är på benen nu och slipper objudna gäster. Råttor har vi bara i garaget som tur är...

Anni sa...

Jomenvisst Ulla, det är mitt foto ;-)

Ulla PE sa...

Men hur stora är de? Eller hur häftigt makro-objektiv har du?

Anni sa...

Med läsglasögonen på näsan ser jag benen på de stora lössen, de har väl en kropp på ca 3 mm. Plus "antenner".