Sidor

08 september 2022

Arbetsdagar och solnedgångar på ön

Två vändor har jag varit till Gotland. Trädgårdsmöblerna som ställts upp så fint visade sig vara ett utmärkt ställe för sädesärlorna att bygga bo i. När dottern var nere tidigare under sommaren låg de på ägg, men nu hade äggen  kläckts. Tur det, för även om vi inte kunde röra möbelhögen, så kunde vi vistas på gården om vi höll oss i motsatt hörn.

Men vi satte upp ett tyg för köksfönstret så att vi inte skulle störa för mycket när vi stod där inne.

En av sakerna vi gjorde var att byta spishäll. Pappa hade tänkt köpa en likadan induktionshäll som han hade hemma och nu tog vi helt resolut med oss den hit och satte sedan in den glashäll som fanns på Gotland i radhuset hemma.

I och med spisbytet fick jag rensa kastrullskåpet, dessutom köpte jag på nätet en ny ugn som Lillhunken fick åka och hämta hemma i Stockholm. Vi måttade och planerade för ombyggnad av köksskåpen eftersom det blir en stor förändring med fullstor ugn mot den lilla som funnits i precis hur många år som helst. Det bygget får vi göra i höst, samtidigt som vi fixar med hängrännorna - ett arbete som sädesärlorna förhindrade.

Äldste sonen var med oss denna veckan och med hans hjälp röjde jag långbänken på diverse samlingar. Jag putsade fönster och planterade växter, sonen röjde markerna bakom huset.

En dag gick vi vår obligatoriska promenad till Holmhällar för att äta lunch.

En del sol och bad hann vi också njuta av.

Och en glass vid Vamlingbolaget.

Och tänk att samma morgon som vi packade för att lämna huset flög sädesärleungarna ut ur boet och vi kunde ställa upp alla utemöbler!

Vi lunchade i hamnen i Klintehamn

och kom lagom till den efterlängtade visningen av Brucebo - men det blir ett eget inlägg.

Nästa gång reste jag med Lillhunken. Då var brorsonen med familj på plats och vi var efterlängtade! Nu följde några intensiva dagar med alla goa ungar.

Grabben och jag fick några korta lugna stunder, bland annat gick vi också till Holmhällar för att luncha. Vi badade en hel del, det var stora härliga vågor att skutta i.

Så åkte barnfamiljen hem och vi förberedde nästa aktivitet. Handlade massor av mat i Burgsvik och passade på att testa Busters glass.

Äldste sonen och hans kusin kom resande, så min och Lillhunkens lugna tid var ytterst begränsad. Dessutom gjorde jag nu tre smörgåstårtor

och 22 små saffranspannkakor eftersom jag för första gången skulle hålla i årsmötet för vår lilla förening och just denna gång behagade 20 personer dyka upp! Men det var så bra att flera av ursprungsägarna i den äldre generationen kom, för vi har så otroligt många frågor vi inte får svar på i o m att pappa gick bort. Han visste ju allt!

Det var inga avkopplande veckor på ön, men nästan varje kväll gick jag ut och fotograferade kvällshimlen från en och samma plats vid muren. Dessa solnedgångar är olika varje kväll och ofta helt otroliga!

Dessutom kan man få njuta lite extra av naturlivet när man står där. Är det inte den praktfulla räven, så är det de majestätiska havsörnarna.

8 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Så hisnande vackert inlägg både vad gäller foton och text. Maten inte att förglömma, smörgåstårtorna ser så smaskiga ut, saffranspannkakan likaså...får nästan rysningar av välbehag och också en viss längtan till ön i Ålands hav.
Kram från ön i Atlanten

Mia Eggimann sa...

Så fina bilder och så goa räkmackor. Dina smörgåstårtor ser fantastiska ut.

BP sa...

Kvällshimlarna var "breathtaking". De mest dramatiska himlar jag sett.
Nej, avkopplande var det ju inte på Gotland. Mera en aktiv semester där du försökt kombinera mycket nytta med lite nöje;-)

Anna i Portugal sa...

Underbara bilder på solnedgångarna. Fint med sädesärlorna och så klart väldigt träligt med besök, glass och bad! Att det blir lite av arbetsläger när en har begränsad tid på plats hör till kanske, oavsett verkar ni ha fått en bra balans ändå.

Maribel sa...

Hej Anni!
Man blir hungrig av detta inlägg, älskar smörgåstårta och räkor.
Ser riktigt gott ut, och glassen mums.
Blå himmel och blått hav, fantastiskt vackert.
Ha det gott /Kram Marika

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Ni har gjort mycket fast jag får också känslan av goa pauser och njutning - lagom vardagsblandning. Himlarna är ju helt otroliga. Jag har njutit varma tidiga kvällar i solstolen med en filt i reserv. Jag vill ta vara på så mycket som möjligt av det fina vädret.

Kram, Carina

Lena i Wales sa...

Så många vackra bilder!
Mycket att göra för er, men också mycket trevligt, förstår jag.
Massa gott att äta, blir sugen på allt du visar, men mest sugen på saffranspannkaka, så gott och sällan jag äter.
Skön söndag!

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Men oj, här hittade jag ett inlägg jag missat helt! Intensiva dagar men det verkar ändå som du fick njuta av både mysigt umgänge, goda luncher och spektakulära solnedgångar. Vilka föreställningar solen bjuder på tillsammans med olika molnformationer och havet. Och du var där och fångade dom på bild så jag kunde njuta av dom. Och räven i den gotländska sommarkvällen är perfekt fångad. Som en tavla.

Kram