03 april 2018

Påskaftonsbuffé och Stjärnornas stjärna


Påskaftonens bord dukades med lila duk, choklad- och glasägg.
I köket dukades buffén upp; matjessill med äpple, ägg, potatis och pepparrotsgrädde i portionsskålar,capresesvärd,ägg med wästerbottenoströra toppade med torkad skinksmul,fetaostfyllda paprikor, laxar, vegetarisk skagenröra, köttbullar och vegetariska göttbullar, rödbetspaj, waldorfsalladoch goda ostar.

Lite citron- och blåbärscheesecake på det så var alla mätta!

Den sedvanliga äggjakten med ritade ledtrådslappar fick ungdomarna att motionera bort en del av det ätna. Lite för lätt är det för dottern som trots att hon inte bott hemma på länge har bättre koll på vad jag ritat än hennes bröder har.

I år fick de inte så mycket godis, utan de äldsta fick var sin biljett till Satyagraha på Folkoperan och Lillhunken fick till sin stora förvåning veta att han skulle gå på direktsändningen av Stjärnornas stjärna samma kväll. Åh, hans min var obetalbar! Han som oroat sig för att gästerna skulle stanna för länge denna kväll när det skulle vara hårdrockstema. Han som hade deklarerat att denna kväll var teven minsann hans! Roger Pontare, Wiktoria och Tommy Nilsson är tre artister han gillar och de är alla med i programmet.

Men när så mamman är med i tevebolagens rullor och får inbjudan att gå på sändningen just denna kväll, så ...Ja, vi fick dessutom platser nära scen.Bäst bilder fick jag på Ola Salo, så ni får njuta av dem. Han var dessutom bäst denna kväll.Men så här kan det också se ut, för oss som ser hela bilden på plats ;-)Och så kom han nära, när han gick ut i publiken.Pyrotekniken värmde oss där vi satt. Inte just denna, men de andra artisternas.
Lägger in en bild på Wiktoria också, hon sjöng den enda balladen.Hela gänget.Efter sändning ställer en del av artisterna glatt upp för fotografering. Så här kan en dansbandssångare (Casper Janebrink) se ut i hårdrocksmundering.

Lillhunken fick en selfie med Pontare, men den lägger jag inte upp här.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Men vad kul med en sådan överraskning! Härligt! :)
Kram Kristina

Marit sa...

Så flott mat da! Den så jo nesten ut som kunstverk :)

Millas Hälsoblogg sa...

Ola Salo är riktigt bra ser ut som ni hade en bra kväll:)

BP sa...

Herregud vilken matorgie!!! Helt otroligt! Hoppas du fick hjälp med den buffén!

Nu har du, Lillhunken och jag då verkligen inte samma musiksmak, men om nu Lillhunken gillar dessa artister, så var det ju en absolut kanoooooon present och överraskning för honom. Riktigt coolt! Du tog suveräna bilder från showen. Bra med platser nära scenen:-)

BP sa...

Me again: Glömde ju säga - den lila duken var också helt i min smak, förutom maten då alltså;-)

Anita sa...

Vilken härlig dag och kväll! Otroligt läcker påskbuffé! Många goda och bra tips där! Överraskningen gick verkligen inte av för hackor, förstår mer än väl att minen var obetalbar. Vilken lycka för honom! Och du! Vilka bilder! Konsertfotograf nästa? Kul också att få se kamerafolket, det inte vi får se i tv-sofforna!

Ha en skön vecka! Nu kommer värmen :)

Kram Anita

Mia Eggimann sa...

Maten ser jättesmaskig ut, många har julmat på påsk, jag har alltid ris och räklåda. Men så kul att gå på Stjärnornas stjärnor live kan tänk mig det är en upplevelse även med en kamera i synfältet.

Maribel sa...

Hej Anni!
Ser gott ut, och en trevlig överraskning. Alltid kul att se artisterna live.
Ha det fint /Marika

Janicke Henrikson sa...

Nu har jag gjort det igen - kollat din sida i hungrigt tillstånd! Snäålvattnet rinner, tack o lov kan jag strax gå ner till middagen.

Urfina bilder av artisterna, proffsigt!

Lena i Wales sa...

Vilken mat! Du ger verkligen inspiration.
Önskar dej en skön söndag!

Eva Trillian sa...

Påskmat :) känns s om om påsken var så länge sedan - och det kan bero på att vi glömde att den skulle komma och var helt oförberedda ;) så det blev ingen speciell påskmat. Nåja, den kommer igen!
Dina matbilder är, som vanligt, aptitretande :)