Sidor

28 september 2023

Naïa: ett fantasymuseum och -galleri i ljuvliga Rochefort-en-Terre

Från de fantasifulla husen i L'Univers du Poète Ferrailleur var det bara en halvtimmes bilresa till Rochefort-en-Terre som visade sig vara en alldeles ljuvligt vacker fransk by. Det hade precis varit marknad, så vi blev lite chockade av allt folk när vi kom till bilparkeringen. Själva byn var verkligen en överraskning, vi var på väg till ett museum och hade ingen aning om att här skulle vara så fint.

Jag hade kunnat vara med i BP:s Skyltsöndag med dessa fina skyltar!

När second hand-butiken skyltar såhär börjar man ana vad som är på gång, eller hur?

Uppe vid slottet ligger Naïa, ett litet museum och galleri fyllt av fantasifull sci-fi eller fantasykonst. Det var hit vi skulle.

Här fanns illustrationer,

rörliga mekaniska metallskulpturer,

konst på skelett,

metallkonst

och många motiv som eggade fantasin.

Alla otroligt skickligt utförda och snyggt exponerade.

En del konst var utställd i trädgården och sedan fanns ett källarrum med bl a en mäktig rörlig utomjordisk metallskulptur.

Det tog inte mer än en timme att besöka museet, så vi hann äta goda galetter som sen lunch innan vi for vidare till nästa konstupplevelse. Detta var en mycket välfylld dag - kanske den bästa på hela resan!

8 kommentarer:

BP sa...

Stort tack för länken:-) Å visst hade ditt inlägg varit ett perfekt bidrag till Skyltsöndag. Byn är ju såååå typiskt fransk. Det kan inte bli mera karakteristiskt tycker jag. Och att just den orten skulle ha ett SciFi museum var nog det sista jag hade förväntat mig. Kulturkrasch när den är som bäst.

Anna i Portugal sa...

Fantastiskt fint med alla blommor och dekorationer i byn. Konsten var dock inte min smak, men ändå kul att det finns konst för alla och få se sånt jag själv aldrig skulle söka upp.

Maribel sa...

Hej Anni!
Vilken underbar by med vackra hus och alla fina planteringar. Torget och skyltarna, så härliga. Beträffande konsten så var det förra inlägget med all plåtkonst och magiska manicker mer i min smak.
Ha det gott /Kram Marika

Jossu sa...

Vilken underbar by. Det är så fint med stenhusen och sen allt det färgglada i form av fönsterluckor, utemöbler och blommor.

Mira sa...

Tack för ytterligare ett tips på besöksmål. Längtar redan dit!

Lena i Wales sa...

Vilken fin by och annorlunda och kul museum!
De typiska blå fönsterluckorna påminner mig om när jag målad och målade fönsterluckor på huset i Frankrike.

Nette Cecilia sa...

Oj en sagoboksby och så trevliga konstverk ,tack för att du delar med dig !Nette

Vonkis sa...

Oj, oj, oj. Att en sådan gullig by, med blomprakt och underbara skyltar skulle husera ett sådant museum, det hade jag aldrig gissat. Kul när man blir överraskad :-)