12 februari 2017

EFIT och förkyld helg


Innan jag redovisar söndagens EFIT (Ett Foto I Timmen) tänkte jag passa på att visa annat som gjorts i helgen så att jag kan använda samma inlägg till Helgbilden.

Jag gjorde klart mitt blyinfattade fönster och maken sågade till lister, så vi kunde sätta det på plats i fönsterhålet mellan trappan och mitt arbetsrum.Samtidigt lagade jag en blyinfattad lykta som jag köpt på auktion.Sedan fixade maken elen och nu sitter lyktan i taket i mitt arbetsrum.En lampa jag köpt på Erikshjälpen fick också ny el och sattes upp i ett mörkt hörn i vardagsrummet.
På kvällen såg vi på Melodifestivalen och hejade på Mariette, såklart.


Och så blev det söndag och Ett Foto I Timmen:7.30
Koltrastarna tycker att det dröjer för länge med frukost.
Jag förstår dem, det är tio minusgrader ute!8.30
Nu märks det att det är ljusare,
speciellt när solen skiner in genom smutsiga fönster!9.30
Jag mår inget vidare,
är redan inne på tredje tebaljan med honung
framför teven.10.30
Fortsätter mitt kurerande under täcket framför teven.
Solen gör det svårt att se bilden.11.30
Plockar undan resterna av gårdagens mellomys.12.30
Tänker att doften av amerikanska pannkakor ska locka upp sönerna.
Det fungerar.13.30
Hänger upp rosorna jag fått av maken,
kanske att de torkar vackert?14.30
Med Ipren i kroppen har jag tagit mig till mitt lokala Folkets Hus.
Sänker medelåldern.15-18.15
Ser reprisvisningen av Glada änkan.
Nä. Den gillade jag inte.
För mycket buskis och plumpa skämt.
Men pensionärerna skrattade lyckligt!16.30
I pausen mumsar vi hembakta semlor
och jag ber väninnan fotografera
eftersom min mobil ligger kvar i salongen.19.00
Maken har fixat hämtmat.
Tre små rätter.
Jag äter två och låter den tredje bli lunchlåda.20-21
Ser vi på Så ska det låta.22.00
Bläddrar jag i filmtidningen och vill bli frisk nog att gå på bio.23.00
Tar jag en bit av kakan jag bakade igår.
Hoppas få sova bort förkylningen inatt.
Gonatt!

17 kommentarer:

Efwa - Medea sa...

Nu blev jag sugen på en bit av min rabarberpaj som står i kylen. Men jag tror att jag sparar den till förmiddagsfikat i morgon istället. Natti Natti

Frolic-Eirin sa...

God bedring fra forkjøelsen... det henger en del broderier i den trappegangen din, tror jeg?

Micke sa...

Krya på dig där!
Fint fönster, naturligtvis blått..

(..och din kommentar hade fastnat i spamkön och får ligga kvar där)

Stare Ström sa...

Vilken bra idé att sätta glasfönstret inomhus. Blev jättesnyggt!

Violen sa...

Toppensnygg placering av glasfönstret! Där kommer det verkligen till sin rätt!
Kul att följa din dag genom EFIT. Full aktivitet som vanligt!
Krya på dig från förkylningen!

Cari sa...

Nu blir jag nyfiken på vilka filmer du vill se?

Mia Eggimann sa...

Jag har en sådan fin lampa i dotterns rum med snäckskal och det är bly emellan, men den är himla ömtålig. Men då vet jag vem som kan laga.
Krya på dig .

Helen sa...

Fönstret blev fantastiskt! Trist att vara förkyld, särskilt när solen visade sig under helgen för ovanligheten skull. Jag hoppas du snart är frisk igen. Är också nyfiken på vilka filmer du vill gå på, fick biobiljetter i julas som är oanvända.

Åke sa...

Så vackert med de blyinfattade detaljerna :) Letar två fönsterlampor... tack för idén :)

BP sa...

Det blyinfattade fönstret är fenomenalt bra och vackert! Helt otroligt! Den nya lyktan i ditt arbetsrum är otroligt fin den också, men skenet är ju grönt och inte blått - oooops;-)

Resten av din helg - ja, vad kan jag säga? Trots förkylning går du på högvarv ändå - som vanligt alltså. Å kinamaten - mums! Bra med en make som är både händig och fixar mat;-)

KajsaLisa sa...

Fönster blev fantastiskt. Kul tema att köra en bild i timmen, blev sugen på kinesmat.

Familjenannorlundan sa...


Jag har Autism, Asperger, Utvecklingstörning, psykist ohälsan m.m. Som funktionshinder! För ett par år sedan på vuxen.hab så blev jag diagnosticerd med autismspektrumtillstånd av min psykolog. Som diaganos har autismspektrumtillstånd.
Söker kontaker med nya människor som är ärliga och seriösa!
Skriv gärna några rader till mej. Jag är trött på att vara ensam.
Jag är en mamma som inte är som alla andra mammor. Jag följer min egna väg och kan man inte respektera det så håll dig undan. Jag älskar djur men katter och hundar och hästar ligger mig varmast om hjärtat. Sen så betyder min familj ALLT för mig så ni vet *S*.
Jag är så fruktansvärt ensam och behöver folk att utbyta tankar med dagligen.
Jag är en kvinna, mamma, fru på 47. Sysselsättning genom kommuns psykatrin. Jag är intresserad av promenera, träna, vara med hundarna, shoppa, mode, resa, fika på stan, bio, djur, inredning, djur och natur m.m. Jag söker efter seriösa, ärliga vänner . Jag är en snäll, omtänksam, glad ,öppen, positiv person som längtar efter vänner att hitta på saker i hop med tex fika på stan gå ut och ta ett glas och vin ihop med eller nåt annat trevligt. Hör gärna av er till mig. Tips på hur man på bästa sätt sprider sin blogg? Jag vill ha tips på hur man sprider sin blogg! Hur gör ni för att folka ska hitta till er? Några smarta knep och tips? Lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att minska tabun m.m. Jag fick min aspergers diagnos vid vuxen ålder och bloggar nu öppen hjärtat om livet med diagnosen för att samhället ska få mer insikt för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder och att alla är lika värda trots bakgrund. Tillläggs handikapp: Autism, utvecklingstörning m.m. Denna blogg handlar om att leva med flera diagnoser samtidigt, och kämpa för att få rätt vård. Samtidigt som man lever ett vanligt liv, pussla mycket med våra hundar och försöker få bort den negativa attityden kring psykisk ohälsa. Detta är en blogg om att inte alltid fungera som samhället begär. Jag har en blogg där jag skriver om diagnoser, psykisk ohälsa och vill lyfta fram min blogg eftersom målet med den är att skapa en gemenskap, öka kunskapen och minska tabun. Min blogg är lättläst eftersom jag själv har uppmärksamhetsproblematik så är det viktigt att text och uppbyggnad den och av bloggen är enkel. Därför har jag valt att vara enkel i mitt språk, inte göra allt för långa inlägg och hålla mig till ämnet. Själv står jag under medicinering. Jag har en önskan om att nå ut till så många som möjligt, om en person upplever ensamheten som mindre påtaglig genom igenkänning från nått jag skriver så har jag lyckats. Men desto fler desto bättre. Att dela erfarenheter med varandra är en viktig del i utveckling. En väldigt ensam människa som ironiskt nog uppskattar att vara social över allt annat. Jag är varken en ensamvarg eller eremit men däremot lever jag mycket riktigt som en. Mycker förtryckt av depression, något jag håller på och kämpar emot och vinner över trots att jag inte kommer längre i jakten. Allt som händer får en att kännas sig värdelös, liten, obetydligt och omöjlig, så om någon kan bevisa motsatsen skulle det vara fantastiskt. Men det kommer väl aldrig att hända? Har insett både ett och annat. Många finns inte för mig, Jag saknar en vän som kan ställa upp för mig och lungnar mig och tröstar mig. De tröstar, lugnar mig och förstår. De kommer med de allra klokaste orden som endast en vän kan säga och det gör mitt hjärta blödigt. Hör gärna av er med synpumkter m.m. Hoppas på svar! Har det så gott!
Jag postar inläget och hoppas på det bästa.

Många vänliga hälsningar från Mia.

Mina bloggar och information:

http://nouw.com/familjenannorlundan
http://hemmamammafru.bloggplatsen.se
Istagram: Mammatvabarn
E-mail: happy0@home.se

På återsende!

// Mia.


Majsan sa...

Kikar nu äntligen in och ser hur Din efit-dag var. Så vackert med blyinfattade fönster och lyktor/lampor! Bra jobbat! Visst är det skoj att fynda på stadsmissionen/Erikshjälpen m.fl?

Vaggan är färdigmålad och i morgon skulle en kollega ta med lite av en madrass hon skall kassera. Nu skall det bara fixas täcke, kudde och sys om gamla lakan till underlakan, påslakan och örngott - så skall dockor och nallar sova gott och jag hoppas lilla barnbarnet uppskattar det hela till helgen, när hon kommer och hälsar på :)

Ha en fin vecka!

Karin sa...

Prova gärna med ingefärste, recept finns på min blogg!
Det hjälpte mig.
Krya på dig!
Kram Karin

Vonkis sa...

Snyggt fönster!
Förkylningar kan verkligen suga musten ur en, hoppas semlorna hjälpte :-)

Eva Trillian sa...

Vilket vackert fönster det blev :) inte för att jag tvivlade :)
Hoppas verkligen att veckan som gick var snäll mot dig och att du mådde bättre!

Mias Mix sa...

Först och främst hoppas jag förkylningen gick över fort!! Snygga glaslampor! Perfekt att mannen kunde fixa elen också. Och så visar du bild på en Gnesta-tjej!! Karin i Så ska det låta är ju härifrån :) Vi har många TV-kändisar från lilla Gnesta, henne, Ida som var med i Hela sverige bakar och Maria som är designer i Bygglov. Och för några år sen var Anders Wallen, fastighetsmäklare med i en TV-serie.