01 december 2017

Advent i trädgården?


I år slog december mig med häpnad - är det redan dags? Eftersom jag inte är hemma i helgen får maken och Lillhunken kämpa med ljusstakar och stjärnor, så får jag se hur de lyckats när jag kommer hem.

Blommig fredags tema är Advent i trädgården, så jag gav mig på att dekorera mitt lilla bord på trappan, annars brukar det nog inte vara fullt så rött före Lucia.Resten av trädgården är inte det minsta avdentig. Klockrankan kämpar på.Koltrasten tyckte att det var förskräckligt onödigt att jag skulle fotografera när han ville ha russin.Jag stöttade min lilla cyklamen genom att ställa den i en högre glasvas och fylla upp med mossa. Jag behöver inte köpa mossa i butik, har gott om varan här i trädgården ...Två nyinköpta keramiktomtar fick, mot mina egentliga regler, flytta in i det gamla fågelboet.Ofta har jag Adventsöppen ateljé någon av helgerna i december, det här fotot är från förra året. I år är vi liksom snuvade på en adventshelg och då räcker tiden inte till. Ibland måste annat gå före.


15 kommentarer:

Marit sa...

Ja, noen ganger går tiden utrolig hurtig, og det gjør den alltid på denne tiden av året. Flott med amaryllis og cyclamen ute nå.
God helg!

BP sa...

Som vanligt går du "all in" vad gäller juldekorationer, även om resten av trädgården inte vill vara med;-)
Skrattade gott när jag såg koltrasten. Hans blick är verkligen arg. Perfekt fångad:-)
Grattis förresten att du är upptagen den här helgen och slipper kampen med ljusstakar och stjärnor!

Anita sa...

Precis så är det, vi har blivit snuvade på en adventshelg. Det är nog därför jag sett så många sätta upp adventsljus i fönstren redan för ett par veckor sedan. Måste säga att jag gillar skarpt ditt bord. Så juligt och fint. Och jag måste också säga att jag storgillade tomtarna. Dom verkar ju gilla att bo i det gamla fågelbordet. Och apropå fåglar, vilken fin bild på koltrasten. Här äter koltrastarna fortfarande på kvarvarande nypon och äpplen men snart är det dags att köpa och sätta ut. Blev också förvånad att klockrankan fortfarande blommar. Vi har ju haft en hel del nätter med rätt många minusgrader. Vilken tuffing!

Ha nu en skön helg så får du komma hem till ett adventpyntat hus!
Kram Anita

Carina sa...

Mmmm... tycker som du att tiden gått väldigt fort. Jag har julstämning men är absolut inte i fas ändå. Dina glasrutor med hjärtan var otroligt läckra. Lyxigt att åka bort och få huset pyntat under tiden :)

Ha en härlig helg! Carina

Veronica sa...

Jamenvisst! Jag har inte tänkt på att vi blivit snuvade på en advent :)
Men jul lär det väl bli oavsett!
Jag försår av din text att koltrastar tycker om russin! Tack för det!
Nu ska jag mata mina under vintern med annat än bara äpplen!

Ha en go advent även fast du inte är hemma!

//Veronica

hagen vår sa...

Hei!
Flott adventstemning. Det er fint å pynte opp med farger og lys i årets mørkeste måned.
Ha det godt! Anne

Inger sa...

Så mysigt det ser ut hos dig.
Trevlig första advent!

Paula i pörtet sa...

underbart vackert julpynt, njuter av andras bara jag slipper det själv. Jul för mig är allergiskt, kliande, irriterande, enerverande, skitjobbigt, men det går ju tack o lov över. Och numera, med barn och barnbarn vuxna har jag inga större problem. Men när kraven var större än plånboken då var det inte kul. Det jag önskar av julen är vacker vinternatur. Nu kan jag inte tro att vi får behålla det som vi har det, för det är ett sagolandskap, massor av snö i träd och på marken, men jag memorerar för kommande behov...
Tack för dina rader hos mig

Maribel sa...

Hej Anni!
Fint i ditt pyntade hörn. Gillar dina röda glashjärtan, antar att det är egen produktion. Brukar också vänta ett tag med att pynta, det blir adventsljusstakar och blommor, sen blir det mera fram till Jul.
Ha en trevlig Advent!
Marika

Nette Cecilia sa...

Jättesnyggt i din trädgård . Du skrev om att njuta av sommaren i din senaste kommentar många av dom bilderna i det inlägget tog jag med tanke på att vi inte förstår att njuta av varje ogräs som blommar , liksom allt annat ,vi tycker nog det är vackert nu när allt är fult ute .Här regnar det varannan dag och sedan är det temperaturer kring noll med halka som påföljd följande dag ,det har varit en hemsk november .Trevlig adventshelg till dig ,kramen Nette

Eva Trillian sa...

Tack! Jag är så glad att du påpekade att vi blivit snuvade på en adventsvecka :) så jag gick loss på dekorerandet förra helgen. N r det inga mängder, i och för sig, men det är ändå mysigt att få fram (och upp) det :)

Ingmarie We sa...

Så fint du har pyntat, verkligen jättemysigt. Ha det bra.

Anonym sa...

Håller med dig, visst känns det som någon snott en adventsdag från oss! Men du har pyntat så fint och juligt, vi får gotta oss lite extra i år med pynt.
Kram Kristina

Paula i pörtet sa...

Du pyntar så vackert och håller liv i traditionerna. För mig är det optimala pyntet snön! Får jag bara snö till advent så är det hundra procent! Och i år fick jag det! Därtill endast ett par ljusstakar så är mitt obefintliga julpynt fixat. Som du kanske förstår är det inte min favorithögtid, men numera är det okej, det var värre förr i tiden, då ville jag bara fly fältet...

Pia sa...

Så himla fint och gemytligt du fixar till i din närmsta omgivning! Man blir ju varm i ögon och hjärta!! :)