24 juni 2017

En sillfri midsommaraftonJag är på semester, så mina senaste inlägg har varit schemalagda. Midsommarafton tillbringades i södra forna Östtyskland, nära gränsen till Tjeckien.

Bilresan genom Tyskland ackompanjerades av rejäla åskväder som sedan fortsatte hela kvällen och natten, men på midsommaraftons morgon hade det upphört och vädret var perfekt för en vandring längs "Malerweg" från Wehlen till Bastei.Förutom det magiska sagolika klipplandskapet finns den närmast ofattbara bron och resterna av en borg uppe på en otillgänglig klipptopp.
Vi vandrade ned till Rathen och sedan den platta gång- och cykelvägen längs Elbe tillbaka till Wehlen.På byns torg gick vi svettiga in i den lilla karamellfabriken på torget och provsmakade lite,sedan mumsade vi glasscouper på caféet bredvid. De gula parasollen ger jordgubbscoupen fel färg ☺På kvällen hade vi tänkt äta middag i den lilla ölträdgården ovanför vår lägenhet, men den var bokad för privat tillställning.Istället åt vi på en liten restaurang i byn. Den såg kanske inte så mycket ut för världen men jag hade läst recensioner och de stämde. Supergod mat och öl!En liten promenad längs Elbe i kvällssolen och sedan satt vi på vår uteplats med vin och bok.

En mycket trevlig midsommarafton!
Klicka gärna på bilderna, för det där med mobilbloggning är sannerligen inte så enkelt.

5 kommentarer:

BP sa...

WOW! Malerweg - aldrig hört talas om. Vilka fantastiska bergsformationer och vilka vyer. Otroligt mäktiga! De var väl värda att skippa sillen och dricka tysk öl samt äta "Schweinebraten med knödel" kanske. Ser nästan ut så.

Vonkis sa...

Jägarns, hur har någon kunnat bygga där? Att ens komma på tanken.
För övrigt blir jag lite bitter över alla åskväder som bloggare rapporterar om. Det åskar ju aldrig där jag är känns det som.

Mias Mix sa...

Helt fantastisk natur! Härlig upplevelse! Och här ser det betydligt godare ut än i andra inlägget :)

Eva Trillian sa...

Fantastiskt byta av sillen :) vem hade inte valt ert alternativ?

Annette sa...

Där är ju de där läckra klipporna igen! Gillar karamellbutiken också, som ser ut så som jag skulle vilja att alla butiker såg ut, personlig och litet gammaldags med personlig betjäning vid kassan. Men sådant fungerar väl normalt sett inte i dagens konsumtionssamhälle, då man inte bara handlar enstaka saker som förr. Mysigt såg det ut i alla fall :)