Sidor

24 oktober 2010

En nätt liten fest för 60 personer

Nämen varför göra det jobbigare än man behöver? Om arbetet med en fest fördelas på deltagarna räcker det att man håller i organisationen.


Lillemans klassfest var en gigantisk eftermiddagsfika, där alla familjer tog med sig kaffebröd av något slag, köpt eller hembakt, till en gemensam buffé. Störst åtgång hade förstås chokladbollarna!


Vi klassföräldrar hade dukat och dekorerat i scoutlokalen och ordnat en mycket kort tipspromenad där festdeltagarna själva på scen fick visa det rätta svaret (ja, det lät kryptiskt, jag vet - men det är så kul att se fyra utvalda pappor som undrar vad det är som ska mätas när frågan är vem som har längst...).


Först skulle alla klassens elever intervjuas. Pojkföräldrar intervjuade flickor och tvärtom. Inga bestämda frågor, utan utfrågarna fick själva hitta på hur de sedan skulle presentera eleven ifråga.


Alla barn satt som mer eller mindre tända ljus när kamraterna presenterades och några föräldrar vred lite på sig när familjepinsamheter skulle avslöjas (eller varför var det bara jag som drabbades?).


Vi föräldrar fick tid att prata med varandra och barnen kunde efter att ha frossat i godsaker själva ordna disco och dansstopp i ett mindre utrymme i källaren.


Imorgon ska jag släpa med massor av rester till skolan, så får klassen njuta ännu mer av allt det goda!

8 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Vilken hälsofrämjande aktivitet! Å du kan skicka lite överblivna kakor till mig;-))

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

WOW så mycket smaskigt !

Jag är helt galen i det Du visar utom de där chokladbollarna.
vad hungrig jag blir.

Kram Mi

Cari sa...

Vilken smart idé.

Pockethexan sa...

Varför kom inte vi på den lösning när det var dags för "klasskalas"?

Fast dotterns två sista "föräldrarmöten med mat" var inte så dåliga eftersom klassmentorn (inte lärare utan det heter mentor..?!) var hemkunskapslär. så hon såg till att eleverna gjorde soppa o bakade matbröd o kladdkaka till oss. O faktiskt alla tyckte det var kul eftersom min dotter ansvarade för dukninge o alla följde hennes ideer (krav!) så bler alla nöjda o det var supergott o fint, fast det bara var lök el. tomatsoppa! Kanske något för framtida klassträffar...

Kramis från en som tycker det är plågsamt att se allt gott, hm undra om det är för sent att baka...?!
<;p

Öbon sa...

Vad kul det låter med dessa aktiviteter och intervjuer!

Anni sa...

Javisst Poxethexan, det där med mat är ett vinnande koncept, speciellt när det så småningom ska skramlas in pengar till skolresor - då lagar eleverna maten och föräldrarna betalar.

Bäst var när äldste sonen hade indisk mentor - vilken mat vi fick!!!

Susjos sa...

Smart som tusan,och kul med intervjuer :)

Gudrun sa...

Vilket kak kalas det blev.
Ha det gott.