Sidor

23 maj 2014

Tema fredag - gömma


När dottern flyttade hemifrån tog Mellangrabben över hennes rum. Sedan dess har hon terroriserat honom varje gång hon är hemma på besök.

Hon vänder hans saker upp och ner. Första gången hade hon vänt i stort sett allt som gick att vända på, numera är det främst vissa detaljer som han också upptäcker ganska snart.Längre tid tar det för honom att upptäcka sådant som hänger upp och ner på annan plats. Som detta foto på honom som liten.

Själv undrar jag fortfarande vad min gäst som besökte mig för första gången tänkte när han stod och tittade på detta felhängda foto.Men det som både syster och bror roat sig mest med har varit att gömma en liten tomte på olika platser i huset, främst i Mellangrabbens rum. Här har lillebror också fått leka och jag tror att de haft lika roligt båda två!

Bör kanske tilläggas att grabben är 18 och hans syster 23 ...

8 kommentarer:

Erik Semlan sa...

Är man så vuxen tycker jag att det är snälla bus som din dotter gör med brorsans saker. Den där silvriga tomten tycker jag påminner om John Blund, en docka som brukade vara med i Sveriges Magasin och som Lennart Svahn fick att tala med ganska pipig röst. Undrar om någon minns den dockan?
Min "sladdsyster" var väldigt liten då och älskade John Blund, därför minns jag både dockan och Lennart Svahn.

Violen sa...

Härligt att de har barnasinnet kvar! Vilken mysig tomte de gömmer!

Mias Mix sa...

Äkta syskonkärlek! Så underbart!

Anitas Malta sa...

Härligt att ha barnasinnet kvar !! Busigt och lite originellt påhitt att vända saker upp och ner ;-)

Tomten ser så fin och mysig ut. Hoppas de aldrig råkar gömma den för att sen glömma var de gömde den. Det kan ju hända även den bästa ;-) Önskar dig en skön helg Anni !

Marja sa...

Roligt bus!

Freja sa...

Hahaha, det är ju superkul bus! När jag gjorde lumpen för en evighet sen bodde vi tjejer (8 stycken) i ett eget logement, som låg för sig själv på vinden. Vid ett tillfälle åkte vi tillsammans i väg till ett annat regemente för ett tvådagars möte. När vi kom hem hade våra manliga lumparkompisar använt en hel kväll till att vända upp och ner på vårt logement. De hade vänt upp och ner på skåp, stoppat in papper i lampor så att glödlamporna inte funkade, likaså i duschen, och förstås bäddat säck. De trodde vi skulle bli arga, men vi blev bara rörda, och sa att vi förstod nu att de verkligen älskade oss... Så är det med dina barn med!

Sofi sa...

Underbart :)

Marit Johansson sa...

Syskonbus och syskonkärlek :)