Sidor

02 november 2017

Mat och nöjen


Nu blir det ett inlägg med matfoton och nöjen. Det har blivit många sena kvällar den senaste tiden, så en regnig höstdag som denna är det lite svårt att komma igång.

Den första sushin åts i Fältöversten vid Karlaplan. Där hade de många olika intressanta varianter, just denna hade halstrad lax runt sig och var mycket god. Det gjorde mig ingenting att det var en och samma sort på hela fatet.



Från Fältöversten är det inte så långt till SVT-huset där vi skulle på säsongens första (för oss, andra för produktionen) inspelning av Så ska det låta. Ny programledare är Sarah Dawn Finer och hon gör det med bravur (även om mitt foto blev lite suddigt). Jag har gått på inspelningar av detta program någon gång i stort sett varje år sedan 2005, visade det sig, så jag har sett programledare komma och gå.



Orkestern är ny och studion ommöblerad till det bättre. Hela publiken kan nu se vad som händer och alla har ryggstöd. Lite trist är det väl att bara se ryggen på artisterna, men de är ju uppe och rör på sig ganska ofta när de sjunger.

Eric Gadd, Ace Wilder, Vanessa Falk och Martin Stenmark var artisterna. Och jag hade bara mobilen med mig att fotografera med.



Två dagar senare var det dags igen. Nu åt vi på Högkvarteret på Valhallavägen. Jag åt en mycket god surdegspizza med rödbetor och getost.



I publiken kryllade det av pastelliga peruker eftersom Dolly Style deltog. I andra laget var dansbandsdrottningen Maria Persson och komikern Per Andersson (ja, jisses vad jag skrattade!).

Sedan blev det helg och höstlov. Jag åkte till Uppsala en sväng och höll glaskurs här hemma.



På måndagen tyckte maken att vi skulle äta på ett sushihak på Valhallavägen som han gillat. Det var väl inget fel på det direkt, men så speciellt spännande var det inte. Nej, då var Fältöverstens ställe mycket bättre!



Nu hade jag tagit med kameran, men ljuset i studion är såklart inte gjort för att publiken ska få bra bilder. Nordman-Håkan och Sofia Pekkari deltog. Jisses, vad Sofia var bra på texter!



I andra laget sjöng Wiktoria så ögonen tårades och Nassim Al Fakir fick hela publiken att skratta så fort han själv skrattade till. "Sveriges mest smittsamma skratt", som Sarah sa.



Ny pianist istället för Karin Westerberg är Emanuel Norrby (varför heter alla gotlänningar Norrby?). Här ger han Nassim lite behövlig massage i en paus. Det är bara under pauser som man får fotografera.



Mellan alla nöjen hann jag fixa med mina glasänglar. Att borra hål för upphängning tar sin lilla tid. Jag har 27 änglar kvar att borra i. 54 hål.



I tisdags var det Halloween och lite var jag väl tvungen att dekorera. Den gamla spruckna keramikpumpan kan gott få lufta sig ibland.



Maken skulle inte komma hem på middag, så Lillhunken och jag gav oss ut på vift. Fyndade blå keramikskålar (från Tomas Stöfling i Mejeriet i Alskog) på Erikshjälpen, fikade på Princesskonditoriet i Sundbyberg och tog sedan tunnelbanan till Kista.



Jag hade en fribiljett och Lillhunken ett utgående presentkort på SF så vi njöt av Kingsman 2 på bio. Filmen är två timmar och tjugo minuter lång men det kändes inte! Jag tyckte att den var lika bra som ettan och tror att Elton John hade toppenkul när han fick vara med!



Sedan gick vi till Lillhunkens favoritrestaurang, Jensens, där han som medlem fick en nachotallrik som förrätt. Tur för mig att han inte gillar guacamole - jag fick all!



Efter att vi sedan smällt i oss köttbitarna var vi vansinnigt mätta.



Ja, jag var fortfarande mätt när jag träffade maken igår kväll och vi gick tillbaka till Högkvarteret eftersom vi tyckt det var så gott och bra där.



Nu åt jag en räksallad som blev suddig på bild, men valde också en tartuffo som dessert. Båda rätterna var för dyra för sin smak och när jag sedan gick på damernas blev jag rent av äcklad. Inga handdukar, fläckigt och smutsigt runt ljusknappen och överst i papperskorgen låg en använd tampong. Blä.



Inspelningen var desto bättre! Vi fick platser längst fram, så ser ni detta avsnitt kommer ni garanterat att se även mig :-)

Framför oss satt Marit Bergman och Love Antell på var sida om pianisten Marika Willstedt. Love gjorde sitt för att få produktionen att arbeta, kan jag avslöja.



Det andra laget bestod av Ann-Louise Hansson och hennes dotter Josefin Glennmark.



Avslutar med en bild på mina favoriter och laddar för ytterligare två sena kvällar, som dock inte kommer att tillbringas på SVT. Men först var det de där 54 hålen jag skulle borra ...

6 kommentarer:

Anita sa...

Men kära nån! Så mycket du hunnit med. Och nu fick jag veta lite mer om nästa omgång av Så ska det låta också. Så Kingsman 2 är bra. Har inte sett ettan och visste inte så mycket om den. Men det låter som två filmer värda att se. Tack för tipset. Colin Firth gillar jag och vet ju att han är med. Keramikpumpan ser ju ut som en riktig pumpa, gör inte så mycket att den är sprucken.

Ha en trevlig torsdagkväll och lycka till med de 54 hålen :)

BP sa...

En matorgie hela veckan lång om man säger så, perfekt i detta gråtrista och regniga höstvädret. Sushin på Fältöversten var verkligen annorlunda. Älskar ju sushi:-) Åsså har vi samma favoöl - Brooklyn:-)
Minns att du varit i studion vid inspelningarna av Så ska det låta. Inte min grej, och av alla artister du nämnt kände jag bara igen två namn - Sarah Dawn Finer och Ann-Louise Hansson. Oooops, jag vet;-)

PS. Lycka till med alla hål förresten! DS.

Nette Cecilia sa...

Oj så mycket du hinner med ,kul att vara på inspelning med det där gänget ,brukar alltid se programmet ,trevlig helg ,Nette

Eva Trillian sa...

Full rulle - i vanlig ordning :) Varvat med matpauser, tack och lov :)
Härligt, fartfyllt inlägg!

Vonkis sa...

Jösses vad hål du ska borra på de fina änglarna.
Jag brukar inte titta på Så ska det låta men ska allt hålla utkik efter avsnittet med Marit Bergman.

Mias Mix sa...

Så himla mycket gott och trevligt! Precis vad man behöver unna sig i november. Ett fantastiskt bra och underhållande program. Ska bli roligt att se med Sara som programledare. Och nu får jag dessutom hålla koll efter dig.
Filmen har jag inte ens hört talas om... Oj så länge sen jag var på bio. Alltså dags igen! På lördag ska vi på musikal i alla fall.
Gäller att hålla stadigt i borren när de där hålen ska fixas kan jag tänka mig. Men de blir fantastisk fina, änglarna! Borde sälja bra nu till jul. Kram