03 februari 2017

Om jag fick börja om


När jag fick mitt lilla växthus i present av mina föräldrar skickade jag ut maken i trädgården med en käpp som var lika lång som växthuset var högt. Själv stod jag inne i huset och tittade för att se var det passade bäst och inte stack upp för mycket. Jag ville att det skulle smälta in i trädgården.

Vår tomt sluttar åt söder, så växthuset grävdes ner något på sin norra sida för att sedan vara en bit ovan mark på den södra.Eftersom jag hellre ville haft ett lusthus, klädde vi in växthuset med björnbär, rosor, deutzia och liguster.Inne i växthuset odlar jag i krukor, har ingen jordbädd eftersom huset är så litet. Där finns plats för en stol och när vårsolen värmer är det underbart att sitta därinne.Men vi byggde huset på syllar. Som börjar ruttna bort. Sniglarna trivs i de springor som bildats. Än så länge står huset på plats men jag fasar för den dagen då vi måste förbättra/göra om grunden.Hade jag byggt ett växthus idag hade jag valt ett hållbarare grundmaterial.

10 kommentarer:

cissi sa...

Ja, det händer om och om igen......"tänk om jag gjort så istället"...
Måste i varje fall säga att det är ett väldigt sött växthus du har, förstår att det är skönt att sitta där på våren.
Ha en fin helg!

Carina sa...

Det ger verkligen lusthuskänsla ditt växthus. Vi har samma problem med mammas växthus och egentligen ville jag flytta det i höstas för att få till en ny grund. Den som lever får se :)

Trevlig helg! Carina

Marit sa...

Ja, det er mye en lærer seg med årene... Det blir nok mye jobb med å skifte de ja.

God helg!

Nette Cecilia sa...

Oj så vacker ros du har där .Det här med årens slitage är nog något man inte tänker på förrän det är verklighet .Trevlig helg ,nette

Villrose sa...

Utrolig vakker plassering i omgivelsene...
Ja, så ergerlig å ikke ha rett grunnmateriale fra begynnelsen!

God helg!

BP sa...

Nu vet jag ju inte hur gammalt växhuset är, men du har ju bloggat om det och dess inehåll många gånger. Så du har ju kunnat njuta av det i ett antal år ändå. Hoppas det dröjer innan det är dags för "sanering".

Veronica sa...

Det kommer säkert stå relativt stadigt ett antal år mer och när det är dax är det dax!
Och då fixar du det :)

Det är bara så himla fint med den annorlunda formen och det behövs inte någon stor yta för att sitta inne i de små och njuta lika som i ett stort luxiöst :)

Kram

Maribel sa...

Så vackert med rosen som växer vid ditt växthus. Det ser inte kul ut med grunden, hoppas det går att fixa på ett enkelt sätt.
Ha en trevlig helg /Marika

Janicke sa...

Underbar liten oas. Hoppas att ni kommer på nåt bra sätt att förbättra grunden den dag det blir dags.

Har försökt kontakta adm. för blommig fredag för att få reda på hur man bär sig åt för att delta. Har inte fått nåt svar. Har du nåt tips?

Eva Trillian sa...

Lätt att vara efter klok - det vet vi alla! :) Men, du om någon, kommer ju fixa det där med glans när det blir så dags!