29 april 2018

Vårgrönska i Blogger's Sunday Walk


Så mycket man tänkt som inte blev. Jag hade tänkt göra reklam för BSW (Blogger's Sunday Walk) i god tid så att ni alla kunde gå ut på promenad idag och sprida bloggemenskapen även motionsvägen. Nu är vi försvinnande få som går ut!

Men jag har haft ont i magen sedan jag åt en sallad jag inte borde ätit i tisdags. Kom av mig vad gäller bloggande och trädgårdsfix och deklaration och annat som kräver lite engagemang. Har dock varit på bröllopsdagsmiddag (tisdag), Macken på Cirkus (onsdag), födelsedagsmiddag (torsdag), tjejmiddag (fredag) och fyraårskalas (lördag), så det kanske inte är så konstigt att magen inte hunnit återhämta sig?

Nåja. Ett paket hade levererats till ett annat ställe än mitt närmaste, så jag tog en promenad i regnet för att få ihop min BSW.

Den förste jag mötte var en slemmig typ.

Tur att jag hade rejäla promenadskor och kunde mosa den.Såg en grannes fina plantering runt ett fruktträd. Tänk så ofta jag funderat på att göra något liknande.Fick en tagg i tån, så jag tog skydd under taket till en parklek för att ta bort det onda. Där radhusen i bakgrunden ligger fanns för länge sedan två villor med stora trädgårdar. En flicka i min parallellklass i ettan bodde i en av villorna och jag minns att de hade torrdass i ett skjul i trädgården.Det har regnat varje eftermiddag denna vecka, men idag började det redan på morgonen. Skönt att få bort allt damm och friskt med den skira grönskan som slår ut. Äntligen!Vänner i Norrland brukar inte förstå vad jag menar när jag säger att björkarna är lila. Men det är de ju, precis innan bladen slår ut! Undrar om det går för fort när de slår ut i norra Sverige?En trädgård jag gick förbi skilde sig från övriga. Här är det formklippt och barrigt till tusen.Forsythian blommar för fullt, hos mig har den inte börjat än.I en trädgård växte en fantastisk mistel i ett fruktträd!

Så hämtade jag mitt paket, köpte frysta grönsaker, lite krasse- och squashfrön och gick hem. Då hade det slutat att regna. Så långt min BSW. Nästa är den sista söndagen i juli. Häng med då!Hemma har jag i alla fall börjat att plantera i några krukor.Vitsippor, porslinshyacinter och scilla bildar fullkomliga ängar.Mina fyra olika prydnadskörsbär har inte slagit ut än, men det dröjer inte länge nu!Min ena botaniska tulpan har nästan blommat över ...... den andra är på gång!I narcissängen har det börjat blomma och narcisserna har kommit ifatt tulpanerna som hade sådant försprång. Det ska bli så spännande att se hur här ser ut när allt blommar!Minst lika spännande blir det att se om jag får se min magnolia blomma i år! Flera knoppar är skadade, men denna ser än så länge fullt frisk ut!Krusbärens skira vårgrönska kan man bara bli lycklig av.Växthusets stora krukor har fått ny jord men inga plantor än. Mina fröodlingar står kors och tvärs i väntan på lite mer värme.Jag var sen med sådden, men det gör ingenting. De kommer snabbt när de får chansen, de små plantorna! Och squashen har jag sått idag, den har jag lärt mig att inte vara för snabb med!

Imorgon är det Valborg och jag ska jobba i butiken. Dessutom är det EFIT (Ett Foto I Timmen), så det hinner jag i alla fall göra reklam för!

10 kommentarer:

Vilt og vakkert sa...

Heisann, så hyggelig at du kom på at det var BSW. Jeg glemte det rent bort sjøl... fram til i går! Vi får reklamere litt mer for neste gang...
Og jeg har en pakke som er blitt borte i leveransen. De finner den ikke på terminalen! Der har den vært siden mars. Det er tre kakeformer jeg skulle ha bakt kake i til påske. Kanskje den rekker fram for å bli fødselsdagskake neste uke!
Så mange flotte blomster du allerede har i haven. Jeg sådde også sent. Spirer såvidt. Og brunsneglene er en kamp for å bli kvitt. Tok tre i haven i fjor for første gang. Froskene hjelper til med å spise dem opp.
Takk nok en gang for et koselig innslag med flotte bilder. Ha fortsatt en fin søndag!

BP sa...

Alltså hur man kan ha ett så digert "eventprogram" när man har ont i magen är mig en gåta;-)
Otroligt många vårtecken även hos dig. De är ju många bloggare som lägger upp bevis på att våren verkar vara på väg trots en eländiga kylan. Å du är inget undantag.

Veronica sa...

Vilket härligt och annorlunda inlägg om vårens framfart :) Jag har dock aldrig tänkt på om björkarna är lila när de slår ut men det kanske de är!?

Kram

Susjos sa...

En härlig promenad med vackra vårfoton, fotade också vitsippor idag, dock med mobilen bara :-)
Hopas du mår bättre nu!
Godnattkram!

mossfolk sa...

Vilket härligt inlägg och vilken rolig idé med BSW!
Fast att björkarna skulle vara lila... nja...😉

Vonkis sa...

Nu måste jag ta och titta på hur björkarna ser ut innan de slår ut.
Håller tummarna för magnolian, de är så vackra när de blommar.

Eva Trillian sa...

Tack för att vi fick följa med på promenaden :) och för alla vår-fina bilder! Börjar bli dags att "möblera" vår lilla uteplats - mycket grönt får det bli :)

Merja sa...

Vilket kul inlägg! Björkarna börjar sakta sakta visa sina små musöron, trots att det är kallt och blåsigt här.
Trevlig valborg!

trädgårdsdrömmar sa...

Nog är Björkarna lila innan dom slår ut.Kollar alltid efter det för då vet jag att snart kommer den där ljuvliga skira grönskan.
Dina bilder är så fina på allt det vackra du såg på din promenad och från din trädgård.
Kram / Gunborg.

Maribel sa...

Hej Anni!
En trevlig promenad med annorlunda inslag. Har inga björkar i närheten men lönnarna och eken har fina gröna skira musöron. Vitsipporna har slagit ut här med, och i skogen var det ett härligt vitt täcke.
Ha det fint /Marika