24 augusti 2017

Behagliga sensommardagar


Plötsligt hann jag inte med bloggen. Det fixades i trädgården och skars glas och sträcklästes böcker (!) och firades en 84-åring och planerades för sons utflyttning och tiden bara gick.

Men den traditionella kräftmiddagen hos väninnan är värd ett inlägg, i år igen.

Förr satt vi alltid i hennes lilla lusthus som hon fick i 40-årspresent.Det här är en kvinna med fantastisk näsa för fynd på loppisar och utförsäljningar. Sedan kombinerar hon alla sina fynd på alla möjliga och omöjliga sätt. Den gamla gungställningen som döttrarna för länge sedan vuxit ifrån, har fått svarta odlingslådor kantade med sänggavlar.Ett glaslöst fönster pyntar lekstugeväggen och blir fond till en liten rabatt.Vita lyktor finns i mängd och pyntas efter säsong.Överallt i trädgården dyker det upp oväntade stilleben.
Ett rabarberblad i betong behöver inte vara ett fågelbad, det kan vara platt och bli ett bord när lämpligt underrede fyndats.För ett antal år sedan byggdes ett stort växthus av gamla fönster, här får vildvinet växa in.Och det är här vi uppdaterar oss på sommarens händelser samtidigt som vi mumsar på våra kräftor.Ett av sommarens loppisfynd var denna hylla som så perfekt fick plats på växthusets sockel.
Så småningom, när mörkret fallit, kräftorna är äta och datum för nästa träff är satt, lämnar vi den vackra miljön och längtar redan till nästa år.

11 kommentarer:

Maribel sa...

Hej Anni!
Vilken mysig trädgård med många fina detaljer. Höjdpunkten blir nog det fina växthuset, och bilden tagen i mörkret. Ser gott ut, skaldjur är nog det godaste som finns.
Ha det bra /Marika

Paula i pörtet sa...

Fantastisk miljö, kan inte säga annat! Kräftor älskar jag, äter dem året runt, och även ensam. Finns inget jag hellre väljer när jag ska titta på något riktigt bra teveprogram på helgen. Ett paket räcker två kvällar, och jag har att göra hela kvällen.
Porcini kallar visst italienarna stensoppen. Vissa år då vi haft riktiga Kalle-år så har italienska långtradare stått längs vägarna och där har alla kunnat sälja sina fynd. Bilarna utrustade med kyla förstås, och sen i ilfart ner till kontinenten med alla fynden!

BP sa...

Höll på att fråga vilka kräftor ni åt men avstår;-)
Läckra fynd och otroligt fina utsmyckningar. Inte dessa små hus däremot som finns att köpa överallt och som alla verkar vilja ha. Men resten så - mums i dubbel bemärkelse:-)

BP sa...

Svar: Du MÅSTE bara kolla på "Ett fall för Eva". Bästa serien ever. Men även kvällens första avsnitt av "Loch Ness" var suverän. Tyvärr går den serien i tv4 och jag är så innerligt trött på alla dessa reklamavbrott - om jag inte är kissnödig vill säga, å det är jag sällan:-)

Susjos sa...

Åh, vilket mysigt ställe att äta kräftor på, och så mycket att titta på i trädgården! Ser fantastiskt ut! Ett perfekt ställe att äta surströmming på också..vilket jag föredrar, hihi!
Kram och sov gott!

Annette sa...

Så mysigt att träffas regelbundet och uppdatera sig om allt som hänt sedan sist :) Jättemysigt växthus också och roliga detaljer i trädgården. Roligt med människor som vågar tänka fritt och vara litet vild och galen.

Tittar in igen, måste ju läsa vidare i inläggen från er resa!

Anita Malta sa...

Här hos Anni är det som vanligt glatt, trevligt, mysigt och ombonat i en härligt postiv anda! Tänk att ett glaslöst fönster kan göra sig så snyggt och gamla sänggavlar komma till nytta. En helt fantastisk trädgård din vännina skapat och växthuset blir ju självklart pricken över i:et.

Kräftor, så gott, finns inte här på Malta men något måste man ju försaka när man ska göra sig märkvärdig och flytta från Sverige till en pytteliten ö i medelhavet ;-) Haha... fast så märkvärdigt känns det inte efter sjutton år här på ön, 17 år!!! Ibland måste jag tänka till.

Tusen tack fina du för besök hos mig. Blev ju jätteglad och ja, som du märkte så har jag bytt design på bloggen igen och också hoppat av 365 Foton. Här hos dig ser det ut som det alltid har gjort och det känns faktiskt riktigt behagligt att känna igen sig. Man måste ju inte hela tiden ändra och trixa men jag har som vanligt svårt att bestämma mig. Sen är det ju egentligen själva innehållet i bloggen som är det väsentliga men där har jag inte heller bestämt mig. Får se hur det hela slutar, om det sluta..
Ha en riktigt fin helg Anni och varm kram från Malta <3

Violen sa...

Så mysigt allt är! Vilken härlig kväll ni hade!

Nette Cecilia sa...

Så vackert ,trevlig helg ,nette

Vonkis sa...

Så mysigt det ser ut där i växthuset. Det där med kräftfest har dock inte fallit mig i smaken, tycker det är alldeles för mycket jobb för den lilla mängd mat som finns i kräftorna, men trevligt brukar det vara.

För övrigt blev det samma för mig, jobbet gjorde att jag inte haft tid till bloggandet.

Eva Trillian sa...

Vilken plats! Det ser verkligen ompysslat och mysigt ut :)
Läste BP:s kommentar.Såg första avsnittet av Loch Ness igår. På play. Då kan man spola förbi reklamen ;) just sayin'! *tummenupp*