17 december 2009

En vecka till julafton!

Då tycker torsdagsfoto att temat ska vara julstämning. Vilken tur! Tänk om temat varit påsk eller midsommar?

Jag ligger lite efter med julpyntet här hemma, brukar ta fram det på Lucia men i helgen hade jag annat för mig. Nu börjar det mesta vara på plats, saknar egentligen bara Lillemans julgardin. Trodde kanske inte att den var så viktig, men att döma av hans min när jag berättade att jag inte hittade den så måste jag ägna en del av torsdagen till att fortsätta leta...

Ovanpå barskåpet i vardagsrummet ställs varje jul en diger samling tomtar och annat julpynt. Här samsas barnens alster med sådant de fått i julklapp och något från McDonalds. Mycket tradition och nostalgi på liten plats!


Annan julstämning fick jag på onsdagen när dottern och jag julshoppade på stan. Vi började på Stockholms Aeter- och Essencefabrik där både julklappar, saffran och vört på flaska inhandlades. Imorgon blir det bak av både saffransbröd och vörtlimpa!

Stockholms gator är fulla av glittrande julskyltning och nedtyngda julklappshandlare. Vår runda tog oss så småningom till Sturekatten där vi åt deras goda varma mackor och öppnade den nätta chokladask vi köpt som konsertgodis. Kan ju inte sitta på konsert och slita med en oöppnad ask! Förberedelser är viktiga!

Så tog vi bussen till Cirkus och en underbar konsert med Lisa Ekdahl. Det var intimt, kärleksfullt, ljuvligt, rogivande och alldeles alldeles underbart! Ljudet var perfekt, som så ofta på Cirkus, våra platser likaså (detta var en av dotterns födelsedagspresenter - jag gillar att ge mina barn biljetter till saker jag kan gå med dem på...). Publiken var oerhört blandad, både i ålder och stil. Snett bakom oss satt ett tatuerat muskelberg med rakad skalle och stönade av välbehag när han kände igen låtintron.
Vid ett tyst parti vrålade en man på parkett:


- Lisa, vi älskar dig!


Och ja, det gör vi!

18 kommentarer:

Camilla (Rantis) sa...

åh, här hos dig finns verkligen julstämningen!
Härligt....

Maria sa...

Det är mysigt med allt julpynt. På måndag tar jag fram mitt.
Ha en bra dag!

Anneli sa...

Jag vill också gå på konsert med Lisa! :O)))

Ja du...men det hade varit överraskande och verkligen en utmaning om det vore midsommarstämning som tema nu! :O))

Marie sa...

Så mycket fint pynt. Det som barnen gjort är ovärderligt. Ha en fin dag.

Anne-Lie sa...

Ni verkar ha haft en trevlig dag igår du och dottern! Känner stämningen helt klart;-))

Törnebohms Hotspot sa...

Här var det minsann riktigt juligt. Får passa på att önska dig en riktigt god jul.

Lasseivomma sa...

Låter som en riktigt bra julupptakt...fortsätt så.

Ann sa...

Här kommer inget julpynt fram förrän det är julstädat= i värsta fall aldrig eller i bästa, sent på natten mot julafton. Ändå har jag all tid i världen i år och det är fel det också :-)

Lisa Ekdahl: vilken bra present till din dotter! Förstår att du också njöt. Hon är duktig.


Ha det gott och hoppas du hittar gardinen!

Pialotta sa...

Lisa Ekdahl.. med en röst så speciell.. gillar henne skarpt:-) Stämningsfulla bilder med mycket hemmagjort.. förstår du har barn som är konstnärer.. så underbart..

Monkan sa...

Åh, vad mysigt med konsert och just med henne! Har sett henne live på Roskilde för en massa år sedan, hon är jätteduktig! Tack, jag har inte haft kulorna i min gran tidigare för jag har just tagit över dem från mamma då hon inte tänkt ha någon gran i år. Alla får nog inte plats, men de flesta ska jag pressa in, tänkte jag. Hihi! Ha en härlig julig fortsatt vecka!

Frida sa...

Måste bara börja med att säga att din blogg är jättefin :) Tänkte höra med dig, hur f*n ändrar man sin design så som du gjort, att själva bakrunden(kanterna) i ditt fall är prickiga, och hur kan du ha en "signatur" i slutet av alla inlägg??

Maria sa...

Hej!
Du undrade hur jag förvarar dessa tygtomtar...
Har 7-8 stycken till sådana tygtomtar, och de är alla i storlek på 30-40 cm. De ligger i de kartonger som de låg i när jag köpte dem, och sedan har alla dessa kartonger sina platser i överskåpet på en garderob. Totalt så har jag väl mellan 100-150 st tomtar som står framme över jul i varierande storlekar. Mysfaktorn är hög då alla har intagit sina platser.
Ha en fortsatt bra dag!
/Maria

Maria sa...

Jag har inte haft en aning om de där foto-utmaningarna. Men ser att du deltar och har lagt till dom bland favoriter nu så kanske jag deltar nån gång när jag lyckas få upp en bild som passar :)

Klart att katten heter Sudden.
Tror dock inte att det har så mycket med Djurgården att göra då han är från Blekinge ;)

Julstämningskort har jag redan lagt upp några innan ju. Snart ska jag lägga upp lite fler sådana på pepparkakshus och amaryllis som stod så fint i full blom när jag kom hem idag.

Ha en fin kväll!
Kram Maria

Babsan sa...

Å jag har inte tagit fram en endaste jullåda än. Men granen är inhandlad.

Är en sån där bakåtsträvare som inte vill att det ska vara julpyntat förrän in i det sista....

Misswhatsit sa...

Det var en härlig kompott av julpynt och julstämmning. Jag ska plocka fram det sista inför Julen till helgen

sinneskatten sa...

Vad härlig julstämning du bjuder på.

Nica sa...

Pimp da house! Go girl!
:)
Oh, vad fint du gör, njuter, ser, gör och bara ....ja, är!!
<3

Anonym sa...

Ja jul är en mysig tid, speciellt nu när vi fått snö med..Det är stressigt men ändå,,jag är nöjd
Mia