26 oktober 2016

Två nöjen och en olycka

Di Leva har direktkontakt med rymden!

Två kvällar i rad har jag varit i Studio 1 hos SVT för att delta i inspelningarna av Så ska det låta. Varje år brukar jag försöka gå en eller flera gånger av flera skäl. Dels är det förstås gratis live-underhållning, men det är också roligt att få se hur artisterna beter sig när de är mer av sig själva och inte har ett manus att följa.

I måndags var det Linda Bentzing och Thomas Di Leva som tävlade i Karins lag. Thomas sjöng två powerballader i rad som var helt magnifika - hoppas verkligen att det kommer att gå fram i teverutan när programmet sänds!I Marikas lag tävlade Thomas Järvheden och Elisa Lindström.

Vi satt som synes på bästa platserna, under bomkameran. Där försöker jag alltid få sittplats, men det är inget man själv kan styra över. Fotografera får man förstås inte göra under själva inspelningen, utan det gäller att försöka få några bilder före och efter. Lite rörigt är det när det är många som rör sig, både artisterna och produktionens folk.

Trots att inspelningen startade försenad, blev det faktiskt en av de snabbaste jag varit på. Det blev väldigt få omtagningar!Igår fick vi sitta på andra sidan om orkestern, längre bort från lagen. Här dränker trummorna en hel del av sången, så man hör inte alls lika bra. Och så måste man försöka fotografera genom ett antal rörliga musiker!

Denna kväll tävlade Sonja Aldén och David Lindgren i Karins lag. Jag har inte gillat David tidigare, men nu är jag omvänd. Det är precis sådant som kan hända vid inspelningar. Man får sannerligen ompröva sina åsikter - på gott och ont! Jag kommer dock aldrig att hänga ut någon artist eller programledare som förskönas i färdigklippta program (gäller inte enbart Så ska det låta utan även andra inspelningar/livesändningar), inte i skrift här i bloggen.
I Marikas lag tävlade Alcazar och dem har jag sett vid flera tillfällen nu. Eftersom jag inte gillar disco hade jag ju gärna sett någon annan, hur skickliga det här gänget än är.
Olyckan då? Jo, precis när jag klädde på mig för att rusa till tåget igår kväll hörde jag tutan och kraschen. Det är inte första gången det smäller i korsningen här hos oss och som så ofta är det en bilist som struntar i stopplikten. Ack, dessa så kallade yrkesförare ...

Taxibilen står kvar idag, obrukbar.

8 kommentarer:

Razzy sa...

Just så ska det låta har jag funderat på gå på flera gånger men det har aldrig blivit av. Konserten i Lördags va helt OK jag gillar Mary.J Blige men är inte lika förtjust i Maxwell, men det är å andra sidan sambon så då får man ju stå ut lite också :)

Kram Eva

Cari sa...

Undrar så om det "fuskas" i programmet? Att de får facit till vilka sånger det är? Jag har hört så många såna rykten (som jag inte tror på men nu kan jag ju kolla med dig som kan veta).

Anni sa...

Nej, det fuskas inte. De tävlande eller pianisterna vet INTE vilka låtar som kommer. Jag har flera gånger varit med om att de inte förstår vilken låt som gömmer sig, fast de har fått hela frasen.

Tävlingen går rätt till och vinsten går till rätt lag.
Det som sedan händer är att man tar "pick-uper" för att en del har sagts svamligt, det har blivit tokiga bildvinklar, någon sång har blivit för lång/för kort eller (som kvällstidningar säkert vill kalla för fusk) någon artist inte har "fått" så mycket sångtid som de andra (en del är inte så framåt, om man säger). Det gör att tevetittaren inte ser vem som mest sitter tyst eller vem som är framåt, snabbtänkt, rolig, etc - något som vi i publiken ser. Allas varumärken ska skina ...

På Peter Harrysons tid fick artisterna in texter på de låtar de ville sjunga, men inte förrän de börjat sjunga dem.

Susanne sa...

Spännande att läsa hur det egentligen går till under inspelningen. Blir supersugen att vara med på inspelningar. Går man in på bolagens hemsidor eller hur får man tag på biljetter?
Jag har också hört "skvaller", och nej just precis... man ska inte lyssna på skvaller!! Skvallret handlade om att dom tävlande fick i förväg veta vilka melodier som kommer att var med på nåt sätt och sen att textraden rullar framför dom... Fast egentligen, vad spelar det för roll. Det är underhållning och gillar man att titta på musikprogrammen så kvittar det väl om det fuskas lite här och där. Det är ju en lek, ett spel och inget blodigt allvar. Dom har ju åtminstone inte tagit astmamedicin och läppbalsam som dopningspreparat.. Men det är en annan historia :) Kram

Anonym sa...

Nej, det finns inga monitorer som visar texter. Det är bara påhitt.
Publikplatser får man via tevebolagens hemsidor. Jag har vid det här laget hamnat i flera mejllistor, så jag får veta när det är dags att boka.
Anni

Pockethexan sa...

Jag vill också gärna gå på liknande livesändningar men jag misstänker att de inte är så positiva till min specialstol=Badenbadensolstol. För om det ska vara sådant strul som det är för mig att få sitta/ligga på handikappläktaren på Skansen under Allsången så har jag inte så stora förhoppningar. Det är bara på Grönan o Sommarkrysset som det funkar bara jag inte är mitt framför scenen utan på sidan om. För inget slår livemusik o jag har ju haft förmånen att ha haft tre barn som har gått i orkesterklass o en i körklass det har varit underbara konserter när man får följa klassen från mellanstadiet upp till nian o avslutningskonserterna som slår allt. Emil fick t.o.m sjunga för kungen o alla i riksdagen när hans skola sjöng på riksdagens högtidliga öppnande. Den konserten kunde jag se på TV för det var också en livesändning. ...o sonen var självklart bäst! ;-P

Åh det där är min största skräck när jag är ute o åker färdtjänst för det känns inte alltid så säkert. Speciellt om jag t.ex. ska ut till Dalarö o de ska köra på landsvägen o inte förstår att man måste hålla avstånd. Men när jag hotar med att det kommer upp så många älgar på vägen brukar de tänka om o nästan direkt efter jag sagt det där om älgarna så står de där o betar i dikeskanten.

Kramis från en Pockethexa som hoppas du får fler musikaliska stunder att njuta till.

BP sa...

"Så ska det låta" är då absolut inte min grej, men det är kanske roligare när man är publik. Däremot älskar jag Thomas di Leva och hans låtar. Han är verkligen annorlunda och hur cool som helst. Har t o m träffat honom irl tillsammans med hans f d fru på Elgiganten - tror det eller ej.

Mias Mix sa...

Vilken tur att det inte var du som krockade!! Kul med inspelningar och få se lite mer av programmet. Jag håller alltid på Karins lag eftersom hon är från Gnesta och hennes föräldrar är världens mysigaste!