10 januari 2021

EFIT - januarisöndag med snö och skidor

Årets första EFIT - Ett Foto I Timmen och jag tänker inte upprepa det där med att jag ska skriva oftare. Andra som kanske gör fler inlägg än bara vid EFIT hittar ni på Mickes EFIT-sida


6.30
Ja, jag vaknade tidigt idag.
Det blir lätt så om jag lägger mig före midnatt.
Nu matar jag en ensam koltrast
och tar en titt på det pynt jag har vid entrén.
Sälkraniet har vi hittat på Gotland,
själva skelettet lämnade vi kvar.

7.30
Dags för andra tebaljan.
Maken har köpt nytt Sir Williams till mig,
det var bara bottenskrap kvar i burken.

8.30
Missade sprinten igår då vi var hemma hos mamma
med matlådor och annat fix.
På fredagen hade hon ramlat i hallen
och rivit med sig den stora hallspegeln,
så nu ville vi kolla att allt var uppstädat.
Dessutom skulle vi flytta runt sängar så att hon har en smalare
annars har hemtjänsten svårt att hjälpa henne.
Det blev ett tungt besök på många sätt.
Idag fick jag i alla fall se hur det gick till
när de fantastiska skidtjejerna tog en trippel.

 
9.30
Nu ser vi den film om systrarna Brontë (SVTPlay!)
som gick på lördagskvällen.
Och jag stickar på en ny Riddari.10.30
Idag ska den ut, hur fin den än är.
Här på verandan har jag suttit och läst bredvid granen
många morgnar under julhelgerna.11.30
Inte den bästa lunchen kanske,
men några rullrån smakar gott.
Jag fick ett rånjärn i julklapp
och har provbakat flera recept.
Utvärderingen finns i min matblogg.12.30
De är många och de är hungriga.
det är så synd om dem nu när det snöar ymnigt.
Russinen går åt i rask takt.13.30
Jodå, här kollas det på skidor och skidskytte hela dagen.
Ebba har just kämpat sig uppför mardrömsbacken och vunnit.
 

 
14.30
Även hackspetten kommer för att få mat.
 
 

15.30

Imorgon ska jag jobba i butiken och nu är det nya regler.
I vår lilla butik får det bara vara två kunder samtidigt.
Jag gör en skylt om detta.
 
 


16.30
Det är så lockande att gå ut och fotografera
den stund nysnön ligger vit och fräsch.
Snart nog är den brun och geggig igen.17.30
Julgranen är utkastad och verandan röjd.
18.30
Jag rensar en butternutpumpa.
Dags att laga middag!
19.30
Mätt och belåten gör jag en matlåda åt mamma av resterna.


 
20.30
Polly och rödvin är en perfekt kombo tänker jag
innan jag spiller vin rakt ned i pollylådan ...
Karma.

Där fick jag för att jag surat och stönat över Blogger. Jag fattar inte att det fortfarande ska strula så?! Och html-läget är helt hopplöst, all kod står i en enda stor blaffa där man inte hittar det man söker efter.
Jag blir så trött.
Ska se om maken vill se på film istället. 
Tack för idag.

 

15 kommentarer:

Vonkis sa...

Dont't get me started on Blogger...

Så fint huset är i snöskrud, också :-) Men det där med att ta bort en så fin gran. Eller, jag förstår ju att den tar en massa plats där på verandan och någon gång ska den ut så varför inte under en helg. Åh, det är bara jag som drar på sånt där för jag tycker det är fint med ljusen i mörkret :-)

Blev det inte lite av en rödvinspollysoppa där i skålen? Skulle kanske funka att äta med sked. Eller mixa till en smoothie. Nej nu ska jag sluta.

Micke sa...

Du spillde ju i en skål iaf ��

Själv så gick det värre för några dagar sedan.. Hade en liten slatt kvar i en flaska så det räckte till ett glas. Hann ta en "klunk" innan jag reser mig upp, viftar till med armen och vinet åkte iväg (glaset tippade bara) 3 meter.. Över 2 mobiler, en surfplatta, 2 fjärrkontroller och dränkte trådlösa tangentbordet och även 3st ordentliga fläckar på nya ljusgrå soffan 2,5m bort.. Haha, paniken som blev!

Vad börjar jag med? Blev soffan.. Resten gick torka utav utom tangentbordet som jag fick skruva isär och spola med varmvatten.

Carina sa...

Vinterstudion och skidåkning är perfekt bakgrundssällskap så här års. Det fungerar med stickning, hemsidejobb, växtfunderingar... Ja allt egentligen :) Jag ska gå tillbaka till en rutin jag hade men släppte... Drastisk minskning av socker och vitt mjöl hur frestande det sen kan vara. Och nu är jag nyfiken på blogger - hur har de ställt till det egentligen eftersom alla verkar tycka det är riktigt struligt ;) Men lycka till - det vore ju trist om du la av.

KRam, Carina

BP sa...

Kul med en EFIT då och då, för då vet jag att du lever. Har ju följt dig i åratal, men att du hade en matblogg blev en totalt överraskning för mig.
Vad gäller din mamma så är det kanske dags snart att tänka på ett äldreboende som även tar emot dementa. Det skulle kännas betydligt lugnare både för henne och för dig.
Två kunder samtidigt i butiken... Det lär nog inte bli nåt större problem med tanke på årstiden och antalet besökare i Gamla Stan.
Polly har jag aldrig ätit, men vilken tur du hade att vinet hamnade i lådan och inte på textilier som det hade varit ett helvete att få rena.

Har slutat gnälla över Blogger. Orkar inte. Har helt övergått till "Skrivläge" då "html-läge är totalt oanvändbart. Å det där med vettiga bildtexter går heller inte att fixa. Men så är Blogger ju gratis, å man får ju vad man betalar för...

Eva B M sa...

Tittar in på din dag. Oj, oj spilla vin. Inte kul, men som fler här sa tur det hamna i påsen...

Saija Merio sa...

Åhh så många och fina teburkar! :)

LillaSyster sa...

Ja du, jag vet inte heller vad som är bra med vintern, möjligen om det blir några riktigt kalla dagar med mycket tjäle i marken så att fästingarna stryker med, annars vet i sjutton?
Stackars din mamma hoppas att hon inte slog sig för illa. Och snällt av dig att fixa matlådor.
Choklad och rödvin mmmmm!
Gillar din burksamling- jag är lite galen i gamla plåtburkar =)

Här skiner solen nu men det är glashalt, bara att ta det försiktigt till jobbet om en stund. Ha det gott och vilket bra tips med russin till fåglarna, jag ska förse mina med det också.

Maribel sa...

Hej Anni!
Vad duktiga skidtjejer och skidskyttar, alltid kul att se när det går bra. Polly är för goda, det går inte att öppna den, för då tar man en till och en till...Fazers Kinasnacks är det likadant med. Hoppas det gick bra för din mamma. Trots hemtjänst finns det alltid en oro.
Bilden på huset i vinterskrud är så fint. Vi har ett härligt vinterlandskap, och sol.
Ha det gott /Kram, Marika

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Jag är glad att höra ifrån dig med jämna mellanrum så jag vet att det är ok med dig. Här finns granen kvar. Den släpper inte ett enda barr och får därför vara kvar till kommande helg. Nu har det ju dessutom blivit lite vitt ute så nu känns det plötsligt jullikt.
Igår hängde jag ut lite fågelmat, får se om det fungerar så att endast fåglarna hittar den. Det har setts råttor, riktigt stora, i området och dom vill vi inte ha hit. Fick rapporter från grannarna igår. Blir det så får fåglarna tyvärr hitta mat någon annanstans och jag får glömma fågelräkningen. Vilken sorg, det är ju mitt stora intresse sista helgen i januari :( Och så tänker jag ju på alla mina vänner fåglarna :(
Hoppas det löser sig med Blogger. Jag har helt övergått till nya redigeraren nu i WP. Kommer aldrig att tycka den är lika bra som den gamla men vad ska man göra.
Nu är det dags att förbereda lunch!
Ta hand om dig!

Kram

Razzy sa...

Hej vännen. Ja visst är Riddarin rolig att sticka, funderar redan på att sticka en ny men det får vänta lite. Jag använder mig av Lopi Ullarsåpa och ullarnäring, köper dem av Järbo. Kram!

Violen sa...

Ha, ha jag trodde det var du som skulle åka skidor och var mäkta imponerad! Kollar på din matblogg ibland för att hämta inspiration. Är trött på allt vad matlagning heter och då är det lätt att fastna i gamla hjulspår.
Kul när du tittar in hos mig!
Ha det gott!

Lena i Wales sa...

Rånjärn har jag aldrig använt, spännande.
Inte alltid lätt med äldre förälder, vet hur det kan vara.
Så vackert med alla snö.
Tråkigt med bloggstrul, tyvärr kan jag inte hjälpa dig.
Lycka till i din fina affär!

Annette sa...

Jag såg en film i går på SF anytime som jag kan rekommendera. Så här avslutades en recension av filmen i GP: "En sista semester" är en rörande finstämd film om livet, demens, kärlek och förlåtelse och en vemodig påminnelse om hur snabbt åren går. Väldigt fin, varm och tänkvärd film. Och faktiskt rolig, jag smålog och småskrattade ganska mycket genom filmen. Jag tror att jag skall tipsa om den i min blogg också.

Fint inlägg med julgranen som såg lika fin ut som den måste ha gjort när ni tog in den, fina burkar och gott att äta och dricka. Skall klicka in och kolla upp de där rullrånen, de ser väldigt proffsiga och goda ut. Blir sugen på rullrån med glass och hjortronsylt.

Kram

Mira sa...

Åh! Sir Williams! Det har jag inte kunnat köpa på länge. Längtar så... Kram!

Mia Eggimann sa...

Jag hoppas julen varit bra, min har varit det i alla fall. Kul att fira med barn och barnbarn. Pumpa är något jag aldrig lärt mig gilla, men kanske om det tillagas på rätt sätt.
Jag svär en hel del över blogger, rätt som det är ändras radavståndet och bilder blir antingen stora eller pyttesmå, grr.