Sidor

14 oktober 2010

Veckans hus - takryttare

En takryttare är ett torn som rider på takstolarna, på husets nock. Dessa små torn är nog de enda jag har i lager (trodde jag!). De är från lilla Old Warden i England, därifrån har jag visat bilder flera gånger förut. Det första huset är självaste Village Hall, det andra är ett Bed & Breakfast.


Jag har tidigare skrivit om the Shuffleworth Collection vid den lilla byn och kan inte låta bli att lägga in en mycket kort film från detta fantastiska ställe!


Men så googlade jag på "takryttare stockholm" och ser att det största tornet på Nordiska museet anses vara en takryttare! Sicken tur att det delvis fanns med på en av mina bilder!

8 kommentarer:

Öbon sa...

Som vanligt väldigt fina bilder du har!

Anonym sa...

Vad roligt att få lära sig nått nytt!! Takryttare. Bra namn=)
Tack för tipset om marmeladen, men tyvärr är alla tomaterna i min mage nu=)
Men jag ska faktiskt prova, får helt enkelt köpa=)
Ha en bra dag
Lena

Charlotte sa...

Jag visste inte vad Takryttare var för något, men det är ju ett logiskt namn... :-D
Fina bilder!

Lasseivomma sa...

Smart att googla lite på det svåra begreppet. Jag chansade lite på olika, och fick väl in en halvträff, men när jag ser dina bilder så begriper jag plötsligt vad det handlar om, tack.

Hedwig sa...

Så kul att återigen få se några spännande hus i England. Ser ofta på TV8 och TV9 program om hus på landet i England. Där finns så många speciella hus. Bra drag att googla lite mer. Det var ju lite den folkbildande tanken jag hade med bloggen, att man skulle få lära sig lite nytt också.
Tack Anni för ditt engagemang

Ninne sa...

Kul o nyttigt, som vanligt. Denna gång fick du ett extra + fr min lille Gube som är tokig i flygmaskiner
Kramisar i mängd Ninne

Pysselfarmor sa...

Väldigt fina takryttare hos dig..tror att jag har en halvträff för alla mina men det är väl inte så noga...alla tinnar och torn är så vackra. Aha Nordiska muséet där var jag på stickcafé för någon vecka sedan. Men då tänkte jag bara på trappan eftersom det är ett tema i en annan blogg denna månad..tack för din vackra bilder och ha en skön helg.

Mona sa...

Härligt att se hus från England. Det första ser jättemysigt ut. Takryttaren på Nordiska museet är otroligt pampig. Undrar hur det känns att flyga ett sånt gammalt plan? Frisk luft får man i alla fall!