Sidor

21 september 2023

L'Univers du Poète Ferrailleur - en fantastisk sagovärld

Robert Coudray föddes 1954 i Lizio. Han arbetade som lärare, fotograf, bonde, kock och en hel del annat innan han 1990 fick tag i en plats utanför Josselin där han kunde börja visa upp sina mekaniska underverk. Sedan dess har han utökat sitt universum med byggnader och finurligheter som fick mig att vilja bosätta mig på platsen. Vilken man!

Första bilderna kommer från den utställningsbyggnad där man inleder sin vandring efter att ha sett en kortare film om mannen - myten - snillet. Alla, jag säger alla, dessa makalösa manicker är rörliga och allt har han byggt ihop och konstruerat från diverse material. Önskar att jag kunde lägga in alla filmer jag tog på dessa finurligheter, men ni får nöja er med bilderna.

Det blir inte så mycket text i detta inlägg och jag fattar om ni inte blir lika barnsligt lyckliga som jag var.

Även utomhus fanns en del rörliga konstruktioner men sedan ...

var det dags att uppleva byggnaderna. En blandning av Tim Burton, Pettson, familjen Weasley och alldeles alldeles underbart.  Klicka gärna upp bilderna på datorn och njut av detaljrikedomen.

8 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

WOW! Fantastiska hus, så otroligt roligt att se. Inomhusgrejerna var fina, men det var husen jag fastnade på.

Maribel sa...

Hej Anni!
Vilka ljuvliga grejer, både de mekaniska manickerna och husen. Fantastiska skapelser, och vad kul han har då han skapar allt.
Kram Marika

BP sa...

De mekaniska kreationerna måste man nog se irl. Fotografierna gör dem inte rättvisa tror jag. Fantastiska skapelser.
Husen, visst påminner byggnaderna om Harry Potters Hogwarts med omnejd. En himla rolig och minst sagt annorlunda idé att bygga en sådan temapark. Fantastiskt!

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Jag har förstorat alla bilder och verkligen insupit detaljerna. Vilka skapelser, som en egen förtrollad värld. Jag blev barnsligt lycklig bara av att se bilderna så jag förstår att du blev det när du fick vandra runt bland allt härligt. Tack för en avkopplande morgonstund innan frukost!

Kram

Matilda sa...

Vilka häftiga små hus! Du hittar de mest underbara och lustiga besöksmålen - tack för att du tar oss med på dina äventyr

Mira sa...

Oj! Förstår dig precis! Det här vill jag se!

Jossu sa...

Jag kan inte annat än le åt dessa knasiga hus, manicker och åt påhittigheten som krävdes för att skapa dom.

Vonkis sa...

Hur kan man bli något annat än barnsligt lycklig över de här bilderna? Den tredje från början fick mig att tänka på Det levande slottet.