12 februari 2018

Väninnor, nöjen och jobb i skön blandning


Fredag.
Jag köpte rosor till dagens födelsedagsbarn Helen, som bjudit på kalas.



Hon bodde granne med mig förr och vi har i många år stått bredvid varandra på olika marknader. För några år sedan sålde hon sekelskiftesvillan och flyttade till en nybyggd lägenhet.



Hon har en fantastisk förmåga att göra det mysigt omkring sig; i villan och trädgården, på marknader, på arbetsplatsen och nu i lägenheten. En dag vill jag gärna se hennes landställe, för det tror jag också är helt fantastiskt.




Längs köksdisken var det uppdukat goda ostar i mängd. Och generös storlek!




På småbord runt om fanns andra läckerheter.



Och på den fjorton meter långa inglasade balkongen (bara det!) stod semlor i mängd.



Födelsedagsbarnet älskar semlor! Här serverade "with a view". I horisonten syns Kistaskraporna.



Men jag fick inte stanna länge, jag skulle vidare till Ewa på tjejmiddag. Blev upphämtad vid station av en av de andra och så åkte vi lite västerut.



Vi har inte setts sedan vi var på Pharmarium i oktober, så det var både trevligt och självklart gott att ses igen! Vi fick en väldigt god kyckling i whiskysås. Tur att jag inte ätit någon semla innan!

Lördag.
Jag såg på OS, jobbade i butiken och såg Melodifestivalen på kvällen. Inte så mycket att visa bilder från.



Söndag.
OS igen, såklart. Sedan var det konsert tillsammans med väninnan Yvonne på China. Peter, Bruno & Matilda - unplugged. Fast så mycket unplugged var det ju inte. Men charmigt och alldeles underbart med killarnas fantastiska röster. Matilda var sjuk med halsont och sjöng bara två sånger.



Första gången jag såg Peter Johansson var i London på We Will Rock You. Kan det varit 2006? Sedan såg jag honom i Footloose 2008, både mot Måns Zelmerlöw och mot Brolle.



Bruno Mitsogiannis såg jag på Stadsteatern när han spelade i musikalen Next to Normal med Lisa Nilsson och Dan Ekborg. Det var en speciell upplevelse eftersom han spelade Lisas döde son, som bara hon kunde se. Samtidigt som jag satt där var min äldste son på sjukhus och opererades akut för blindtarmsinflammation, så hans stol stod tom bredvid mig.

Men sedan dess har jag följt Bruno, för han har en makalös röst med stort register!



Jag har sett killarna vid inspelningar av Så ska det låta och på den konsert de hade på China 2014. Dessutom såg jag dem i Jersey Boys tillsammans med David Lindgren.



Inte blev jag besviken denna gång heller. Två och en halv timmes sköna låtar med sköna röster!



Direkt från China åkte jag till min glaskollega Rakel. Redan i farstun möts man av hennes underfundiga glaskonst.



Temat med figurer på smideskub fortsatte i hennes lägenhet.



Skidåkaren, skuggan och den putsade skorstensstocken är hur läckert som helst tillsammans, eller hur?



Vi ses inte så ofta, men oj vad inspirerade vi blir av varandra när vi ses!



God mat blev det såklart även där. Och vin. Och mycket, mycket prat tillsammans med vår kollega Åsa som numera jobbar mer i silver och plexiglas.

Så blev det måndag och vardag och bokföring och bokslut igen. Jag behöver ju andas mellan kuligheterna.

9 kommentarer:

BP sa...

Hahaha! Det finns nog ingen större livsnjutare än du! Fantastiskt:-)
Åsså är jag totalt såld på Rakels helt underbara glasskapelser. Helt annorlunda än "det vanliga", så himla roliga konstverk:-)
Ta nu den här arbetsveckan som "semester" så att du orkar med fler roligheter nästa helg också;-) Antar att Melodifestivalen inte räknas som kulighet;-)

Mias Mix sa...

Började skratta när jag läste din kommentar om bilmärke :) Snacka om att jag är OS-nörd och bara ser OS-saker överallt... Haha!
Mycket gott och trevligt hos dig som vanligt! Precis som det ska vara! Bruno är riktigt bra. Och din väninnas glaskonst är superläcker! Och jag hoppas vi kommer kunna göra lägenheten mysig. Även om det är fräscht att flytta in i en nyproduktion vill man att det ska kännas ombonat och personligt, inte för stelt. Alla väggar är ju vita.
Vad tråkigt med det fina tyget som din man var snäll och tvättade. De gör sitt bästa men det blir inte alltid bra :) Kram

Paula Merio sa...

Ojoj, vilket aktivt liv du lever, jag blir ju helt slut bara av att läsa om alla begivelser. Och vilken kristallkrona din väninna är stolt ägare av. Och maten ska vi inte tala om...ostar, jag hade ätit ihjäl mig.
Ja visst var det spännande idag, jag gillar egentligen inte sprintformen över huvudtaget. Normalt brukar det bli så mycket incidenter och fall och knuffar och allt men denna gång gick det ju faktiskt skapligt bra, inte många som drattade på ända men det var nog det jag var mest orolig över. När Stina fick nåt hugg och felskär var man ju säker på att hon skulle hamna med näsan i snön...ojoj, tittar nog hellre på vanliga skidlopp., puh

Susjos sa...

Snacka om energi! Du är verkligen aktiv...du också , hihi!!
All go mat...dessa ostar, mums!!! Å gillade den coola skidåkaren.
Bruno är verkligen bra, såg också han först i Next to normal och undrade var han har "gömt" sig förut! Vilken röst! Å Jersey Boys som jag inte tänkte se först, tack gode gud att jag gick och såg den!
Bruno var behållningen på den där Rock musikalen som jag såg också på Chinateatern, minns inte vad den hette?
Konstigt att min blogg är långsam att komma in i, kan det vara fotona tro? Hm, ska kanske prova att lägga in dem i mindre storlek?
På lördag smäller det igen, tredje deltävlingen, och då är vi på plats, hoppas dock på bättre låtar än i Göteborg! ;-D

Åke sa...

Ja när andas du... superhärligt altihopa 🤗 Du hinner med mycket kul 👍 Kyckling i whiskey lät intressant... har börjat fått svårt för den fågeln... men kanske nu ett alternativ till smaksättning. Vi hade höns på gården för x antal år sedan, de fick springa lösa med oss liksom, de sprättad upp rabatter och räven kom på besök, en jakthund jagade tuppen en gång runt på gården, nån blev sjuk, de vart för många tuppar osv. huggkubben var ingen höjdare med min yxa typ. Kycklingarna som föddes var naturligtvis söta... en gång smet en ut vid en springa oj så den hönsmamman letade den kvällen (vi släppte ut den) jag kan aldrig glömma hennes rop! Antar det var grannens katt som också satt på lur jämt när kycklingarna föddes. Men jag säger bara semlor!!! Jag fick i mig två igår (två fikat på jobbet och en efter middagen innan snöskottningen tog vid igen) Här kom det två dm riktigt blöt snö senaste dygnet. Och nu på morgonen är det -11... så rätt onödigt med dessa väderomslag... jag har rätt stor gård att skotta och hjulade över till två grannar till... synd jag inte hade en kamera monterad på skopan, snön rullade sig framför som en stor bal liksom. Härliga plåtar fixar du också jämt 👌 Dina musiker känner jag inte till... men alla konserter har sin egen tjusning. Jag skulle egentligen suttit i Globen men Gaga ställde åter in igen förra veckan. Jag hade bestämt gamle rockräven Rickfors sedan länge på en hotellweekend lite norrut. Jag såg honom redan tidigt 80 första gången... han kör också med sån där äkta stor röd matta 😊

Carina sa...

Vilken kalashelg! Kanske kan behövas för att ta itu med bokslut och annat.

Ha det gott! Carina

Anita sa...

Japp, nu har jag lärt mig. Jag kan inte titta in hos dig på fastande mage för du bjuder alltid på bilder som får det att vattnas i munnen. Skidåkaren med sin skugga mot den putsade skorstensstocken, så snygg! Och här har du en fan till till Peter och Bruno. Peter Johansson såg jag också i London i We Will Rock You och så såg jag dom tillsammans i Jersey Boys. Vi var faktiskt på väg att se Jersey Boys två gånger men det blev inte så. Kan tänka mig att föreställningen på Stadsteatern måste ha varit något alldeles extra. Tycker precis som du att Bruno har en makalös röst.

Kram

Janicke Henrikson sa...

Fniss, jag håller med Anita, jag ska inte heller titta in hos dig på fastande mage!
Vilken superfin duk, den där beige med broderier? Applikationer?
Verkligen läckert med skidåkaren och skuggan på väggen.

Eva Trillian sa...

Läser odet livsnjutare i BP:s kommentar och känner att de tär nog något jag tappat bort lite nu - men din blogg inspirerar alltid :) Ser bilderna från din väninnas lägenhet och tänker att jag nog själv tänkt lite väl konservativt här hemma :)