Sidor

24 november 2014

Tur att det är måndag så jag får vila lite


I fredags kväll var jag på direktsändningen av Madama Butterfly med maken och mina föräldrar. Har två kvarter till en Folkets Hus-bio, det är riktigt lyxigt! Mamma tyckte att föreställningen var bland det bästa hon sett, själv tyckte jag att det var ganska segt vilket säkert i viss mån berodde på att det var så varmt och trångt i lokalen.På lördagen var det keramik, men inte vilken keramik som helst utan vi körde med maraton kl 10-19! Jag kunde ta hem en tallrik och ett litet hus, men hann med att göra väldigt mycket nytt, glasera en del skröjbränt och putsa på sådant jag gjort förra veckan.Kl 19 dukade vi fram en diger buffé och njöt av allt det goda tillsammans. Tallrikarna och magarna var alldeles för små för alla läckerheter, jag fick halva min chokladtårta med mig hem igen.
På söndagen bakade jag saffransbröd och kardemummabullar som vi tog med till dottern för att fira hennes födelsedag. 24 år - hur gick det till?
Åsikterna om den kitschiga lampan gick brett isär och vi fick prova på att tova ull. Pappa visade sig vara en naturbegåvning och åstadkom genast en ekorrliknande varelse.Från dotterns lägenhet gick jag till Centralen för att möta upp en väninna innan hennes tåg gick tillbaka till västkusten. Vi hann med en god portabelloburgare, en öl och ett mysigt samtal.

En helt okej helg!

8 kommentarer:

Violen sa...

Ack ja, visst behöver du vila idag! Det inser jag efter att ha läst om dina aktiviteter i helgen! Full rulle som vanligt! Chokladtårtan var väl inget större problem antar jag, det borde finnas frivilliga hemma hos dig som kan ta sig en bit!
Ha en skön dag!

Hanna sa...

Vilken härlig helg och så många godsaker, magen började kurra när jag kom till matbilderna. Chokladtårtan såg ju hur god ut som helst, men jag tänker inte fråga om receptet för jag SKA inte upptäcka fler godsaker nu... grrr ;-P

Eva Trillian sa...

Dina fullspäckade helger fascinerar mig :) Fascinerar och inspirerar!
Den kitschiga förstår jag skapade diskussion ;)
Gillar tavlan bredvid! Skarpt!

cissi sa...

Vilken fullspäckad helg, förstår faktiskt att du behöver vila! Både magen och huvudet kanske?! ;)

HelenTh sa...

Du hann med mycket skoj denna helg men förstår att du behöver lite vila sen.

Nett sa...

Så mycket läckerheter där på bordet, ser hur gott ut som helst :)

Freja sa...

Vilken trevlig helg på så många sätt! Kreativ, mysiga sällskap och smaskig mat!

Mias Mix sa...

Alltid så mycket godsaker och trevligheter på din blogg! Trevlig helg!