Sidor

27 juni 2016

Uselt wifi men hyfsade alper

Vi var överens om att börja med en kortare och enklare vandring, men packade ändå några lunchmackor och en kaka.
- Den här rundan är ungefär sju kilometer sa jag.
- På platt mark går man en mil på ungefär en och en halv timme, sa maken.
- Jag vill gå där, sa svärsonen som ser en prickad stig upp vid ett berg. Det ser häftigt ut!

Sex timmar senare är maken och jag tillbaka i lägenheten, möra i fötter och knän efter en saftig vandring upp till ett bergspass och tillbaka.

Ytterligare en timme senare kommer ungdomarna som gjort en klättring som hade krävt utrustning de inte hade. De har tagit sig fram krypandes vid stup och branter där stig saknas. Är matta men tacksamma att de överlevt.

Idag gör vi något betydligt lugnare.

(Och för att få till någon wifi alls måste jag hänga ut genom sovrumsfönstret, så det där med att kommentera och läsa bloggar dröjer, liksom att få till länkar ...)

Helgbilden

10 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Så skönt att alla kom hem oskadda i alla fall :) Äventyr i all ära - men jag gillar den där sorten där man helt säkert överlever ;)
Ha fortsatt fina, säkra, dagar!

Violen sa...

Lagom är bäst, gäller också alpäventyr! Kan tänka mig att en kall öl satt bra! Men vilken vacker natur, njuter i fulla drag!
Ha det fortsatt bra!

Cari sa...

Oj. 7 km på 6 timmar. Det måste ha varit mycket uppåt och neråt.
Bra jobbat.

Anni sa...

Vi gick 1.8 mil, Cari ...

Nette Cecilia sa...

Kan förstå att det inte är så bra med bloggande bland bergen så vackert där är ,nu tittar solen fram efter en dags regnade här ,kramen Nette

anemonen sa...

Härliga bilder från alperna och jag känner igen ordet äventyr. Det är bäst med lagom spänning. Stor spänning fick jag en gång i Österrike i juni månad när chauffören somnade vid ratten på slingrig grusväg. Bussen rusade nerför och jag satt ytterst och ser plötsligt stenar lossna från kanten och skrek så guiden såg det och han såg till så chauffören inte sömnade vid ratten mer. Spänning i all ära men glad blir man när man är nere igen. Härliga bilder från din resa. Vandring och vid hemkomst en kall öl är inte dumt det. tack för vi får hänga med på dina resor.

BP sa...

Tur att ungdomarna och ni klarade er helskinnade. Det ser ut som om ni hamnat i Italien (ser nå't med Passo) men ölet är ju tyskt. Spelar egentligen ingen roll - alper som alper liksom;-)
Ha en fortsatt fin semester!

Helen sa...

Wow vilket häftigt landskap och så otroligt skönt att ni klarade er helskinnande från den vandringen. Vad kul att få vara där och se allt det vackra.

KajsaLisa sa...

Fantastiska vyer och den ölen satt nog bra efter.

Mias Mix sa...

Åh vad jag känner igen det där... Vi skulle också börja lugnt första dagen i Italien och det blev en nätt tur på 5 timmar, med massa upp- och nerför... Glad att ni alla kom hem helskinnade. Och så härligt att se dina bilder :) Nu längtar jag tillbaka!! Älskar alperna. Men måste säga att skyltningen i Österrike och Tyskland var 10 ggr bättre än i Italien. Hoppas ni får många fina vandringar!!!