06 juni 2011

Veckans hus - växthus


Min granne har byggt sitt växthus själv, använt sig av gamla fönster, målat och fixat. Lika förtjust som jag är i blått, lika förtjust är hon i vitt.I Normandie fann vi ett slott med en spännande trädgård. Egentligen skulle vi till ett helt annat slott, som vi inte fann. Men vad gjorde det? Trädgården var fantasieggande - liksom växthuset!Och så mitt växthus. Jag gör vad jag kan för att bygga in det. Spaljéer åt två håll, en här på södersidan med björnbär, en på norrsidan med hurdalsrosen. Längs tre sidor har jag planterat en ligusterhäck. I bakgrunden mitt hus och till höger anas glasateljén.

klicka för skärpa!
Å norrifrån!

5 kommentarer:

Hedwig sa...

Det ante mig - självklart har du ett eget underbart växthus. Jag har ju sett hur mycket du kan om blommor och blader, så det var självklart. Du bor ju helt underbart.
Gamla slottsväxthus brukar vara riktigt eleganta, även om de ofta är lite bedagade. Så även detta.

Anonym sa...

Tjusigt vad odlar du i växthuset.
Jag hade växthus när vi bodde i hus då odlade jag squash och tomater..
Nu har jag ogräs,,
Mia

Camilla (Rantis) sa...

....ja, just det ja...växthus var det i Veckans Hus...
hum...får nog lov att ta med mig kameran å åka i väg å fota lite ser jag!!!
Ser fram emot att besöka din trädgård och växthus i sommar!

Nä, dax att snöra på sig dans-pjukken....log dans på gång!
Klackarna i taket!!!

Christina sa...

Underbara växthus. Det franska ser ut som ett orangeri med intressanta möbler. Och ditt eget växthus ser jättemysigt ut. Ha en underbar sommar!

Mona sa...

Vilket underbart växthus från Normandie! Kul att få se det. Och ditt eget växthus är jättegulligt. Gillar formen på det.