21 oktober 2013

Helgbilder - västkusten ToR


Helgbilden; korta versionen. Jag har varit på västkusten och firat Anne-Lie som fyllt jämnt. En mycket lyckad överraskningsfest!


Helgbilder, långa versionen:


Denna fantastiska helg började med fredagslunch på Klara soppteater (ja, egentligen smygstartade jag med bio redan på torsdagskvällen) tillsammans med Janicke. Jag hade sett den underbara föreställningen om Barbro Hörberg förut och när jag nu såg att den skulle ges igen kunde jag inte låta bli att köpa biljetter. Och Janicke hängde på.Vi hade packningarna med oss och gick efter föreställningen via Systembolaget till Centralen, där vi fikade i väntan på Agneta.Tog pendeln till Kungsängen, där Razzy hämtade upp oss med sin bil. Redan i Enköping möttes vi av det där himska vita på vägkanten. Snön hade fallit under natten och låg kvar på skuggsidan ända förbi Örebro.Middag åt vi på en framgooglad vägrestaurang som överraskade oss rejält! God mat till bra pris - och vem hade väntat sig att få se sådana här bakelser på en vägkrog? Vid Statoil i Brändåsen, i höjd med Kumla!Strax efter 22 var vi så framme vid Bokenäs SPA. Receptionen var stängd, men några av Anne-Lies lokala vänner hade checkat in och fått våra nycklar. Vi tog en promenad ner till vattnet och fotograferade lite i det vackra månskenet.Så mumsade vi ost i Agneta och Janickes lägenhet innan sängdags. Sedan sov jag väldigt oroligt. Oj, som jag gömde mig för Anne-Lie i mina drömmar!Frukost åts i hotellets mysigt dekorerade restaurang, sedan hade vi några timmar på oss att fixa innan Anne-Lie skulle dyka upp. Hon skulle hämtas upp av väninnan för en dag på hemlig ort och hade ingen aning om att vi skulle vara ytterligare 12 personer som tänkte fira med henne!Efter mycket vimsande i skog och längs vatten lyckades Razzy och jag hitta var vi skulle sätta upp tipspromenadens lappar.
Samtidigt kokades trattkantarellsoppa i festlokalen som hyrts. Nu hade övriga tjejer från Anne-Lies "svampgäng" samt lillasyster också anlänt.Vi stockholmare gömde oss i ett förråd, lillasyster i ett annat och svampgänget stod innanför dörren när den öppnades och en glatt överraskad Anne-Lie klev in. Hon hade hunnit tänka tanken att det skulle passat att vara hela gänget när hon insåg att målet var ett SPA.

Men hon var inte beredd på att lillasyster skulle stå bakom en förrådsdörr, de blev nog lika skrämda båda två!

Vi hörde dem tjoa och skratta, hörde skumpakorkar flyga och någon utbringa en skål. I tystnaden som följde började vi skråla Ja, må hon leva för full hals. Jag öppnade dörren på glänt och eftersom den öppnades så att Anne-Lie inte såg oss, blev hon väldigt konfunderad ...

Oj, så överraskad hon blev när hon såg oss!Efter soppmumsande var det dags för tipspromenaden.Och utsiktspunkten.Och lite balansträning.Och ljuva höstfärger.

Det regnade i varje fall inte.När några badade bastu och kastade sig i havet, fixade andra med efterrätt och presentkorg. Så här stor lägenhet, med två sovrum, hade vi för två personer!Borden dukades med afrikanska tyger och träskulpturer. Anne-Lie hade rest till Afrika i samband med födelsedagen, vilket hade hindrat vännerna att fira henne tidigare. Och gett oss temat för kvällen.Det bakades ingera ...... och lagades mat av många kockar. Lax, kyckling, quorn, lammgryta, kryddat ris, passionsfruktssås ...Och vi åt och vi drack och vi sjöng och vi njöt!Tipspromenaden rättades och det blev efterrätt. Kardemumma/kanelkryddad pannacotta, chokladkaka och äppelpaj.Hela kvällen visades det bilder, både från Afrikaresan (dem hade en av Anne-Lies söner hjälpt till att ta fram ur sin mammas dator) och från Anne-Lies ungdom. Väninnan som höll i tåtarna har känt Anne-Lie sedan de var sju år, så det fanns en del i arkivet!

Sedan tog jag min förkylning och kröp i säng, lät övriga festa vidare.Och söndagsmorgonen, ja, den var en sådan där regnig dagenefterkvällenföre. Jag var först till frukostbordet, det var jag inte riktigt beredd på! Fast jag hade sett att lillasyster levererat två muggar kaffe till sina rumskamrater tidigare.Så tog vi gruppfoton, kramades och sa farväl. Packade in oss i bilen och körde fel.Fotograferade den spännande blomman på bordet på vägkrogen vid Statoil i Brändåsen.
Spelade Wordfeud och sov i bilen.
Släpptes i Kungsängen, tog pendel och promenad och kom hem.Klev trött och febrig in hemma där maken laddat med humrar och jag ingen ville ha. Ville bara ha tebaljan och en varm filt och ett tänt ljus.

Men jag åt en hummerrumpa så småningom, när alla grabbar slukat det de ville ha.

Och nu måste jag bli frisk, det är ju snart helg igen!

11 kommentarer:

Anki sa...

Vilken helt fantastisk helg du har haft! Vilket kalas... häftigt att kunna överraska så :)
Många härliga bilder att ta fram och minnas...
Krya på dig nu!
Kram

Anonym sa...

Jag gillade den långa versionen och framför allt bilderna.Krya på dig
Mia

Cari sa...

Vilken härlig helg.
Vilka härliga vänner.

Anonym sa...

Underbart! Krya på dig nu. Det är snart helg igen!
Kram Marléne

Janicke sa...

Åh! Och jag var med nästan hela tiden!
Tack för suverän dokumentation.
Krya krya ♥

Krylla sa...

Tänk en sån överraskning :-) Underbar läsning, vad härligt ni haft det!
krya på dig ♥

Beppan sa...

Härliga bilder och kul läsning. Så skoj att kunna överraska så där!
Krya på dig :-)

Violen sa...

Gillar den långa versionen med underhållande text och bilder! Vilken kalashelg!
Krya på dig!

BP sa...

1. Ge mig lite av din energi trots förkylning - 5 procent räcker;-)
2. Det etiopiska injera brödet älskar jag, men många tycker att det smakar som Wettex. Undrar om de ätit disktrasan;-)
3. Å Blue Mpnday Kurre vill jag bara ha som husdjur - vilken bild!!!

Marit Johansson sa...

Du har haft mycket för dig under helgen, en riktigt fin bildkavalkad..

Unknown sa...

Wow, a flurry of activities:) My favorite is your photo of the red jacket in the colorful forest! Happy weekend!